Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan1907
Arif bey değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim...Toprak tahlili için örnek aldık 30-60-90 cm.den...bakalım ne çıkacak...
Bu arada arazinin satışı için aracı olan arkadaşın da bölgede 1150 m.yükseklikte ceviz bahçesi kurduğunu biliyorum 16 da. alana Kaman-1 dikmiş...sanırım tahlillerden sonra ziraat mühendislerinin de önerisiyle bu çeşide ağırlık vereceğiz...arazimiz biraz küçük olduğu için dikim aralığını sıkı tutsak diyoruz...7x7 dikim aralığı kaman için sık mıdır? 8x8 daha doğru bir seçim mi olur? yoksa bazı arkadaşlar ara formül olarak 8x7 demişler...
daha işin başında olduğumuzdan en az hata ile gitmek için soruyorum kusura bakmayın...sizinle de görüşmek isterim...bu alanda epey tecrübe birikiminiz olmuş...
|
Degerli dostum 7x7 veya 8x8 dikmeniz kaman çeşidi için bir sakınca olmaz önemli olan budaması profosyonel anlamda budama yapılırsa hiç bir sıkıntı olmaz.yalnız toprak tahlili için numuneyi almışınız almışınız bundan sonra toprak tahlili için numune alacak arkadaşlar 1.20-1,50 hatta 2 metreden alınırsa ileriki yıllarda cevizin gelişimi için daha iyi olur diye düşünüyorum saygılarımla