agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-11-2011, 21:48   #11
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buraktufan95 Mesajı Göster
Merhaba Arkadaslar,
Bende Edirne Lalapasa civarinda 50 donumluk tarlamda hazirliklarimi tamamlamak uzereyim. Bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Planim aralik ayinda fidanlari dikmek. Fakat bu durumda acik kok fidan dikmem gerekecek. Sanirim buda uykuya dalmis fidanlarin getirilip araziye dikilmesi anlamina geliyor. Dolayisi ile bu fidanlar mayis ayina kadar uyuyacak ve uyandiklarinda tutunmaya calisacak. Fidancimin verdigi bilgiye gore %10 civarinda bir kayibi normal karsilamaliyim.

Diger opsiyon ise tuplu fidan dikimi. Bunun icin ise fidancim bana mayis ayinda tuplu fidan getirecek. Bana verdigi bilgi ise fidanlarin sera ortaminda mayis ayina kadar tuplu olarak buyumeye devam edecegi. Bu durumda fidanlarin mayis ayinda dikildiginde tutmama olasiligininda daha dusuk olacagi. Hatta tutmayanlar icin de garanti veriyor.

Bu konularda tecrubeli arkadaslardan tavsiye bekliyorum...
Tesekkurler
Burda yine fidancı yönlendirmesi var malesef.Fidancılarımız ellerinde ne varsa onu tavsiye ediyorlar.Tüplü fidan dikmek için mayısı beklemek çok komik.Neden bunu dedi fidancınız tartışmasız gidip bakın elinde kesinlikle tüplü fidan yok. Şubatta aşılayacak seraya alacak mayısta size 20-30 cm olarak satacak.Tüplü fidanla tüpsüz fidan mukayese dahi edilmez.Fidancınıza telefon edin yarın geliyorum tüplü fidanlarını görmek istiyorum deyin deneyin??

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025