agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2012, 10:11   #1
Ağaçsever

cupressus's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2007
Sayın AVCI016,
fidanlarınız pişkinleşmemiş, zaten tüpte, yaz başlarında dikersiniz, daha garanti olur, riske girmeyin derim..

cupressus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 11:10   #2
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cupressus Mesajı Göster
Sayın AVCI016,
fidanlarınız pişkinleşmemiş, zaten tüpte, yaz başlarında dikersiniz, daha garanti olur, riske girmeyin derim..
Merhaba Sn. cupressus

Bana yapraklarını döktükten sonra dikilebilir gibi geldi, risk olarak neyi gördünüz? Özellikle aşının üstü çok yeşil gözüktüğü için mi öyle söylediniz?

Bence fidanın kendi yerinde bahara uyanması çok önemli. Kök çalışması açısından Mayıs-Haziran dikimi bir iki ayın kaybı gibi geliyor. Geç dikilirse de bu sefer çok su istiyor, kuruyabiliyor ya da ölçü kaçırılıp çok su verilince de boğuluyor gibi geliyor bana..

bilmem ne dersiniz?

Ç.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 12:50   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Bugün aralığın 5 şi, üstelikte fidanlar tüplü, tüplü fidanda ne zamandır yaprak dökülmesi beklenir oldu?
Su yürümesi durmuş yaprakların %90 dökülmüş fidanı sallasanız diğerleri de dökülecek, Yaprakların görevi kısacası işi bitmişşş.

Gelişimi durmuş su yürümesi durmuş fidan, Bu evreye kadar pişkinleşmemişse, bundan sonramı pişkinleşecek?

"Bekleyin fidanlarınız tüm yapraklarını döksün gövdeler yeşilliğini kaybetsin kısaca uyusun"

Üzerinde su iletişimi bitmiş görevi bitmiş bir kaç yaprak olması fidanın uykuya yatmadığını göstermez, fidanlar uykuya yatmıştır, daha nasıl uykuya yatacaklar? yün döşeğe yatıncamı uykuya yatmış oluyor, ve bundan sonra nasıl gövde yeşilliğini kaybediyorlar, bu nasıl oluyor, su yürümesi durmuş fidan gövde yeşilliğini kaybetmesi için nasıl bir çalışma yapıyor da yeşilliğini kaybediyor, havadan besin takviyesimi alıyor, nasıl oluyor, Öğrenelim ben bilmiyorum da.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 13:05   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Benimki sadece tavsiye ister yanına yatın ister döşeğe yatırın

100 metrede gelişmiş bir fidanı 750 metreye tam uyumadan iyice pişmeden bu mevsimde taşımak bana göre riskli karar elbette uygulayacak kişinin

Diksede dikmesede bol şanslar diliyorum

Hayırlı uğurlu olsun.....

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 13:28   #5
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Şuna da cevap verirseniz sevinirim.

"yapraklarını döksün gövdeler yeşilliğini kaybetsin"

Yazılanların bir açıklaması da olması gerekir, gövdeler yeşilliğini nasıl kaybediyor? bu mesajınızı okuyan arkadaşların kafalarında soru işareti kalmasın. Saygılarımla..

Aman ha büyük harflerle yazma, şişe dibi gözlüklerimle küçükte yazsanız okuyabiliyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 13:59   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Şuna da cevap verirseniz sevinirim.

"yapraklarını döksün gövdeler yeşilliğini kaybetsin"

Yazılanların bir açıklaması da olması gerekir, gövdeler yeşilliğini nasıl kaybediyor? bu mesajınızı okuyan arkadaşların kafalarında soru işareti kalmasın. Saygılarımla..

Aman ha büyük harflerle yazma, şişe dibi gözlüklerimle küçükte yazsanız okuyabiliyorum.

Resimdeki fidanların aşı noktasından başlayarak alttan ilk on - onbeş cm lerindeki rengin daha yukarılardaki yeşil rengin yerini aldığı zaman

Yani fidandaki suyun kış için tamamen gövdeden çekilme sürecinin tamamlanmasının işareti

Şimdi bir örnek verelim

Ben alanyada yaşıyorum balkonumda üç kg lik kovalarda ceviz dikili yaprakları ve gövdeleri şu an itibari ile yeşil ve neşeli. Sizin tezinize göre ben bunları Alıp götürsem Kırşehir'e diksem bu kışı zarar görmeden geçirir...

Bence geçiremez..
Sebep:
hala gövdede olması gerekenden fazla su var.... Yeşilliğin sebebide bu.... Gecelerin hava sıcaklığının eksilere düşmeye başladığı yere ben bu fidanlarımı götürsem değil baharı görmek bir hafta yaşamazlar

Neden:
Alanya halen en düşük ısı olarak 12 dereceyi gördü fidan eksi derecelere hazır değil

Düzenleyen ncp1963 : 05-12-2012 saat 16:34
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025