![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Sayın eos, Zaten araziniz 2.5 dönüm gibi ticari olarak gelir getirici bir ekonomik büyüklüğe sahip olmadığından deneme ve hobi amaçlı ceviz dikeceğinizi düşünüyorum. Yani büyük masraflara katlanıp bir uzman ziraat mühendisi getirmek büyük ihtimalle bu büyüklükte bir arazi için çok da anlamlı olmayacak. Dolayısı ile gerek bu forumlarda okuduğunuz bilgiler, gerekse İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurarak bir çeşit tavsiyesi alabilirsiniz. İstanbul'da olduğunuza göre size bir feribot uzaklığındaki Yalova'da Tarım Enstitüsüne gidip oradaki ceviz uzmanlarının görüşlerinden faydalanabilirsiniz. Düzenli aralıklarla ceviz seminerleri düzenliyorlar. Internetten takip edip bir tanesine katılabilirsiniz. Faydalı olacaktır. Yok ben yine de tavsiye duymak isterim diyorsanız, bence iklim koşulunuza teorik olarak uygun 2 ana çeşit, 2 tane de tozlayıcı çeşit seçerek bir deney yapabilirsiniz. Tabi bu deney sizin 2-3 senenize mal olur. Bu başlık altında, başka kaynaklarda büyük reklamı yapılan chandler - pedro gibi ithal çeşitlerin riskleri ile ilgili yazılar bulabilirsiniz. Fidancılar, daha pahalıya da satabildikleri için olsa gerek özellikle ithal fidanları çok fazla öne çıkartıyorlar. İnanıp, inanmamak size kalmış, ancak sayın Lilium'un değerli tecrübelerine bakıp ithal çeşitler hakkında umutlanmamak mümkün değil. Ben de kişisel olarak bu dalgaya kapılmadım desem yalan olur. A takımında Forvette Yalova 3 ve 4, defansta Şebin karmasının yanına bu sene paf takımında iki yabancıyla (Chandler-Franquette) denemeye başladık. Ancak deneyin başarılı olup olmadığı seneler sonra belli olacak. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|