agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2009, 09:11   #1
Ağaç Dostu

Sebahattin's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himmetvermez Mesajı Göster
Herkese selamlar .Afyonkarahisar Merkezde 13 dekar tarlamıza ceviz dikmek istiyorum.Bizim buralara Şebin,Bilecik, Yavuz 1 tavsiye ediliyor.Bir miktarına Chandler,Frankette; Pedro,Kaman 1 dikmek istiyorum.Sorun olurmu.Rakım 1021 arazi düz arazi , sulama suyu var.**** değişik bir çeşit önerisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
-Şebin iç kurduna çok hassas,
-Bilecik meyve kalitesi yönünden iyi
-Şebin ve Bilecik'in verimleri yabancı çeşitlere göre oldukça düşük.
-Yavuz 1 meyve iri , sıcak havalarda iç kararmasına çok müsait, verim oldukça ve oldukça düşük. Ceviz değil kerestelik ağaç yetiştirirsiniz.

Diğer çeşitleri düşünün 1 ya da 2 ana çeşit yanında bahçenizde değişik çeşitleri de bulundurmaya gayret edin. Ekolojinizde ya da mevcut çeşitleriniz ile yaşayasağınız döllenme problemlerini daha kolay farkedebilr ve düzeltebilirsiniz.

Sebahattin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2009, 11:44   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Bilecik meyve kalitesi yönünden iyi
Kalite olarak bence de iyi, bir arkadaşıma bilecik çeşidinden ceviz bahçesi kurduk, altı yaşındalar geçen yıl ve bu yıl biraz meyve yapmaya başladılar.

Hoşuma gitmiyen bir tarafları kabuk çok ince ve biraz kuruyunca dış kabukta aralanma ayrılma yapıyor, içinin hava almasına neden olur, bu da uzun süre depolamaya gelmez diye düşünüyorum. kabuğun ince oluşu çuvallama taşıma esnasında kırılmalara neden olur, düşüncesi ile büyük bahçe kuracaklara bu ırkı pek tavsiye etmem doğrusu.
Bu çeşitteki bu gibi olumsuzlukları görünce arkadaşımada söyliyemiyorum şevki kırılır diye, ben olsam hemen çeşit değişimine giderim.
Alıntı:
Yavuz 1 meyve iri , sıcak havalarda iç kararmasına çok müsait
O halde bu ırkı bölgesi kurak geçen yörelere hiç tavsiye etmemek lazım diye düşünüyorum, kurak geçen bölgelerde kav çabuk çatlayamaz yeşil kabuğun içinde uzun süre duran ceviz iç kararması yapar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 20:39   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-03-2009
merhaba benimde bir sorum olacak fidan poşetlerine ceviz diktim vede 15-20 cm felan fide oldu onları daha büyütüp aşılamak istiyorum acaba hangi gübre vermem lazım vede hangi aylarda daha büyümeleri için yardımcı olursanız sevinirim

dussokagi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025