View Single Post
Eski 01-09-2015, 15:43   #51
doğaşk60
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-12-2014
Rica ederim Özcan bey.

Leonardit toz ise de biraz zahmetli ve kirli oluyor hümik asit damlama sulama ile derinlere ulaşabilir ikiside toprak düzenleyicidir.ahır gübresini tabana ek olarak her yıl azar azar da olsa taç izdüşümüne 10 15cm karışımı su tutma kapasitesini artırır.fidan dikiminde kuyuların çökme olayını kaçırmayın aşı noktasın toprak altında kalıyor.buna ek olarak toprak anlizini göz önünde bulundurmak kaydıyla tabana fosforlu gübreyi kesinlikle uygulamanızı önernirim.ahır gübresi tek başına bitki besleme sağlamaz.

Dikim mesafesi konusunda 7*7 dikimim ve 6*6 dikimlerim mevcut alan küçük ise ve toprak yapısı çok güçlü değil ise 7*5 7*6 6*6 dan yana olduğumu belirtirim zamanla buna şahit olacaksınız tabi chandler fernor için söylüyorum bunu.bence küçük üretici değil küçük alanlardan bahsetse imiş daha iyi olurmuş zira 100 dekar a 2 kişi nin bakması ile 10 dekara gösterbileceği ilgi alaka hasat zamanı farklıdır bilmem anlatabildimmi benim 500 dekar arazim vardır bakımına yetişemem bide bunu sık dikmişsem ama 50 dekar vardır sık dikmişim ve ilgilenebilmişim benim için bu şekilde olanı makbuldur.

Lider seçiminde ki yazımı tekrar okursanız (.yaz budaması konusunda ilk yıl tepe kesimi kök yapma ve tutunma için yardımcı olacaktır fakat tek bir lidere 2.yıldan itibaren bırakmanızı önerirken ilk yıldada 3 4 dal çıkmış ise bile ve bu dallar 20 cm den yukarıda ise dokunmayın derim 2.yılda liderinizi belirler ve iyi herekle kesinlikle destekleyin çünkü rüzgarla savaş verebilirsin zaiyat da.)görürsünüz ki aynı şeyden bahsetmişiz.

Damlama sulamada ısrar ediniz.

Fidan konusuna dönecek olursak sağlıklı ve güçlü fidan benim için boyu uzun olan fidan değildir sağlıklı ve güçlü fidan aşı noktası iyi kaynamış düzgün gelişim göstermiş aşı noktasında kalınlık asgari işaret parmağı kadar gövdesi pürüssüz gövdedeki gözler belirgin ve olgun tabandan uca kadar iyi odunlaşmış ve saçak kökleri olgukça fazla, yarası olmayan fidandır ve asla fidanın sağlığı ile ilgili boyu referans almayın.Zira benim fidancının ayağına gidin kendiniz alın dememdeki sebep sizin menfaatinizedir.

tekrar kolay gelsin.

doğaşk60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön