View Single Post
Eski 12-11-2012, 18:52   #2783
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Sn. Ladikli

Öncelikle ikliminize uyum sağlayacak cinsi tespit etmeniz önemlidir. Oğuzlar77 bölgesinde çok başarılı olabilir (Çorum, kuru kara iklimi, muhtemelen soğuk kış ve kuru bir yaz dönemi yaşıyor). Ancak Samsun Çorum'a göre çok farklı bir iklim. Ilıman, nemli, yağmurlu.

Verilen Oğuzlar77 linklerinden birinde her tarafı bakteriyel yanıklık olan bir ağaç görmüştüm. Sadece bir resme bakarak genellemek doğru değil, ancak eğer Çorum gibi kuru bir iklimde bile bakteriyel yanıklıktan bu kadar etkileniyorsa, Samsun gibi nemli bir ortamda bakteriyel yanıklık muhtemelen coşacaktır.

Çevrenizde kurulu bahçe varsa çeşitlerini öğrenmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Unutmayın, önemli olan 8 TL ya da 10 TL'ye farketmez, önce satabileceğiniz ürünü üretmektir. Henüz üretmediğiniz meyvenin satış fiyatı üzerinden kendinizi çok üzmenize gerek yok.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön