View Single Post
Eski 20-08-2015, 15:49   #40
ozcantekin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-11-2013
2016 ocak ayı 12,5 dönüm chandler ceviz bahçesi hazırlık

Değerli arkadaşlar merhaba,

Babama ait resimlerini paylaştığım 2014 ve 2015 ocak dikimli chandler ceviz fidanlarından sonra 2016 ocak ayında kendi ceviz bahçemi kurmaya karar verdim.

Buna göre okuduğum izlediklerimden gördüklerimden sonuçlar çıkartmaya çalışarak aldığım kararlar şu şekilde oldu

-Toprak analizini yaptırcağım,

( toprak analizi için ilçe tarımla görüştüm kendilerinin yapmadığını il tarım yapıyormuş, numune başı 50 tl dediler, ilçe belediyesi de toprak analizi yaptığını öğrendim, umune almak için tarlaya gittim ancak toprak kuraklıktan çok sertti, numune alamadan döndüm, yağmuru bekleyip sonrasında numuneleri 30-60-90 cm olarak alıp tahlil yaptıracağım

- Yağmurdan sonra tarlayı derin şekilde pulluukla süreceğim,

- Kepçe ile 1,5 x 1,5 m olarak fidan çukurlarını açtıracağım,

- İlk olarak bursa tarım fuarına katılıp fidancılar ile görüşeceğim fidan satın alacağım firmayı belirlemeye çalışacağım ancak şu an öncelikli olarak balıkesir bandırmadaki üreticiler öncelikli.

- Dikim mesafesi olarak 8x4 ile başladım 7x5 ile devam ettim en sonunda ilerideki senelerde fidan aralarının kapanacağı kararına vararak 7x6 olarak dikim mesafesinine karar verdim.

- 2 yıllık büyükbaş havyan gübresi buldum, leonardit+ havyan gübresini fidan çukurlarına karıştıracağım, ocak ayında dikimleri yapacağım.

- Mart ayında fidanlar uyanmadan 40 cm den fidanları keseceğim 4-5 göz bırakacağım,

- Haziran başı lideri belirleyip diğer sürgünleri keseceğim,

- Tarlanın alt ve üst başından su çıkma durumu var belki fidan çukurlarını açarken belki bir sonraki yaz sulama kuyusu açtıracağım, o zamana kadar 100 m altta dere var, su tankeriyle oradan dolurup sulamayı gerçekleştireceğim.

İstikametimi sizlere paylaştım, yanlış yaptığım eksik yaptığım varsa önerilerinizi almak isterim.

Eklenen Resimler

ozcantekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön