View Single Post
Eski 04-12-2012, 09:09   #2953
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces Mesajı Göster
Bordo Bulmacını hem aralık hem de şubatta mı uyguluyoruz yoksa 1 kere uygulamak yeterli midir ?
Biraz sizin tercihinize kalmış. İdealde Sonbaharda ve İlkbaharda uygulamanız gerekir.

Ancak normal sezonda zaten bakteriyel ve mantari hastalıklara karşı bakırlı vs. preperatlarla girişecekseniz bir de sonbaharda atmayın derim ben. Bizim oradaki meyveciler sadece Şubatta atıyorlar.

Mantıken de kışın bu hastalıklar uyuma devresinde oluyor, yağmurlarla vs. attığımız bordo bulamacı da bir miktar yıkandığını düşünürseniz, bana biraz ekstradan masraf ve gereksiz kimyasal kullanımı gibi geliyor.

Geçtiğimiz sene sonbaharda bordo bulamacı atmadık. Şubat ve Mart aylarını da karlar çok geç eridiği ve arazimizin killi yapısı nedeniyle çok çamurlu olduğu için kaçırdık. Onun yerine tomurcuklanma kedi kulağına dönme aşamasından itibaren düzenli bakırlı preperat ve fungisit uyguladık. Cevizlerde sonuç fena olmadı. Oluşan bir kaç antraknoz ve bakteriyel yanıklık vakası da bence eşik değerini geçmediği için iki uygulamada kestim, üçüncü uygulamaya gerek kalmadı.

Şeftalilere ise hiç bir şey uygulanmadı, daha doğrusu cevizlerden artanları şeftalilere kullandık ama sonuçta kapsamlı mücadele olmadığı için onlarda epey mantari hastalık oldu.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön