agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni128Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2013, 14:12   #91
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-02-2013
Bahçeniz çok güzel olmuş.Emekerinizin karşılığını almak nasip olur inşaallah

cennetkusum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2013, 01:55   #92
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ENFARKLISI Mesajı Göster
Merhaba,
arkadaşlar benim ağaçlarımda şu anda hiç yaprak kalmadı, tarih itibari ile bu normal mi ?

Teşekkürler.

Black : Ben 8x4 olarak dikim yaptım.
Ama edindiğim tecrübeye göre, bence en mantıklısı 8x6 görünüyor.
Bahçenin şu anki halini fotoğraflayıp anlatır mısın?

barba1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2013, 13:09   #93
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-11-2013
Çok güzel görünüyor bahçe.Güncel fotoları çok merak ettim.

dizayn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2014, 13:47   #94
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Merhaba,
arkadaşlar benim ağaçlarımda şu anda hiç yaprak kalmadı, tarih itibari ile bu normal mi ?

Teşekkürler.

Black : Ben 8x4 olarak dikim yaptım.
Ama edindiğim tecrübeye göre, bence en mantıklısı 8x6 görünüyor.
ismim yakup 05425832570 telefonum sizinle konuşmak isterim

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2014, 09:41   #95
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
selamlar

Alıntı:
Eklenti 293200

Bunlarda bahsettiğim böcükler. Tanıyan bilen var mı ?

Eklenti 293201

Eklenti 293202

bu böcekler faydalıdır. ağaçlardaki zararlıları yiyerek beslenirler. özellikle çamlara büyük zarar veren kese böceğini (tırtıl) çok severler.

aksazli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2014, 06:25   #96
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2014
Merhaba sevgili Enfarklısı;
tüm hikayeni yola yeni çıkacak olan biri olarak heyecanla okudum.çok yakında tam 1 yıl olacak sanırım fidanlarının yaşı.son durum nedir?sende bana edindiğin tecrübeleri aktarır mısın?bu arada ben Zonguldaktan Ateş Kılıç mail:ateskilic@hotmail.com

Tugsad beğendi.
ateskilic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2014, 15:51   #97
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-05-2014
Selam Arkadaslar, ben de Allah nasıp ederse bu yıl Agustos ayında Mersinin bir köyünde yaklasık 30 dekarlık bir alana ceviz bahcesi yapmayı düşünüyorum. Arkadaşlar köy sahil ikliminde rakımı 500m civarında, burda chander cinsi ceviz yapsam olur mu? yoksa önerebileceğiniz başka cinsler var mı?, civarda başka yeni ceviz bahçesi yok, halkın simdiye kadar ekmiş olduğu meyve ağaçları:nar, zeytin, kayısı, şeftali, incir ebeden dededen kalma cetin ceviz ağaçlarıda var. Sulama sorunu pek yok. Ama yazları pek sıcak geciyor, 35-40 derece yaz aylarında gayet normal.

Ayrıca Tarım bakanlığının bu konuda verdiği destek hakkında bilgisi olan varsa, lütfen paylassın, şartları vb.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla

yeltasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2014, 18:21   #98
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-08-2013
Sn,Yeltası,
Ceviz bahçesi kurmak, eğer bahçeye özellikle sıcak yaz aylarında yeterince
vakit ayırabilecekseniz iyi bir fikir.
Ancak belli bir süre soğukluğa ihtiyaç duyan ceviz ağacı için ,
kışları ılıman geçen Mersin de 500 metre yükseklik yeterli olmayabilir.
Bu nedenle bulunduğunuz yükseklikte çetin ceviz de olsa ceviz ağacı olup olmadığına bakmakta fayda var.

Bir de Agustos 'ta bahçe kurmayı düşünüyorum demişsiniz.
Ancak tüplü fidan dikecek olsanız bile, fidan dikimlerini kasım,aralık aylarında
yapmanızı tavsiye ederim.
İşe ağustos ta başlayıp bahçeyi kasım ayına kadar hazırlayabilirsiniz.

Destekleme konusuna gelince,Tarım Bakanlığı sadece sertifikalı fidan desteği veriyor.
Eğer dikim yapılan arazi 10 dekar dan fazla ise.
Rakam da dekar başına 100 TL gibi.
Yani bu yıl, bahsettiginiz gibi 30 dekar ekim ve başvuru yaparsanız, bir sonraki yıl
destekleme bedelini alabilirsiniz.
Tabi bu arada ÇKS -çiftçi kayıt sistemi- ne de kayıt olmalısınız.
Bununla ayrıca Gübre ve mazot desteği alabilirsiniz.
Kolay gelsin

vetinte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2014, 12:45   #99
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-10-2014
Alıntı:
Merhaba,
Sulama konusuna nihayet bir çözüm buldum. Sondaj ve Taşıma suyu çözümlerinden risk ve maliyet açısından vaz geçtim.

Yaklaşık 600 Metre uzaklıktaki çeşme oluğundan elektirikli dalgıç pompa ile ve babamın üstün gayretleri ile su bastık. Hortumla artık rahat bir şekilde ağaçları sulayabiliyoruz.

Motor = 350 TL
600 Metre Hortum şeklinde boru ve aparatları yaklaşık = 300 TL

İlk önce benzinli motopompları araştırdım, fakat o mesafeye basabilen bir motor için ortalama 500-700 TL arası bir rakamı gözden çıkartmak lazım.

Ayrıca gürültüsü, benzini, yağı, bakımı, bir de iple çektiğinde çalışmama sorunları, randımansızlığı yüzünden neredeyse aldığım iki ayrı motopompdan son anda vazgeçtim. Bilindik satıcılar malesef yatay olarak su basma mesafesini tam olarak söyleyemiyorlar.

En sonunda yaklaşık 50 metreden çektiğim elektirik kablosu ile kullandığım bu elektirik motorlu pompa ile 1 parmak genişliğinde bir su aktaraımını belirttiğim mesafeye yatay olarak bastık. Hatta motor daha da uzağa basabilir suyu. Satıcılarda bütün bu su motorları için Dikey Basma Yüksekliği bilgisi mevcut.

Hatta motorların üzerinde de bu şekilde yazıyor, ister benzinli, ister elektirikli. O yüzden ciddi bir bilgi kirliliği var bir çok kişide.

Ya da bazı satıcılar "o kadar mesafeye su mu basılır ohooo senin şöyle kocaman işte şundan bu kadar para olandan alman lazım" falan diye ilginç söylemlerde bulunuyorlar.

Nihayet ostimde bir tanıdık vesilesiyle bulduğum motor satıcısı, mesafenin taahhütünü verdi ve bende aldım ki şu anda sorun yok.

Yanlız kendisinin belirttiği bilgiye göre, ki banada mantıklı geliyor; Dikey basma yüksekliği 3 metre olan bir motorun, yatayda sürtünme oranı ile karşılığı 100 metre. bendeki sanırım 37m dikey basan bir motordu. 1 Beygir gücünde, detayları aşağıda mevcut. Bu yatay su basma ve pompa konularında bir hayli bilgi edindim, dileyen olursa da yardımcı olurum seve seve.

Hortumuda tamamen toprağın altına gömersek bu su işini nihayet neticelendirmiş olacağız.

Bahçenin son resimlerini ve sulama fotoğraflarını ayrıca ekleyeceğim. Suyun bahçeye ulaşması anında babamın telefonla bilgi vermesi ve onun heyecanı muhteşemdi.

Bir kaç gün önce çekilmiş iki resim:
Eklenti 311490

Bu arada damlama sistemim mevcuttu zaten sadece onu döşeyeceğim, ama öncesinde depo almam depoyu biraz yükseğe koyup bir çözüm bulmam lazım inşallah tüm bahçeye suyu damlamayla ulaştırabilecek basıncı sağlarım depodan. Basit bir damlama tertibatı konusunda tecrübeli arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.

Herkese bol sulu bahçeler.

Selamlar.
selamlar

kardeşim ostimde ki arkadaşın numarasını verirmisin.
**** kendi numaranı?

serdem809 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2015, 22:31   #100
Ağaçsever

Abbass's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2014
Son durum nedir ?

Abbass Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2015, 03:20   #101
Ağaçsever

ENFARKLISI's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2011
Merhaba,
Uzun bir aradan sonra bir kaç satırda son durumu özetleyim.
Maalesef bazı özel sebepler, sağlık sorunu vb. nedenlerle bahçe ile ilgilenemediğimiz için tüm ağaçlar ne yazık ki kurudu. Heyecan ve emekle başlayan bu macera böyle sona ersede, Allah uğraşan emek veren ve bu satırları okuyan herkeze bol meyveli yemyeşil güzel bahçeler nasip etsin. En başta da sağlık...

Selamlar.

ENFARKLISI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2015, 16:32   #102
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Merhaba sayın en farklısı. Geçmiş olsun. En önemlisi sağlık. Sağlık olduktan sonra yine bahçe kurarsınız İnşallah. Bende bazı sebeplerden uzun süre yazmıyordum.

06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2015, 11:31   #103
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-09-2015
Alıntı:
Merhaba,
Maalesef bazı özel sebepler, sağlık sorunu vb. nedenlerle bahçe ile ilgilenemediğimiz için tüm ağaçlar ne yazık ki kurudu. Heyecan ve emekle başlayan bu macera böyle sona ersede, Allah uğraşan emek veren ve bu satırları okuyan herkeze bol meyveli yemyeşil güzel bahçeler nasip etsin. En başta da sağlık...

Selamlar.
Merhaba;

Çalışmalarınızı baştan sona büyük bir keyif ile okuyordum ki, (bahçe kurulumunuz 2011 olması nedeniyle 3-4 yaşında güzel bir bahçe resmi görmeyi umut ediyordum son sayfada) durumunuza gerçekten çok üzüldüm, umarım sağlık vb. probleriniz de düzelme olmuştur. Büyük geçmiş olsun.

Han&Nur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2016, 14:58   #104
Yeni Üye

Tugsad's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2016
Merhaba

Alıntı:
Merhaba,

Selamlar.

Geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar nasib etsin. Guzel bir girisimcilik örneği oldunuz bizler için. Birçok yeni şeyler öğrenmemize, sorunlarla nasıl başacikabilecegimize, azmederek güzel işler yapabilecegimizi gormemize vesile oldunuz. Allah emeklerinizi zayi etmez. Bir yerden alir, bir yerden verir evelallah. Hayirli gunler..

Tugsad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
yeni ceviz bahçesi

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025