agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-08-2009, 23:44   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-08-2009
Sahil kesimlerler hariç(150 metre ve altı) ceviz yetişen tüm bölgelerde şebin ve Bilecik çeşitlerini dikebilirsiniz.10 yasındaki bir şebin agacından 80-100 kg meyve alabilirsiniz.Cevizin Pazar sorunu kesinlikle yoktur.

bu yukarda yazan bana ait değil bana gelen bir mailden alıntıdır.Şimdi siz bu yazana katılıyormusunuz yorum yazan arkadaşlar böyle bir şey varmııdır olabilirmi ceviz ağacının en verimli olduğu çağ 20 yaşında ise o zaman çarpı 2 kg yapmazmı o şekilde olursa

ide59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 01:02   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sevgili arkadaşlar bugün çanakkale biga türkiye ulusal ceviz çalışma grubu toplantısın da idim, çok güzel bir toplantıydı, prof. dr. yaşar akça'ın başkanlığında güzel bir toplantı oldu.

Orada çıkan ve katılanların da katıldıkları, cehedler ve pedronun üzerine ceviz tanımam diyen birine, her ne kadar konu yerli ırklarsada, hem salondan hem sayın yaşar akça'dan olumlu yanıt alınmıştır.

Sayın ide,
Alıntı:
soruyorum yerli cevizmi yabancı cevizmi
Bu şekilde sorarsanız, size cevap veremem, Ama ben size şöyle cevap vereyim, iklim şartlarınıza uyan en uygun çeşidi ekin derim. İklim şartlarına uymuyorsa en verimli çeşidi ekseniz sonuç alamazsınız.
Alıntı:
Birkaç fidan satıcısı ile görüştüm kimisinde fidan 5 lira aymı fidan başkasında 12 lira arada bayağı fiyat var herkez elinde en çok hangi fidandan varsa onu satmaya kalkıyor yani seni düşünen yok hepsi benim malım iyi diyor adam 3. senesinde 5-6 kg ceviz alırsın diyor yerli cevizde onu diyenler bile var yani şimdi biz üretici adayları kime güveneceğiz
İşte burası türkiye dedirten bir olay. İyi araştıracaksın, iyi öğreneceksin, her şeyi hazır beklemiyeceksin, sonuçta bir yatırım yapıcaksın bilgilenmeden araştırma yapmadan yapmanı tavsiye etmem. İşte iyi araştırma yapmadan 400 dölüm ceviz bahçesi kurulmuş bir ceviz bahçesi, bu gün gezdim ve fotoğrafladım.
Name:  Fotoğraf-0005.jpg
Views: 10372
Size:  66.1 KB
Name:  Fotoğraf-0006.jpg
Views: 5542
Size:  72.1 KB
Alıntı:
seçeneklerinizde şebin+kaman5+chadler olsa hangisini tercih edersiniz sorum çok kolay ama neden olduğunuda yazarsanız sevinirim
Daha zoru varsa onu tercih ederim, hep zoru sevmişimdir.
Alıntı:
Cevizin Pazar sorunu kesinlikle yoktur.
Pazara çıkıp beş yüz altı yüz kilo ceviz satacaksan sorunu yoktur bunu rahatlıkla satarsınız, yirmi ton ottuz ton cevizin varsa bunu alacak bir birlik gibi bir oluşum henüz yok, en azından ben bilmiyorum.

Düzenleyen Lilium : 13-08-2009 saat 01:20 Neden: cümle ekleme
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 01:09   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Ceviz soyma makinesi, üç cuval cevizi beş dakika da soydu , hem de hiç kav çatlaması yapmamış cevizi, Ayrıca çürük olanını da kırıp atıyor.
Name:  Fotoğraf-0001.jpg
Views: 6461
Size:  46.4 KB
Name:  Fotoğraf-0002.jpg
Views: 4906
Size:  39.1 KB
Name:  Fotoğraf-0003.jpg
Views: 4959
Size:  45.7 KB
Name:  Fotoğraf-0004.jpg
Views: 4715
Size:  53.5 KB

Zeyno waffle beğendi.
Eski 13-08-2009, 08:01   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-08-2009
(Bu şekilde sorarsanız, size cevap veremem, Ama ben size şöyle cevap vereyim, iklim şartlarınıza uyan en uygun çeşidi ekin derim. İklim şartlarına uymuyorsa en verimli çeşidi ekseniz sonuç alamazsınız)

Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğin için ama istediğimi alamadım herkez diyor ki ceviz her yerde yetişir ve hepsinin aşağı yukarı iklim isteğide aynı benim sizlere sorduğum çeşitlerde geç uyanan çeşitlerdi ama genede sağolun cevap verdiğiniz için

(Daha zoru varsa onu tercih ederim, hep zoru sevmişimdir.)

sorumun cevabı bu değildi

(Pazara çıkıp beş yüz altı yüz kilo ceviz satacaksan sorunu yoktur bunu rahatlıkla satarsınız, yirmi ton ottuz ton cevizin varsa bunu alacak bir birlik gibi bir oluşum henüz yok, en azından ben bilmiyorum.)

bu benim sözüm değil bana denen bir şey pazar sorunu yok ama yön gösterende yok

ide59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2009, 08:54   #5
Ağaç Dostu

Sebahattin's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar bugün çanakkale biga türkiye ulusal ceviz çalışma grubu toplantısın da idim, çok güzel bir toplantıydı, prof. dr. yaşar akça'ın başkanlığında güzel bir toplantı oldu.

Sayın
Lilium ben de oradaydım neden tanışmadık acaba. Soyma işleminin yapılmasından sonra salona girelim diye çabalayan bendim orada )

Düzenleyen Sebahattin : 19-08-2009 saat 08:59 Neden: İlave
Sebahattin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2009, 21:48   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Mesajı Göster
Sayın
Lilium ben de oradaydım neden tanışmadık acaba. Soyma işleminin yapılmasından sonra salona girelim diye çabalayan bendim orada )
Bak şimdi çok üzüldüm, o kadar yakınken tanışmamak üzücü, evet bir ara arkadaşlar içeriye girelim sesi işittim ama o arada soyma makinesine adapte olmuştum dönüp bakamadım.
İnşallah başka bir toplantıda tanışırız.

Eski 22-08-2009, 00:31   #7
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Mesajı Göster
Sayın
Sebahattin bey, orada tanışamadık bari burada tanışalım fotoğrafta kare içinde ki benim, siz neredesiniz.
Name:  Kopyası 3.jpg
Views: 2677
Size:  53.2 KB

Bahçe gezmelerinden kareler
Name:  4.jpg
Views: 2775
Size:  55.4 KB
Name:  5.jpg
Views: 2763
Size:  39.3 KB
Name:  6.jpg
Views: 2667
Size:  49.9 KB

Eski 19-08-2009, 16:22   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster

Orada çıkan ve katılanların da katıldıkları, cehedler ve pedronun üzerine ceviz tanımam diyen birine, her ne kadar konu yerli ırklarsada, hem salondan hem sayın yaşar akça'dan olumlu yanıt alınmıştır.

Sayın ide,

Bu şekilde sorarsanız, size cevap veremem, Ama ben size şöyle cevap vereyim, iklim şartlarınıza uyan en uygun çeşidi ekin derim. İklim şartlarına uymuyorsa en verimli çeşidi ekseniz sonuç alamazsınız.

İşte burası türkiye dedirten bir olay. İyi araştıracaksın, iyi öğreneceksin, her şeyi hazır beklemiyeceksin, sonuçta bir yatırım yapıcaksın bilgilenmeden araştırma yapmadan yapmanı tavsiye etmem. İşte iyi araştırma yapmadan 400 dölüm ceviz bahçesi kurulmuş bir ceviz bahçesi, bu gün gezdim ve fotoğrafladım.
Eklenti 97832
Eklenti 97833

Daha zoru varsa onu tercih ederim, hep zoru sevmişimdir.

Pazara çıkıp beş yüz altı yüz kilo ceviz satacaksan sorunu yoktur bunu rahatlıkla satarsınız, yirmi ton ottuz ton cevizin varsa bunu alacak bir birlik gibi bir oluşum henüz yok, en azından ben bilmiyorum.
Bu yıl genelde ceviz ağaçlarına Bir şey vurdu ( Bizim yörenin tabiri ) Yapraklar Kurudu verim düzeyi azaldı Gözlemlediğim kadarıyla genelde Ülke çapında bu mevcut.

tugay0614 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2009, 22:00   #9
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugay0614 Mesajı Göster
Bu yıl genelde ceviz ağaçlarına Bir şey vurdu ( Bizim yörenin tabiri ) Yapraklar Kurudu verim düzeyi azaldı Gözlemlediğim kadarıyla genelde Ülke çapında bu mevcut.
Ben o kanaatte değilim, sıcaklar ve yanlış sulama gibi hatalar yapıldı gibime geliyor.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025