agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Aðaçlar > Meyve Aðaçlarý (Özel) > Ceviz
(https)

Beðeni Düzeni1382Beðeniler

Bookmark and Share Dýþ Baðlantýlar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-07-2013, 05:39   #11
Aðaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Þehir: Ýstanbul, Çanakkale, Ýzmir
Selahattin Bey ceviz baþlýklarýna uzun süredir yazmýyordunuz sanýyorum, tekrar hoþgeldiniz.

Juglans sigllata konusunda haklý olabilirsiniz. Zira altay ceviz de esas tohumun orta asyadan getirilip Türkiye koþullarýna adapte edildiðini yazmýþtý daha önce. Verdiðiniz baðlantýlara baktým, altay ceviz ile tek uyuþmayan bilgi 25 metreye kadar büyüdüðü oldu.

Sn. Lilium'un ve benim kafamýza yatmayan konulardan bir tanesi sadece tohumdan ekerek aslýna uygun fidan üretilebildiðinin iddia edilmesi oldu. Eðer farklý bir türse ve bizim bildiðimiz Juglans Regia ile tozlaþmýyorsa, kendisin de etrafta benzer akrabalarý yoksa muhtemelen doðru olabilir ama Juglans Regia ile tozlaþmadýðý ile ilgili ben bir bilgi göremedim.

Son verdiðiniz baðlantýda Sigillata, Regia'nýn "kýzkardeþi" olarak nitelendirilmiþ ve bir çok baðlantýda Sigillata'nýn daha çok yaðý ve kerestesi için üretildiði belirtilmiþ.

Eðer bu bilgi doðruysa, altay cevizi'nin sizin de dediðiniz gibi iç kalitesine, tadýna bakmak gerekir. Eðer Regia'dan fark gösteriyorsa zaten piyasada Regia olarak pazarlanmasý yanlýþtýr. Er ya da geç ceviz tüketicileri durumu farkederler, ya tercih ederler ya da uzak dururlar

Yani söz yine dönüp dolaþýp bu ceviz türünün hasatta bir tadýna bakmak gerektiðine gelir

Fidan satýþ sitesinde verilen abartýlý bilgilere itirazým halen devam ediyor halen

Çamtepe Çevrimdışı   Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanýt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Þu an saat: 18:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025