agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-07-2009, 11:43   #11
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Tüm ağaçlar da şekil budaması önemlidir, ceviz ağaçın da daha da önemlidir, budamayı genelde üçüncü yılında yapılmasını söylerler fakat ben ikinci yıldan itibaren şekil budamasına hafiften de olsa başlanması gerektiğini düşünüyorum, deneyimlerimde de bunu yaşadım.

Şöyle bir deneyim de yaşadım, yeni fidan ekerken genelde fidanları 1 metreden veya 1.20 den tepeleri kesilir, biz başka bir metot deniyerek, üç dört göz bırakıp dipten kestik, önçe fıdanı patlattırdık, tek dal olarak güçlü bir filiz ve bu filizle birlikte kök yapısını oluşturuyor, nedenine gelirsek bu tip ekimlerde patlayan fidanın kuruma şanşı çok daha düşük.

Budamanın ikinci yılda başlanması dememin sebebi diplerden patlayan gözler ağaçta çok alçak bir taç sistemi uluşturur, aynı zamanda da liderliği alır ve ileriki yıllarda da keseceğin dal bırakacağın daldan daha ince olması gerektiğinden bu dalları alma şansın olmaz, önceden iyi takip izlenim yaparak alınacak dalları verilecek şekilleri zamanın da başlamak daha erken bir dönem de meyvaya yatmasına sebep olur, ve ileri ki yıllarda şimdiden bırakacağın ana dallar üzerinde yapacağın hafif budamalarla hem daha iyi ürün alırsın hem ağaçın ömrünü uzatırsın diye düşünüyorum.

Fotoğrafta görülen toprak yapın çok güzel cevize elverişli bir toprak.

Zeyno waffle beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025