agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni426Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-03-2014, 11:28   #1
Ağaç Dostu

cnrtkt's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2013
cnrtkt / Ceviz Bahçesi (Tokat)

Merhaba sevgili arkadaşlar.
Adım Caner, 35 yaşındayım, orjinal Tokat' lıyım . Bilgisayar firmasında çalışıyorum.
Kimse tutmasın beni kapama ceviz bahçesi kuracağım

Sonunda ben de kendi sayfamı oluşturmaya, yaptıklarımı sizlerle paylaşmaya başlıyorum.

Arazi Tokat ‘ ta. Rakım 570 civarı. Eve 15 km uzaklıkta. Dedemin babasından yadigar kalan arazinin (18 dekar) dedeme düşen kısmına (toplam 6 dekarlık kısmı; amcam, halam ve babama miras) babamla beraber bakıyorduk. Daha evvel elma ve şeftali ağılıkta olmak üzere diğer çeşitlerle beraber yaklaşık 400 civarında ağaç vardı. 12 yıl evvel ben askerdeyken elma ve şeftali ağaçlarının bir kısmını dikmiş. Öğrendiğimde keşke ceviz dikseydin dedim ama artık dikmişlerdi.

Babam 2013 Mart ayında vefat etti. Ben de tek başıma ilgilenemiyorum. Çeşit çokluğundan dolayı, bahçe sürekli bakım istiyor. Eve uzaklığı 14-15 Km sürekli git gel sorun oluyor. Haftada bir-iki kez gitmek de yetmiyor. Bu iş böyleymiş meğer, ne kadar çeşit, o kadar bakım. Üstelik ürünlerin fiyatları da çok çok düşük. Neticede son zamanlarda rahmetli babamın da dediği gibi yaptım ve ağaçları söküp ceviz dikmeye karar verdim. Gerçi ağaçları sökerken gözlerim doldu, boğazıma bir yumruk oturdu, ağaçların hepsinde babamın elinin izi, gözünün nuru vardı. Ama; inşallah eskisinden daha güzel olacak baba yadigarı bahçe. Ben de o zaman vicdanen rahatlamış olacağım sanırım.

Yaklaşık bir yıldır ceviz yetiştirme konusunu bulabildiğim her kaynaktan araştırıyor, herkesin fikirlerini almaya çalışıyorum.

Acele etmeden yavaş yavaş bahçe oluşacak.Ben de buradan yaptıklarımı paylaşacak, yapacaklarımı da danışacağım.Yardımlarınızı bekliyorum.Adı üzerinde "Sabırlı Ceviz Bahçesi" yavaş yavaş...

Arazinin konumu resimde gösteriliyor.Kazova bölgesinde, oldukça geniş doğu-batı istikameti yaklaşık 50 km, kuzey-güney istikameti yaklaşık 10 km olan, 30.000 hektar civarındaki kocaman ova da minicik bir arazi. Ama; bu ovanın en güzel, en bakımlı, en verimli ve bereketli bahçesi olmak için kolları sıvamış bir arazi

Çok yakında görüşmek üzere.
Haneniz şen olsun, herkese Selamlar.

Eklenen Resimler

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025