Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmettt
Küçük bir tespitte bulunayım: Her leonardit aynı değil. Bu söylediğiniz fiyat organik madde oranı yüksek bir leonardit için fazlasıyla düşük. Manisa Gördes'teki bir maden de bana buna benzer bir fiyat vermişti. Ancak analiz raporlarını istediğimde, organik madde oranının çok düşük olduğunu gördüm. Onun yerine Mersin tarafından, 300 TL/ton fiyatla daha iyi bir ürünü almayı tercih ettim.
|
Cevabınız için teşekkürler Ahmet bey. Haklısınız her leonardit aynı değil ben de üreticinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını bilmiyorum. Organik maddesi %76 toplam hümik-fülvik asit %56 ph 6.6 nem oranı ise yüzde 25 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. burdan yola çıkarak nemini almak için kurutma işlemi yapmadıklarını bu yüzden de fiyatının uygun olduğunu düşünüyorum. Ziraat malzemeleri satılan yerlerde en kötü leonarditin(kömür tozu gibi org.mad. %40 ) tonu 250-300 lira civarı. en kötüsünden de kötü çıkacağını sanmıyorum ama bu işlerden de tam anlamıyorum o yüzden net birşey söyleyemiyorum.
En kötüsünü düşünerek %40 organik madde içeriği olsa nakliye dahil bana maliyeti 120 lira civarı. Mersinden nakliyeye 120 lira isterler ben de işin içinden çıkamadım açıkçası.