agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2014, 07:11   #1
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
hümik asit için erken değil mi?. Damla sulama sisteminiz kurulu durumda sanırım.
hümik asiti sanırım internetten sipariş verdiniz nereden verdiğiniz acaba.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2014, 08:47   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Trakya'da havalar bu sene mevsim normallerinin çok üstünde ve kurak seyrediyor. Badem ve erik ağaçları geçen hafta çiçek açtılar.
Geçen sene ve önceki sene yerli çeşitlerin tomurcuk patlaması en erken 23 Mart'ta gerçekleşti.
Bu hafta budama ve bordo bulamacı işini erken davranıp halletmeli mi karar veremedim.
Görüşlerinizi bekliyorum.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2014, 08:53   #3
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Trakya'da havalar bu sene mevsim normallerinin çok üstünde ve kurak seyrediyor. Badem ve erik ağaçları geçen hafta çiçek açtılar.
Geçen sene ve önceki sene yerli çeşitlerin tomurcuk patlaması en erken 23 Mart'ta gerçekleşti.
Bu hafta budama ve bordo bulamacı işini erken davranıp halletmeli mi karar veremedim.
Görüşlerinizi bekliyorum.
aynen bende bordo bulamacı konusunda kararsızım. normal şartlarda ağaçların açmasına 2 ay kadar var. şimdi bordo bulamacını atarsak 1,5 ay erken atmış olmayacakmıyız? ancak havalarda malum benim şeftalide uyanmaya başladı.

Eski 18-02-2014, 10:22   #4
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
hümik asit için erken değil mi?. Damla sulama sisteminiz kurulu durumda sanırım.
hümik asiti sanırım internetten sipariş verdiniz nereden verdiğiniz acaba.
Damlama sulama sistemi kurulu değil seyyar 1 tonluk depo ile fidanları geze geze vereceğiz.zaten toprak yeteri kadar suya doyamadı bu sene.Yağmurlar böyle giderse Humuslu toprağı olanlar için yazın ortasında toprak çatır çatır çatlar diye düşünüyorum,bol bol süreceğiz toprağı sanırım...

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2014, 11:34   #5
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Damlama sulama sistemi kurulu değil seyyar 1 tonluk depo ile fidanları geze geze vereceğiz.zaten toprak yeteri kadar suya doyamadı bu sene.Yağmurlar böyle giderse Humuslu toprağı olanlar için yazın ortasında toprak çatır çatır çatlar diye düşünüyorum,bol bol süreceğiz toprağı sanırım...
buralarda malesef çok istenmiyor diye bayilerde bulamıyoruz. 20 lt alacağım içinde getirmek istemiyorlar mecburen internetten sipariş verip kargo ödeyeceğim. bildiğim kadarı ile hümik asit ph'ı düşük asitli topraklarda çözünemiyor o yüzden ph'ım 6.3 olduğundan önce kireçleme uygulayacağım.
kireçleme içinde bu hafta sonu ağaç etrafına 200gr kireç dökerek çapalayacağım. nisan başında da dekara 60kg kireç serperek sürdüreceğim. Hatalıysam lütfen uyarın.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025