![]() |
|
![]() |
#91 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2013
|
Bahçeniz çok güzel olmuş.Emekerinizin karşılığını almak nasip olur inşaallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Bahçenin şu anki halini fotoğraflayıp anlatır mısın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2013
|
Çok güzel görünüyor bahçe.Güncel fotoları çok merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
ismim yakup 05425832570 telefonum sizinle konuşmak isterim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
selamlar
Alıntı:
bu böcekler faydalıdır. ağaçlardaki zararlıları yiyerek beslenirler. özellikle çamlara büyük zarar veren kese böceğini (tırtıl) çok severler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2014
|
Merhaba sevgili Enfarklısı; tüm hikayeni yola yeni çıkacak olan biri olarak heyecanla okudum.çok yakında tam 1 yıl olacak sanırım fidanlarının yaşı.son durum nedir?sende bana edindiğin tecrübeleri aktarır mısın?bu arada ben Zonguldaktan Ateş Kılıç mail:ateskilic@hotmail.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2014
|
Selam Arkadaslar, ben de Allah nasıp ederse bu yıl Agustos ayında Mersinin bir köyünde yaklasık 30 dekarlık bir alana ceviz bahcesi yapmayı düşünüyorum. Arkadaşlar köy sahil ikliminde rakımı 500m civarında, burda chander cinsi ceviz yapsam olur mu? yoksa önerebileceğiniz başka cinsler var mı?, civarda başka yeni ceviz bahçesi yok, halkın simdiye kadar ekmiş olduğu meyve ağaçları:nar, zeytin, kayısı, şeftali, incir ebeden dededen kalma cetin ceviz ağaçlarıda var. Sulama sorunu pek yok. Ama yazları pek sıcak geciyor, 35-40 derece yaz aylarında gayet normal. Ayrıca Tarım bakanlığının bu konuda verdiği destek hakkında bilgisi olan varsa, lütfen paylassın, şartları vb. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2013
|
Sn,Yeltası, Ceviz bahçesi kurmak, eğer bahçeye özellikle sıcak yaz aylarında yeterince vakit ayırabilecekseniz iyi bir fikir. Ancak belli bir süre soğukluğa ihtiyaç duyan ceviz ağacı için , kışları ılıman geçen Mersin de 500 metre yükseklik yeterli olmayabilir. Bu nedenle bulunduğunuz yükseklikte çetin ceviz de olsa ceviz ağacı olup olmadığına bakmakta fayda var. Bir de Agustos 'ta bahçe kurmayı düşünüyorum demişsiniz. Ancak tüplü fidan dikecek olsanız bile, fidan dikimlerini kasım,aralık aylarında yapmanızı tavsiye ederim. İşe ağustos ta başlayıp bahçeyi kasım ayına kadar hazırlayabilirsiniz. Destekleme konusuna gelince,Tarım Bakanlığı sadece sertifikalı fidan desteği veriyor. Eğer dikim yapılan arazi 10 dekar dan fazla ise. Rakam da dekar başına 100 TL gibi. Yani bu yıl, bahsettiginiz gibi 30 dekar ekim ve başvuru yaparsanız, bir sonraki yıl destekleme bedelini alabilirsiniz. Tabi bu arada ÇKS -çiftçi kayıt sistemi- ne de kayıt olmalısınız. Bununla ayrıca Gübre ve mazot desteği alabilirsiniz. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2014
|
Alıntı:
kardeşim ostimde ki arkadaşın numarasını verirmisin. **** kendi numaranı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2014
|
Son durum nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
Merhaba, Uzun bir aradan sonra bir kaç satırda son durumu özetleyim. Maalesef bazı özel sebepler, sağlık sorunu vb. nedenlerle bahçe ile ilgilenemediğimiz için tüm ağaçlar ne yazık ki kurudu. Heyecan ve emekle başlayan bu macera böyle sona ersede, Allah uğraşan emek veren ve bu satırları okuyan herkeze bol meyveli yemyeşil güzel bahçeler nasip etsin. En başta da sağlık... Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Merhaba sayın en farklısı. Geçmiş olsun. En önemlisi sağlık. Sağlık olduktan sonra yine bahçe kurarsınız İnşallah. Bende bazı sebeplerden uzun süre yazmıyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2015
|
Alıntı:
Çalışmalarınızı baştan sona büyük bir keyif ile okuyordum ki, (bahçe kurulumunuz 2011 olması nedeniyle 3-4 yaşında güzel bir bahçe resmi görmeyi umut ediyordum son sayfada) durumunuza gerçekten çok üzüldüm, umarım sağlık vb. probleriniz de düzelme olmuştur. Büyük geçmiş olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2016
|
Merhaba
Alıntı:
Geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar nasib etsin. Guzel bir girisimcilik örneği oldunuz bizler için. Birçok yeni şeyler öğrenmemize, sorunlarla nasıl başacikabilecegimize, azmederek güzel işler yapabilecegimizi gormemize vesile oldunuz. Allah emeklerinizi zayi etmez. Bir yerden alir, bir yerden verir evelallah. Hayirli gunler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
yeni ceviz bahçesi |
|
|