Sayın safranlı önce unutmadan söyleyeyim böyle büyük harflerle yazmak sanki okuyamıyormuşuz ya da anlayamıyormuşuz gibi algıladım.
Dediklerinizi ben anlıyabiliyorum okuyabiliyorumda,
Daha önce yazdıklarımıza
"dogrular ve yanlışlar iyice karışmış durumda." dediniz. Bende dedim ki, "Hangisi doğru hangisi yanlış?"
Bu soruma cevap alamadım. Dersin ki şu şu doğru şu şu yanlış.
"Bügun çeşit konusunda dogrular ortaya çıktı gibi.." diyorsunuz.
Sorduğumda
"Bu konuyu biraz açarmısın, çeşit konusundaki doğruları öğrenmek isterim."
Bakın nasıl cevap veriyorsunuz.
"ON YILDA ON KG DAHI VERMEYEN ÇEŞİTLERİN HARİÇİNDEKI HEPSİ."
Yani bu şimdi cevap mı?
Bir diğeri
"Ama emın olunkı çok yakında da kuraklık ve bakım zorlugu nedenıyle
aşılı fıdandan da vazgelıcek"
Nedenini şöyle açıklıyorsunuz.
"YOGUN BAKIM ÜNİTESİ GİBİ FİDANLARI SADECE DAHA ALBENILI YAPMAK NIYETIYLE SÜRGUN VERDIRILEN FIDANLARIN HANGISI TOPRAKLA BULUŞTUGUNDA AYNI BUYUMEYI GÖSTEREBILIYOR....???
CEVAP :HİÇBİRİ
BUNUN YANINDA HANGI ALICI FIDANIN SÜRGUN BOYUNA DEGILDE DOLGUNLUGUNA BAKIYOR ...???
CEVAP: ÇOK AZI"
Bu cevabın neresinde kuraklıkla ilgili bir cümle var.
Sapla samanı iyice karıştırmışsınız, çeşit, kuraklık, verim, toprak, fidan alıcısı, bunların hepsi ayrı bir konu ne dediğinizi anlamakta güçlük çekiyorum.
Ben yoğun bakım ünitesi varmı yok mu bilmem, ben aşılı fidan alarak dikerek 12yıllık ağaçları gelişimlerini sizlere gösterebilirim. Hatta aynı yaşta bakımsızlıktan gelişmeyenleri de gösterebilirim.
Kendiniz yazıyor kendiniz cevap veriyorsunuz, doğruların olabilir ama bu şekilde yazışma kimseye bir yarar fayda sağlamaz, Söylediklerinize cevap veremiyorsunuz.
Şu mesajınıza cevap verme gereği bile duymuyorum. nızaAşılı oldukları içindir herhalde.