![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
|
Sayın AVCI016, fidanlarınız pişkinleşmemiş, zaten tüpte, yaz başlarında dikersiniz, daha garanti olur, riske girmeyin derim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Bana yapraklarını döktükten sonra dikilebilir gibi geldi, risk olarak neyi gördünüz? Özellikle aşının üstü çok yeşil gözüktüğü için mi öyle söylediniz? Bence fidanın kendi yerinde bahara uyanması çok önemli. Kök çalışması açısından Mayıs-Haziran dikimi bir iki ayın kaybı gibi geliyor. Geç dikilirse de bu sefer çok su istiyor, kuruyabiliyor ya da ölçü kaçırılıp çok su verilince de boğuluyor gibi geliyor bana.. bilmem ne dersiniz? Ç. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bugün aralığın 5 şi, üstelikte fidanlar tüplü, tüplü fidanda ne zamandır yaprak dökülmesi beklenir oldu? Su yürümesi durmuş yaprakların %90 dökülmüş fidanı sallasanız diğerleri de dökülecek, Yaprakların görevi kısacası işi bitmişşş. Gelişimi durmuş su yürümesi durmuş fidan, Bu evreye kadar pişkinleşmemişse, bundan sonramı pişkinleşecek? "Bekleyin fidanlarınız tüm yapraklarını döksün gövdeler yeşilliğini kaybetsin kısaca uyusun" Üzerinde su iletişimi bitmiş görevi bitmiş bir kaç yaprak olması fidanın uykuya yatmadığını göstermez, fidanlar uykuya yatmıştır, daha nasıl uykuya yatacaklar? yün döşeğe yatıncamı uykuya yatmış oluyor, ve bundan sonra nasıl gövde yeşilliğini kaybediyorlar, bu nasıl oluyor, su yürümesi durmuş fidan gövde yeşilliğini kaybetmesi için nasıl bir çalışma yapıyor da yeşilliğini kaybediyor, havadan besin takviyesimi alıyor, nasıl oluyor, Öğrenelim ben bilmiyorum da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Benimki sadece tavsiye ister yanına yatın ister döşeğe yatırın 100 metrede gelişmiş bir fidanı 750 metreye tam uyumadan iyice pişmeden bu mevsimde taşımak bana göre riskli karar elbette uygulayacak kişinin Diksede dikmesede bol şanslar diliyorum Hayırlı uğurlu olsun..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Şuna da cevap verirseniz sevinirim. "yapraklarını döksün gövdeler yeşilliğini kaybetsin" Yazılanların bir açıklaması da olması gerekir, gövdeler yeşilliğini nasıl kaybediyor? bu mesajınızı okuyan arkadaşların kafalarında soru işareti kalmasın. Saygılarımla.. Aman ha büyük harflerle yazma, şişe dibi gözlüklerimle küçükte yazsanız okuyabiliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
Resimdeki fidanların aşı noktasından başlayarak alttan ilk on - onbeş cm lerindeki rengin daha yukarılardaki yeşil rengin yerini aldığı zaman Yani fidandaki suyun kış için tamamen gövdeden çekilme sürecinin tamamlanmasının işareti Şimdi bir örnek verelim Ben alanyada yaşıyorum balkonumda üç kg lik kovalarda ceviz dikili yaprakları ve gövdeleri şu an itibari ile yeşil ve neşeli. Sizin tezinize göre ben bunları Alıp götürsem Kırşehir'e diksem bu kışı zarar görmeden geçirir... Bence geçiremez.. Sebep: hala gövdede olması gerekenden fazla su var.... Yeşilliğin sebebide bu.... Gecelerin hava sıcaklığının eksilere düşmeye başladığı yere ben bu fidanlarımı götürsem değil baharı görmek bir hafta yaşamazlar Neden: Alanya halen en düşük ısı olarak 12 dereceyi gördü fidan eksi derecelere hazır değil Düzenleyen ncp1963 : 05-12-2012 saat 16:34 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|