![]() |
|
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
Nihayet su konusunu çözdük.
Merhaba, Sulama konusuna nihayet bir çözüm buldum. Sondaj ve Taşıma suyu çözümlerinden risk ve maliyet açısından vaz geçtim. Yaklaşık 600 Metre uzaklıktaki çeşme oluğundan elektirikli dalgıç pompa ile ve babamın üstün gayretleri ile su bastık. Hortumla artık rahat bir şekilde ağaçları sulayabiliyoruz. Motor = 350 TL 600 Metre Hortum şeklinde boru ve aparatları yaklaşık = 300 TL İlk önce benzinli motopompları araştırdım, fakat o mesafeye basabilen bir motor için ortalama 500-700 TL arası bir rakamı gözden çıkartmak lazım. Ayrıca gürültüsü, benzini, yağı, bakımı, bir de iple çektiğinde çalışmama sorunları, randımansızlığı yüzünden neredeyse aldığım iki ayrı motopompdan son anda vazgeçtim. Bilindik satıcılar malesef yatay olarak su basma mesafesini tam olarak söyleyemiyorlar. En sonunda yaklaşık 50 metreden çektiğim elektirik kablosu ile kullandığım bu elektirik motorlu pompa ile 1 parmak genişliğinde bir su aktaraımını belirttiğim mesafeye yatay olarak bastık. Hatta motor daha da uzağa basabilir suyu. Satıcılarda bütün bu su motorları için Dikey Basma Yüksekliği bilgisi mevcut. Hatta motorların üzerinde de bu şekilde yazıyor, ister benzinli, ister elektirikli. O yüzden ciddi bir bilgi kirliliği var bir çok kişide. Ya da bazı satıcılar "o kadar mesafeye su mu basılır ohooo senin şöyle kocaman işte şundan bu kadar para olandan alman lazım" falan diye ilginç söylemlerde bulunuyorlar. Nihayet ostimde bir tanıdık vesilesiyle bulduğum motor satıcısı, mesafenin taahhütünü verdi ve bende aldım ki şu anda sorun yok. Yanlız kendisinin belirttiği bilgiye göre, ki banada mantıklı geliyor; Dikey basma yüksekliği 3 metre olan bir motorun, yatayda sürtünme oranı ile karşılığı 100 metre. bendeki sanırım 37m dikey basan bir motordu. 1 Beygir gücünde, detayları aşağıda mevcut. Bu yatay su basma ve pompa konularında bir hayli bilgi edindim, dileyen olursa da yardımcı olurum seve seve. Hortumuda tamamen toprağın altına gömersek bu su işini nihayet neticelendirmiş olacağız. Bahçenin son resimlerini ve sulama fotoğraflarını ayrıca ekleyeceğim. Suyun bahçeye ulaşması anında babamın telefonla bilgi vermesi ve onun heyecanı muhteşemdi. Bir kaç gün önce çekilmiş iki resim: ![]() Bu arada damlama sistemim mevcuttu zaten sadece onu döşeyeceğim, ama öncesinde depo almam depoyu biraz yükseğe koyup bir çözüm bulmam lazım inşallah tüm bahçeye suyu damlamayla ulaştırabilecek basıncı sağlarım depodan. Basit bir damlama tertibatı konusunda tecrübeli arkadaşlardan önerilerini bekliyorum. Herkese bol sulu bahçeler. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
yeni ceviz bahçesi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|