![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2013
|
Alıntı:
- Internet ortamındaki fizibilite raporlarının çoğu abartılı - giderlerin önemli bır kısmını kapsamıyor - Fidan satıcılarının bir kısmının "1 yatır 10 al gibi " uçuk fizibilite raporlarını dikkate almıyorum - realistik düşünen diğer üyeler gibi. - İşletme/bahçe büyüdükçe sabit masrafların oranı düştüğü için karlılık artıyor. Sürpriz değil ancak rakkamları görünce resim daha iyi görünüyor. - Amerikadaki ceviz toptan fiyatları Türkiyedekinin yarısı kadar. Fazla üretimle fiyatlar o seviyeye kadar düşme potansiyeli var - Hesaplamalarda dikkate almakta fayda var - B planı - Kullanılmakta olan insektisit/ herbicid / fungisid isimleri var - araştırılabilir. - Hasad aşamasında kullanılan "Ethepone" adlı maddenin tartışıldığını hiç duymadım. Bu maddenin Amerikada Elma üretimindede kullanıldığını biliyorum. Cevizdeki kullanım amaçlarını ve etkilerini araştırmakfaydalı olabilir. Tekrar araştırmalarınızı bizllerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|