Sayın osmanaksoy1,
Sitede yeni üyesiniz sorularınız sorunlarınız var sizleri anlıyorum yalnız sitemizde yazım kurallarına çok dikkat ediyoruz, iyi bir türkçe ve yazmaya başlarken büyük harfle başlıyoruz, virgülden sonra bir boşluk bırakınız, noktadan sonra büyük harfle başlayınız, PARAGRAF yapınız, bunları hatırlatıyorum diye sakın alınmayınız bu sitemizin olmazsa olmazlarıdır. Bizler de çok iyi yazamıyoruz ama elimizden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyoruz.
Sorunlarınıza gelecek olursak, yaprak gübresi ile haşere ilaçı karıştırılmaz ilaçın özelliğini bozar,15-30-15 diye bir gübre yok o sizin dediğiniz 15-15-15- neyse onu anladım. İlk gübrenizi nisanda vermeye bakın.
Yeni ekeceğiniz yerleri makine ile çukurları açtırmakla çok iyi etmişsiniz, üst toprağı alta alt toprağı üste şeklinde yapsaydınız, ayrıca tüplü ekecekseniz 12ci ayı beklemenize gerek yok tüplü her zaman ekilir. Çeşit olarak chadler de olabilir pedro da olabilir, yardıma her zaman gelirim, elimizden geldiğince yardımcı olurum. Sizler yeter ki bir ağaç dikin ve arkasında olun, doğa emeğin karşılığını her zaman verir.
|