agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni1382Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-08-2013, 22:16   #1
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
ceviz 90 sene yaşayabilen bir ağaçtır. 5 sene bekleyen 2 sene daha bekler diye düşünüyorum ben.sonuçta meyva verimi kalibresi ve iç kalitesi ortada avrupa standartlarında. bir çok büyük bahçe kuruluyor yakında iç talep doyduğunda bu meyvalar ihraç edilecek ve bu standartlar tutmadığında meyvayı kırar kırar yeriz.

ermana Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-08-2013, 22:42   #2
Yeni Üye

Engin37's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2013
Değerli bilge kişiler,
KASTAMONU ili Taşköprü ilçesinde 0 meyilli sulama problemi hiç olmayan 2 dönüm bir arazide 7x5 dikim şekliyle Altay Cevizi dikmek istiyorum.
1-Bölgeye uygunluğu nasıl olur?
2-Dikim mesafesi uygun mudur?
3-Fidanları hangi ayda,açık köklü mü yoksa tüplü mü dikmeliyim?

Engin37 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-08-2013, 00:38   #3
Ağaçsever

Altaycevizi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2013
Değerli forum üyeleri,

Aşağıdaki resimler 5 gün önce çekildi....
Bilgi: Resimlerdeki ağaçlar 3 ve 4 yaşında dır. Mevkisi Babadat Köyü/ Sivrihisar/ Eskişehir dir.

Name:  IMG_6319.JPG
Views: 4139
Size:  28.8 KB

Name:  IMG_6287.JPG
Views: 7101
Size:  34.1 KB

Name:  IMG_6284.JPG
Views: 3173
Size:  26.5 KB

Name:  IMG_6434.JPG
Views: 3400
Size:  32.2 KB

Düzenleyen Altaycevizi : 21-08-2013 saat 22:23 Neden: Fotoğraflar foruma eklenmelidir.
Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-06-2014, 17:18   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-10-2012
Sahtekar altay

Tarım bakanlığı her il ve ilçeye Altay cevizi diye bir ceviz olmadığına dair birer yazı gönderdi. İlgilenenler Tarım Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Müdürlüğünden veya (FÜAB) Fidan Üreticileri Alt Birliğinden Gerekli bilgiyi alabilirler. Agaçlar.net sitesi yöneticilerine de böyle sahtekarlara bu site üzerinden milletin emeklerini heba etme fırsatı vermemelerini rica ediyorum.

dayhan46 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-08-2013, 00:46   #5
Ağaçsever

Altaycevizi's Avatar

Engin bey,

Bölgeniz rakım olarak uygun bir yer.Ama toprak analizlerini görmek gerekir.
Dikim aralığı olarak 7x5 yerine 7x3,5 **** 6x4 dikmeniz daha uygun olur.
Fidanları açık kök ve tüplü olarak dikebilirsiniz, ikisininde kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Tercih size aittir.
Name:  IMG_6291.JPG
Views: 3648
Size:  47.2 KB

Name:  IMG_6293.JPG
Views: 3509
Size:  45.9 KB

Name:  IMG_6330.JPG
Views: 3369
Size:  26.8 KB

Name:  IMG_6411.JPG
Views: 4056
Size:  43.2 KB

Düzenleyen Altaycevizi : 21-08-2013 saat 22:26 Neden: resim ekleme
Eski 20-08-2013, 02:08   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Arkadaşlar büyük fotoğraflar forumu bozuyor, foruma fotoğraf yüklemeden önce Buraya bir bakınız.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-08-2013, 17:37   #7
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Foruma yüklenmeden dışarıdan link verilen fotoğrafları sildim.

Mesajlarındaki fotoğrafları silinen üyeler, düzelt bölümünden fotoğraflarını yüklerlerse sevinirim.

Alıntı:
Fotoğrafları foruma yükleyin

Forumdaki yazıları destekleyen fotoğraflar, mutlaka foruma yüklenmelidir. (70 k sınırı var) Dışarıdan verilen bağlantılarla gösterilen fotoğraflar, zaman içinde sorun yaratabilir. Bağlantılar bozulması nedeniyle fotoğraflar görünmez ve bu nedenle yazı anlamsızlaşırsa, yazının tümü silinebilir. Üzerinde yazı yazan fotoğraflar, animasyon özelliği olan gifler mesaj alanına eklenmemelidir.

Fotoğraf küçültme için bilgiler:
Web üzerinden fotoğraf küçültme
Ayrıca farklı programlar için bilgi:
http://www.agaclar.net/forum/fotograf/

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-08-2013, 17:09   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-07-2013
merhaba, chandlera tozlayıcı olarak franguetta getirttik bandırma tarafında fidancıdan 3 yıl önce. franquetta hakkında bilgi alabilir miyim biz tozlayıcı olarak aldık o zaman tek bu tozluyo demişlerdi araştırdım bir kaç yerde de aynı durum var.Chandlerı tozlama durumu nedir bu konuda gözlem yapan, franquetta hakkında bilgisi olup paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim.

sergunbasturk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2013, 01:05   #9
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Üç yıl önce bandırmadan kimden aldınız franguetteyi. franguette olduğundan eminmisiniz.

Eski 06-09-2013, 20:02   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Üç yıl önce bandırmadan kimden aldınız franguetteyi. franguette olduğundan eminmisiniz.

K.bakmayın köyden yeni geldim geç cvp atıyorum o yüzden balıkesir bandırmadan güneş ve panç fidancılıklrdan almıştım fidanları faturaları duruyor franquettayı hangisinden aldığımı hatırlamam için karıştırmam lazım faturaları benim franquettalarda etiket vardı 8 tane aldık verimsiz olduğunu biliyorum chandlerları tozlasın diye aldık gelişimleri iyi fakat cisco çeşiti o zaman yoktu piyasada ben daha önce dikenlerden bilgi almak amaçlı sordum olmadı aşıyla franquettaları değiştirebilirim tozlama konusunda daha fidanlar yeni 2 yıllık var 1 yaşına girmemişte var

sergunbasturk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2013, 10:46   #11
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
nedir bu tozlayıcıdan çektiğimiz ya ? franguette ektim fernor ektim üstüne fernette ektim şimdi bir de kaman1 cisco pedro ekelim tam olsun elbet biri denk gelir artık...

aviator34 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2013, 19:55   #12
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
nedir bu tozlayıcıdan çektiğimiz ya ? franguette ektim fernor ektim üstüne fernette ektim şimdi bir de kaman1 cisco pedro ekelim tam olsun elbet biri denk gelir artık...
Şimdi Iverto diye yeni bir Arjantin çeşidi daha geldi.
Ama Çok da takmayın kafanıza zaten gerekli herşey var bahçenizde. %5 dölleyici dahi yeterlidir Şu anda Franquette ve Fernette gibi 2 dölleyici ile bahçe kurmak yeterlidir. Gerisi detaydır. Zaten Chandler kendi çiçeklerinin bir kısmını kendi döller.

chandler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2013, 20:28   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chandler Mesajı Göster
Şimdi Iverto diye yeni bir Arjantin çeşidi daha geldi.
Ama Çok da takmayın kafanıza zaten gerekli herşey var bahçenizde. %5 dölleyici dahi yeterlidir Şu anda Franquette ve Fernette gibi 2 dölleyici ile bahçe kurmak yeterlidir. Gerisi detaydır. Zaten Chandler kendi çiçeklerinin bir kısmını kendi döller.
Yüreğimize su serptiniz,sağolun.

formullaone Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2013, 11:32   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2013
Tozlayıcı konusu bitmez,
fernor cevizle ilgili fransız sayfalarında oylesine gezerken chandler"e tozlayıcı " SERR" , "Ronde de Montignac" ve "Meylannaise" önerdiklerini gördüm...
kafa iyce oldu bulaşık teli

karabuz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2013, 12:12   #15
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2008
E sizde altay cevizi ekin işte tozlayıcı derdi yok, sulama, don, verim, erken uyanma, geç uyuma vs derdi yok deniyor

tiryaki Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2013, 17:03   #16
-

Giriş Tarihi: 12-09-2012
sitelerinden alıntı yapmak ve bir soru sormak istiyorum

Asıl vatanı Sibirya olan Altay Bosfor Ceviz, başka ağaçlarla aşılanarak (melezleme yöntemi ile) elde edilmiş ceviz ağacının meyvesinden üretilmiştir.

yani aşılı ağaçtan alınan meyveler tohum olarak kullanılıp çoğaltılmış, torbalara dikilmiş binlerce fidan resmindende bu açıkca görülüyor zaten hiçbirisi aşılı değil sipariş versen direk getirip bahçeye dikilecekler modundalar...

diyelimki 1000 tane aldım diktim bildiğime göre 1000 adet farklı çeşit cevizim olmuş oldu.

Siz bu 1000 adet cevizin aşılı cevizlerde olduğu gibi ismine doğru tek tip ve aynı kalitede verimli ceviz olduğunu nasıl garanti ediyorsunuz bunu cidden soruyorum çünkü cevizleriniz kendisini ispatlamış en iyi yabancı ceviz çeşitinden daha pahalı,
bunu fidanlarınıza sınırsız güvendiğinize yoruyorum.

2 tane el kadar kızımdan ayrı çok zor şartlarda para biriktiriyorum şuanda gurbette, (Lilium bilir sürekli onu sıkboğaz ederim özelden sağolsun hala sabırla cevap veriyor bana ) zor şartlarda zor para kazanıyorum ve almak istediğim ürünün ne olduğunu bilmek istemek hakkımdır diye düşünüyorum.

Ancak bu başlıkta gördüğüm kadarıyla saygı duyduğumuz bir büyüğümüzün bile güvendiği bir fidancının farklı resim adı altında farklı fidan sattığına şahit olduk.

Bilgilendirmenizi bekliyorum.

cihan.cakirca Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-08-2013, 11:07   #17
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
selamlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan.cakirca Mesajı Göster
sitelerinden alıntı yapmak ve bir soru sormak istiyorum

Asıl vatanı Sibirya olan Altay Bosfor Ceviz, başka ağaçlarla aşılanarak (melezleme yöntemi ile) elde edilmiş ceviz ağacının meyvesinden üretilmiştir.

yani aşılı ağaçtan alınan meyveler tohum olarak kullanılıp çoğaltılmış, torbalara dikilmiş binlerce fidan resmindende bu açıkca görülüyor zaten hiçbirisi aşılı değil sipariş versen direk getirip bahçeye dikilecekler modundalar...

diyelimki 1000 tane aldım diktim bildiğime göre 1000 adet farklı çeşit cevizim olmuş oldu.

Siz bu 1000 adet cevizin aşılı cevizlerde olduğu gibi ismine doğru tek tip ve aynı kalitede verimli ceviz olduğunu nasıl garanti ediyorsunuz bunu cidden soruyorum çünkü cevizleriniz kendisini ispatlamış en iyi yabancı ceviz çeşitinden daha pahalı,
bunu fidanlarınıza sınırsız güvendiğinize yoruyorum.

2 tane el kadar kızımdan ayrı çok zor şartlarda para biriktiriyorum şuanda gurbette, (Lilium bilir sürekli onu sıkboğaz ederim özelden sağolsun hala sabırla cevap veriyor bana ) zor şartlarda zor para kazanıyorum ve almak istediğim ürünün ne olduğunu bilmek istemek hakkımdır diye düşünüyorum.

Ancak bu başlıkta gördüğüm kadarıyla saygı duyduğumuz bir büyüğümüzün bile güvendiği bir fidancının farklı resim adı altında farklı fidan sattığına şahit olduk.

Bilgilendirmenizi bekliyorum.

değerli dostum

ceviz bahçesi kurmayı düşünüyorsanız kendini kanıtlamış ve adına doğru fidan olmak kaydıyla rakıma göre uygun olan çeşitlerden dikiniz. chandler rakım olarak sanırım 1400 mt ye kadar dikiliyor ve geç uyanıyor.

4 yaşında şu kadar 8 yaşında şu kadar ürün veriyor laflarına inanma. ben şuan bahçe kursam chandler ve pedro yaparım. 6 ve 7 yaşındaki chandler ve pedroları gördüm verimi güzel.

altay cevizinide tercih ederdim ama fidanları çöğür. aşılanmamış çöğürle bahçe kurup riske girmem.

denemek içinde bir kaç ağaç altay cevizi yaparım. dedikleri gibiyse zaten aşılayarak çoğaltırım.

iyi günler.

aksazli Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2013, 23:53   #18
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-06-2013
Altay gibi bütün çeşitlerden 3-4 yaşında fidanların resimlerini koysanızda çeşitler hakkında karşılaştırma yapsak bir atasözü var adam olacak kişi çocukluktan belli olur derler.

Düzenleyen atmel : 27-08-2013 saat 01:10
atmel Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-08-2013, 11:59   #19
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2007
Galeri: 22
Bu iş karışık yıllardır çeviz le uğraşıyorum çekirdek ten yetişme çüğürlerin 4-5 yıldan önce meyve verdiğini görmedim. Verse bile 1-2 tane ancak ürün bağlar. Eğer denildiği gibi 1 yıllık çöğürler ürün bağlıyorsa bunu söyleyen kişinin neden yetiştirme büyüme evrelerinin resimleri yok?

serdar1 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-09-2013, 20:12   #20
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar1 Mesajı Göster
Bu iş karışık yıllardır çeviz le uğraşıyorum çekirdek ten yetişme çüğürlerin 4-5 yıldan önce meyve verdiğini görmedim. Verse bile 1-2 tane ancak ürün bağlar. Eğer denildiği gibi 1 yıllık çöğürler ürün bağlıyorsa bunu söyleyen kişinin neden yetiştirme büyüme evrelerinin resimleri yok?

Yine sorularımıza cevap alamadık . Bizim derdimiz tohumdan yetiştirilen cevizlerin nasıl 1. yıl meyve bağladıkları ...

Eski 05-09-2013, 23:40   #21
Ağaçsever

Altaycevizi's Avatar

Alıntı:
Yine sorularımıza cevap alamadık . Bizim derdimiz tohumdan yetiştirilen cevizlerin nasıl 1. yıl meyve bağladıkları ...
Bu ceviz fidanı, 2 yaşında aşı yok, 35 adet üzerinde meyve var.

Name:  ceviz 2 yaş.JPG
Views: 12574
Size:  45.4 KB

Düzenleyen Altaycevizi : 05-09-2013 saat 23:55 Neden: eksik ifade
Eski 06-09-2013, 11:06   #22
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Yıllardan beri aşı ile uğraşan biri olarak söylüyorum tohumdan yetişen ceviz bu şekilde eğimli büyümez dik büyür . Aşı vurulan çöğürler bu resmini yayınladığınız şekilde büyüme yapar. Büyük ihtimal yaprak aşısı veya tepe boru aşılama yapılmış. Ayrıca bu resmini yayınladığınız en az 3 yıllık bir fidan Yabani aşılanmamış birinci yılındaki ceviz çöğürü ekledim .

Eklenen Resimler

Düzenleyen serdar1 : 06-09-2013 saat 11:42
Eski 07-09-2013, 20:39   #23
Ağaçsever

Altaycevizi's Avatar

Alıntı:
Yıllardan beri aşı ile uğraşan biri olarak söylüyorum tohumdan yetişen ceviz bu şekilde eğimli büyümez dik büyür . Aşı vurulan çöğürler bu resmini yayınladığınız şekilde büyüme yapar. Büyük ihtimal yaprak aşısı veya tepe boru aşılama yapılmış. Ayrıca bu resmini yayınladığınız en az 3 yıllık bir fidan Yabani aşılanmamış birinci yılındaki ceviz çöğürü ekledim .
Sayın Serdar1;

Ne yaprak aşısı nede tepe boru aşılama yapılmamıştır. Babadat köyü/ Sivrihisar/Eskişehirdeki adresimize dilediğiniz zaman gelip inceleme yapabilirsiniz. Gelmeden beni 0 532 672 46 27 **** 0 312 222 26 62 nolu telefonlardan arayıp bilgi verirseniz, size araştırmalarınız ve incelemeleriniz konusunda her türlü yardım ve destek verecegimizi belirtmek isteriz.

Düzenleyen Altaycevizi : 07-09-2013 saat 20:39 Neden: kelime eksiği
Eski 27-08-2013, 14:12   #24
Ağaçsever

Gidildi meşhur ceviz yerinde görüldü. aynen tahmin edildiği gibi 5-6 ağaçta meyve var. Olanların hepsinin meyvesi farklı !! çeşitlerin %90 ı küçük meyve yapıyor. Sadece araştırma ürünü olur. Başkada bişey olmaz !!

Eski 28-08-2013, 02:49   #25
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chandler Mesajı Göster
Alıntı:
Olanların hepsinin meyvesi farklı !!
Meyvaları farklı diyorsunuz,

Bu farklı ağaçlarda meyva tutumları da mutlaka farklıdır.

Yani fiyaskomudur diyorsunuz?

Alıntı:
çeşitlerin %90 ı küçük meyve yapıyor. Sadece araştırma ürünü olur.
Küçük meyva yapanlar resimlerini gördüğümüz çok meyva bağlayan (müre) çeşit mi?

Eski 28-08-2013, 08:35   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2011
sayın nail bey,
size site üzerinden epostanıza mesaj atmıştım.
bir konu üzerinde fikir alacaktım.

serkanhoca Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-08-2013, 12:17   #27
/

Giriş Tarihi: 22-07-2013
selamun aleykum siteye yeni üyeyim uzun zamandır paylaştıklarınızı okuyorum araştırıyorum nevşehirliyim patetes yetiştiriciliği yapıyordum son yıllarda masraflar artınca üründe para etmeyince sektör değiştirmek şart oldu ceviz dikmeyi düşünüyorum cevizden anlamam altay cevizi takip ediyorum resimler videolar hayran olmamak elde değil ****** ceviz uzmanlarımızda var burda onların görüşleri söyledikleri farklı yapacağım yatırımı doğru yapmak istiyorum . şimdi altay ceizin paykaştıklarında okuduğum ve anlağım kadarıyla cevizine güveniyor her türlü garanti veriyor bı paylaşımında fidan başı 2000 tl anlaşma yapalım demişti bir üyeye o üyenin sesi kesildi sanırım lilium ve chadlere soruyorum sizin önerdiğiniz fidanlara ne kadar garanti veriyorsunuz ben nevşehire chadler diktim diğelim emek verdim yıllarımı verdim ürün alamıyorum diğelim siz bu konuda ne yapcaksınız öğrene bilirmiyim ve chadler en olgunluk zamanında kaç kilo ürün veriyor .altay ceviz ilk 4 .cü yıl 25 sonra 8 .ci yıl 150 kilo demiş ben 8 .ci yıl 75 kiloya razıyım o kadar versin yeter dağın sesi gördüklerini güzel bişekilde anlatmış altay cevizin söylediklerini doğrular biçimde .şunuda söylemek istiyorum altay ceviz kardeşimiz cevizden anlamadını bende düşünüyorum bu cevizi keşfettikten sonra bu işe girdiğini düşünüyorum altay cevizde yeni bi ürün illaki eksikler olcak eğerki altay ceviz gercekten sıra dışı ve ürün kalitesi iyi olan biceviz türü ise lilium ve chandler size söylüyorum altay ceviz kardeşimizin önüne takoz değil yanına yoldaş olun ki bu cevizi ülkemize kazandıralım klavye başında eleştirmekle olmaz sahaya inin birgün belirleyelim burda üye arkadaşlarla hep birlikte altay ceviz bahçesine gidelim hem görelim hemde fikir alışverişi yapalım deneyimleri olan arkadaşlardan faydalanalım altay ceviz kalitesini ıspatlayınca ön yargılı olan arkadaşların sesi çıkacakmı merak ediyorum 25 tl fiana çok diosunuz bu ceviiz yurt dışında adet başı 50 dolara satılıyor ve birisi gitmiş tozlayıcıya 100 tl vermiş 25 neree 100 nere anlayan anladı ......

ay-yildiz50 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-08-2013, 12:59   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ay-yildiz50 Mesajı Göster
selamun aleykum siteye yeni üyeyim uzun zamandır paylaştıklarınızı okuyorum araştırıyorum nevşehirliyim patetes yetiştiriciliği yapıyordum son yıllarda masraflar artınca üründe para etmeyince sektör değiştirmek şart oldu ceviz dikmeyi düşünüyorum cevizden anlamam altay cevizi takip ediyorum resimler videolar hayran olmamak elde değil ****** ceviz uzmanlarımızda var burda onların görüşleri söyledikleri farklı yapacağım yatırımı doğru yapmak istiyorum . şimdi altay ceizin paykaştıklarında okuduğum ve anlağım kadarıyla cevizine güveniyor her türlü garanti veriyor bı paylaşımında fidan başı 2000 tl anlaşma yapalım demişti bir üyeye o üyenin sesi kesildi sanırım lilium ve chadlere soruyorum sizin önerdiğiniz fidanlara ne kadar garanti veriyorsunuz ben nevşehire chadler diktim diğelim emek verdim yıllarımı verdim ürün alamıyorum diğelim siz bu konuda ne yapcaksınız öğrene bilirmiyim ve chadler en olgunluk zamanında kaç kilo ürün veriyor .altay ceviz ilk 4 .cü yıl 25 sonra 8 .ci yıl 150 kilo demiş ben 8 .ci yıl 75 kiloya razıyım o kadar versin yeter dağın sesi gördüklerini güzel bişekilde anlatmış altay cevizin söylediklerini doğrular biçimde .şunuda söylemek istiyorum altay ceviz kardeşimiz cevizden anlamadını bende düşünüyorum bu cevizi keşfettikten sonra bu işe girdiğini düşünüyorum altay cevizde yeni bi ürün illaki eksikler olcak eğerki altay ceviz gercekten sıra dışı ve ürün kalitesi iyi olan biceviz türü ise lilium ve chandler size söylüyorum altay ceviz kardeşimizin önüne takoz değil yanına yoldaş olun ki bu cevizi ülkemize kazandıralım klavye başında eleştirmekle olmaz sahaya inin birgün belirleyelim burda üye arkadaşlarla hep birlikte altay ceviz bahçesine gidelim hem görelim hemde fikir alışverişi yapalım deneyimleri olan arkadaşlardan faydalanalım altay ceviz kalitesini ıspatlayınca ön yargılı olan arkadaşların sesi çıkacakmı merak ediyorum 25 tl fiana çok diosunuz bu ceviiz yurt dışında adet başı 50 dolara satılıyor ve birisi gitmiş tozlayıcıya 100 tl vermiş 25 neree 100 nere anlayan anladı ......
8.yılında 75 kiloya razıyım demişsiniz.Evet ben de razıyım.Ancak ağaç başı değil,dönüm başı.

Sizin hevesinizi kırmak istemem.Altay ceviz tam size göre.Hemen dikiniz.

Şimdiden bol hasatlar.

formullaone Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-08-2013, 13:53   #29
-

Giriş Tarihi: 12-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ay-yildiz50 Mesajı Göster
25 tl fiana çok diosunuz bu ceviiz yurt dışında adet başı 50 dolara satılıyor ve birisi gitmiş tozlayıcıya 100 tl vermiş 25 neree 100 nere anlayan anladı ......
Sn. ay-yildiz50 altay cevizinin 50dolara satıldığı site linkini buraya ekleyebilirmisiniz. En azından 100 tl ya fidan satan adamlar sattıkları ceviz hakkında bilgi vermişlerdir diye tahmin ediyorum bizde o siteden Altay cevizini öğrenelim...

cihan.cakirca Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-08-2013, 11:57   #30
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Küçük meyva yapanlar resimlerini gördüğümüz çok meyva bağlayan (müre) çeşit mi?
evet öncelikle bence fiyasko ve yine evet salkım şeklinde meyve yapanların meyvesi çok küçük avuca 7 adet yeşil kabuklu ceviz sığıyor. Resimleri düzenleyim göndereceğim.
Meyve olan ağaçlarda Verimliliğe lafım yok ama kalitede yok. yolgezerin dediği gibi çok güzel çöğür anaçlığı olur.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025