agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni189Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-09-2015, 22:53   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-11-2013
Sn Murat Kayadelen ve Sn Doğaşk60

Payaşımlarınız bir heykeltraş hesabı çıkarılmak istenen esere estetik katmakta her paylaşım bir adım ileriye götürmekte, gün içinde yazılarınızı okudum ancak telefonla cevap yazmak zorlandığım için anca müsait olabildim.

Mehmet Bey, ataman çiftliğinin bu sıkıntısını ben de duymuştum ancak bu kadar yatırım yapan profesyonel yapıyla iş yapmaya çalışan bir firmaya hem konduramadım ancak https://www.youtube.com/watch?v=yjenCXSkeOw linkindeki firmanın videosunu izlediğinizde firmanın ağaç sayısıyla yıllık 250 ton üretimi hesaplandığında ağaç başına düşen verim az gibi geldi ve bu da sizin söyleminizi doğruluyor gibi bir de şöyle bir durum var firma ilk önce şebin bilecik gibi türler ekip sonradan çeşit değişimi yapmış ve değişimden sonra ne kadar süre geçtiği belirtilmemiş, ağaçlar tam verime ulaşmamışta olabilir.

Doğaşk60 bey, tozlayıcı konusunda bahçede farklı tozlayıcılar kullanılması durumunda standart şekil ve görünümlü ceviz elde edilemeyeceği bu da ürün pazarlamasında değer kaybı olabileceği bu yüzden tek tür tozlayıcı kullanılmalı diye bir yazı okumuştum ancak doğruluğu veya yanlışlığı ile ilgili bu bilgiyi doğrulayan bir tecrübe ile karşılaşmadım ayrıca bu düşünceyi boşa çıkaran bir görüş daha var eğer böyle olsaydı yan yana olan veya yakın bahçelerdeki farklı türlerdeki tozlayıcılar bölgedeki bahçeleri olumsuz etkiler görüşüydü.

Arazi sürülme şekilleri hakkında pek bilgim yok ancak babam köklere zarar verilmesin diye yaklaşık fidanların iki tarafından yarımşar metre aralık vererek yapmış, yaz sürümü toprağın havalanmasıve güneşte yanması için yapıldı diye biliyorum, arazi mecburen dikine sürüldü çünkü biraz eğimli traktörün devrilme riski var

doğaşk60 beğendi.
ozcantekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025