agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-07-2013, 20:48   #10
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Merhabalar...
Sayın lilium un dediği gibi bu olayı yaşayarak gördük.

2012 Ocak ta açık köklü chandler ceviz fidanlarını diktikten sonra ziraat'ten gelen arkadaş 1-1.30 cm'den (bel hizasından) kesti ve gitti.Bende bilmediğim için (o zaman agaclar.Net'e üye de değilim kesim bu kadar herhalde dedim ve bir daha 2013 marta kadar dokunmadım koca bir yazda 2-3 kez çapalama ot alma az da olsa gübreleme ve sulama yaptık ama yine de fidanlar saçmasapan bir şey oldu.Sadece 1 fidan 250 de bir sürgün boyu 60 cm yi geçmedi geçmiş sayfalarda hala fotoğrafları durmakta tahmini her fidanda 8-11 sürgün oluştu ve Ağustos'un ortasında kedi kulağı gibi yapraklar kaldı,hiç gelişemediler.
Sonra ceviz bahçesi olan bir abimizle tanıştım bahçeye geldi gördü geçmiş olsun koca bir sezon boşuna uğraşmışsın dedi bu fidanları Mart Nisan gibi aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesilmesi gerekti dedi.
Uzatmayayım sayın lilium sağolsun kırmadı geldi bahçeye,fidanları 3-4 göz üstten kestik,stut sürdük...
Nisan'dan itibaren dizginleri hiç bırakmadım,şu anda bahçe sınırlarında 1 tane yabancı ot yok
-Makina ile çapalama
-Düzenli gübreleme (azot ve iz elementler)
-Sulama
-İlkbahar ve sonbaharda bordo bulamacı
-İnsektisit ve fungusit uygulamalar
-Humik asit,enzim,kompost,ahır gübresi,Leonardit,em-a (topraktan)
-Messenger gold aktivator (yapraktan)
Daha aklıma gelmeyen bir çok uygulama.
Şimdi fidanları keseli 110 gün felan oldu 4/3 ü 2 metreyi geçti 2.50 olanlar var 100 tane daha 50x50x160 cm ebatlarında herekler yaptırdım yetişemiyorum ve taze lider sürgün kırılacak diye korkuyorum.
Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesilmesi olsun Yapılan uygulamalar olsun çok şükür bugüne geldim az çokta önümü görür oldum.Kim bildiğini yaşadığını iyi kötü tecrübesini paylaşıp anme hizmeti yapıyorsa Allah razı olsun.
Bir konuda fidanın adaptasyon süresi olarak düşünüyorum.bu yıl fidan köklerinin 2. Yılı yeşil aksamın 1. Yılı.Koca 2 kış kökler cayır cayır çalıştı. diyorum ki biz bu fidanları aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesmeseydik ne olurdu bu kadar Bakım ile bu boylara ulaşabilirmiydik orasını bilemem ?

Saygılar.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025