09-11-2012, 19:59
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
benim anlamadigim bu cevizler dediginiz hangi cevizler chandler ya da pedro yetistirip 7 tl den satan var mi varsa ben alabilirim ne kadar varsa bizim buralarda cetin ceviz denilen kucuk siyah icli cevizler 10 tl
|
sayın bozy,ben toptan fiyatını söylüyorum.chandler,pedro ya da diğer çeşitleri toptan 10 tl den yukarıya satabilen var mı?pazarda,marketlerde **** kuruyemişçilerde cevizin kilosu 15-20 tl arası 20tl ye satılan ceviz de en fazla 10 tlden toptan alınır..eğer 10tl üzeri toptan satılıyosa bence süper
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
oguzlar ceviz fidaninin neden bu kadar pahali olduguna da anlam vermis degilim ben denemek icin dikecektim iki sene once 30 tl demislerdi vazgectim... ayrica antraknoza da hassas oldugunu duymustum bi yerde emin degilim dogru mu....verim konusunda bir arastirma varmi bilmiyorum kulaktan dolma bilgiler sadece kafa karistiriyor baska faydasi da yok.maalesef...
|
evet dediğiniz gibi fidan pahalı,ben sorduğumda 20-35 tl arası dediler..
oğuzlara yapılan barajdan sonra antrakozun çok olacağı söylenmiş ama fazla etkilememiş yalnız proğramda bir üretici ''bu sene yağmur çok yağdı o yüzden antrakozdan etkilendi verim düşük falan demişti"..
10-15 yaşındaki ağaçtan 30-35 kg arası ceviz alındığı söylendi ama bilemiyorum gidip yerinde görmek lazım..
|
|
|