View Single Post
Eski 18-11-2011, 11:08   #1850
WM1TR
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-04-2010
Alıntı:
tüplü tüpsüz bana biraz şans işi gibi geliyor. zira geçtiğimiz ocak ayında bizzat fidancımın diktiği tüplü fidanların %10 kadarı tek bir dal bile üretmedi, kurudular.
*
Özür dilerim ama buna katılamayacağım, şans işi diye bir şey yok, fidancının fidanlarının nasıl olduğunu bilemem ama düşünelim ki fidanların hiç bir rahatsızlığı yok, eğer ilk yıl gerekli bakımı (Çapa gübreleme ve istenen sulamalar) fidanın isteği doğrultusunda yapılmadıysa kök havalanıp fidan kurumuşsa burada fidana ya da fidancıya suç bulamayız, burada bakımdan kaynaklanan hatalar da vardır.

-------
Sn.Lİlium,
ben ne fidancıya ne de fidanlara bir imadan bulunmuyorum.
Konuyu biraz daha açayım, zira yanlış anlamalar var. Fİdanlar chandler. Bizzat fidancı tarafından, kuru zemine ve tüm gerekli tedbirler alınarak dikildi. dikim tarihi sürekli meteoroliji göstelenerek hesap edildi. en az 1 hafta öncesinde yağmur yok idi. Öncesinde tam saha gübrelemesi yapıldı, 1-1,5 metere çukurlar açıldı, haftalarca havalandırıldı, sonra kapatıldı. ve fidancı bizzat kendisi tüm fidanları usulüne uygun dikti. Ardından baharla birlikte çapalamalar ve sulamalar başladı. Yaz başında damla sulama sistemi kuruldu ve fidancının tavsiyesiyle ilgili sulama yapıldı. bu arada arazi en az 3 kez baştan sona çapalandı, tüm yabancı otlardan 3 kez temizlendi. arada el çim biçme makinesi ile alınan yabancı otları saymıyorum. bölge il tarım müdürlüğünün gözetiminde gerekli gübreler verildi.

Yani özetle ne gerekirse yapıldı ama yine de %20 oranında hiç tutmayan fidanımız var. Şİmi ben buna 'şans işi' demiyeyim de kim desin Zira aynı sırada 10 fidan canavar gibi olmuş bazıları boyuma ulaşmış durumda ama bir tanesi kupkuru. üstelik kuru fidanlar belli bir hat da takip etmiyor ki toprak o bölgede iyi değilmiş diyelim. hepsi dağınık yerlerde.

WM1TR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön