![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
|
Şimdi kaldı 200 adet chandler fidanının dikimi ve su temini. Su için de alternatifler aşağıda: * Sondaj (Tahmini 10-20 metrede su bulma ihtimalim yüksek) * 500 Metre uzaktaki çeşmeden yatay su basmak (pompa hortum vs. riskli ve pahallı bir çözüm) * Tankerle belirli dönemlerde sulama (yorucu ve pahallı olacağın düşünüyorum) * Şu anda ki çözüm, taşıma suyu (çok zor hatta bundan sonraki ağaç sayısına bağlı imkansız ![]() Sondaj konusunda önerileri ve tecrübeleri olan varsa paylaşmasını rica ederim. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
harika olmuş gercekten sizleri yürekten tekrik ederim..... başarılar dilerim mükemmel görünüyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaçsever
|
Sayın Safranlı, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Çok çok daha iyi bahçeler herkese nasip olur inşallah. Değerli Agozce, söylediğiniz konuyu şimdi düzeltme şansım var aslında, çünkü 200 fidanı henüz dikmedim 10 gün içinde dikeceğim, dikerken bu konuya dikkat edebiliriz. Ama fidana çok uzak olursa da sanki faydası olmazmış gibi düşündük, ayrıca destek çubukları 1.50 cm boyunda 75 cm kadarı yerin altında olduğundan pek sallanmayabilir... ![]() Beni düşündüren su konusu...Normalde yaz boyu ne kadar sürede bir su ister acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
sayın enfarklısı hayırlı uğurlu olsun bahçeniz.Ancak açık kökmü dikiyorsunuz.Birde destek direklerini yatay dikmenizi öneririm.Hem köke zarar vermez.Hemde mantari hastalıklardan uzak olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Sayın enfarklısı bahçeniz nerede acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaçsever
|
Sayın Doğacı, bahçem Bolunun Gerede ilçesinde. Ankaraya 110 Kilometre uzaklıkta. 50 Kaman açık köklü olarak dikildi, gelecek 200 chandler tüplü olacak. Destek direkleri için verdiğiniz tüyo içinde teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Bende ankarada yaşıyorum.Benim bahçemde kırşehir/kamanda bilgi alışverişinde bulunabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
İklime bağlı olarak su konusu değişebilir. Gerede ye yazın yağmur yağıyor diye biliyorum. Bizim bahçe Mersinin yaylasında, kurak ve beyaz toprak. İlk ekildiği yıllarda biz de taşıma suyu ile suladık. Ayda 2 kez. Ceviz suyu sever ayrı konu ama...abartmaya da gerek yok bence. Aslında destek çubukları yerine - eğer zor gelmesse- üçgen oluşturacak şekilde ucu eğilmiş, ip bağlanabilecek demirler çakılır. Bu demirlere bağlanan iplerle ağaç sabitlenir. Yani doğrusu budur.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
sayın en farklısı sizi kutluyorum inşallah bol mahsüllü hasat günlerini en kısa zamanda görürsünüz selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaçsever
|
Sayın Orion, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
başarılar dilerim
sayın enfarklısı başarılar diliyorum. sanırım bölgenizde nem oranı yüksek antraknoza karşı dikkatli olmanızda fayda görüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaçsever
|
ncp1963 bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aslında bahçemin olduğu yer karadeniz iklimi ile karasal iklimin tam ortasında bir yer, o yüzden nem düşük, yani o konuda pek sorun olacağını sanmıyorum, inşallah da olmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaçsever
|
20 gün önce diktiğim Kaman Ceviz fidanlarımın üzerinde, minik meyveler oluşmaya başlamış. Bunları kopartmayı düşünüyorum ki ağacın gücünü almasın, bilgisi olan arkadaşlar teyit ederse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Doğrudur, 3-4 yaşına kadar ağaçlarda meyve bırakmanıza gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaçsever
|
İşte minik cevicikler...
Merhaba, bu gün ailece bahçedeydik. Ağaçlarımız çok susamışlar, çünkü yapraklarını öncekine göre daha çelimsiz ve pek büyümemiş olarak gördüm. Hemen damacana takviyesi ile dört elden girişip, taşıma suyu ile bir sulama yapıp, fidanları rahatlattık. Toprak hafif hafif çatlamaya başlamıştı iyi oldu, 200 Chandler bir hafta içinde gelecek, onları tankerle sularken bu 50 taneyi de tekrar sulayacağım inşallah. Fidanların 30 dan fazlası yapraklı diğerleride tomurcukta, bazılarının üzerinde de ikiz üçüz meyve olduğunu düşündüğüm şeylerden var. Sanırım bunlar ceviz yavruları ![]() Resimleri aşağıda paylaşıyorum. Bu arada her ağaçta bir tane siyah değişik bir böcek gördüm, resmini de çektim, yaprakları yemezler inşallah ya da faydaları dokunur umarım. Her biri mesken tutmuş bir fidanı, güneşleniyorlar yaprağında, kovmadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaçsever
|
Ceviz bahçesi minik tomurcuklar.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() Babam sağolsun çam ağaçlarını tek tek suladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaçsever
|
![]() Bunlarda bahsettiğim böcükler. Tanıyan bilen var mı ? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Fidanların çevresine zeolit uygularsanız sulamaya gidemediğiniz dönemlerdeki su stresini azaltmış olursunuz. Ayrıca polimer olarak sutut gibi ürünler de var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaçsever
|
Sayın Çamtepe zeolit ve polimer yani sutut için verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Sutut 'u araştırdım, uygulaması kolay ve etkili bir yöntem gibi duruyor. Zeolit nasıl kullanılıyor, henüz tam olarak öğrenemedim, ama onu da araştıracağım. Su konusunu çözemezsem, sutut şart görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
yeni ekilmiş fidanlara malçlamanın çok faydası olacaktır etraftaki ot samn yaprak ne varsa köklerini kapatacak şekılde koyulabilirse bitki su sıtresını daha az yaşar ilerdede çürüyüp gübre olucaktır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Zeoliti kullanmanın özel bir yöntemi yok. Aynı sutut uygulaması gibi fidanlarınızın etrafına istediğiniz kadar uygulayabilirsiniz. Sutut için babamonk'un bir çekincesi vardı, eğer çok kurursa toprağı çatlatıyor diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ENFARKLISI, ceviz bahçenizi yeni fark ettim ve aklıma kendi başlangıcımız geldi. Başladığımızda bizim de suyumuz yoktu. Kesin bilmiyorum ama iki sene kadar tanker suyu ile suladık. Yani taşıma su ile değirmen döndürmeye çalıştık. Daha sonra iki tarla ileride sulu bir yer aldık. Oradan bizim cevizleri diktiğimiz yere doğru boru döşeterek sulama sorununu bir nebze çözmüş olduk. Bir kaç yıl da bu şekilde idare ettikten sonra sondaj yaptırarak kendi suyumuza kavuştuk. Benim hatırlatmak istediğim cevizlerin arasını çapalarken sakın traktör kullanmayın, yan köklere zarar vererek gelişmeyi durduruyor. Yakınımızdaki bir bahçenin cevizleri traktörle sürüldüğü için hiç gelişme göstermiyorlar. Ekim dikim, sulama problemlerini en kısa sürede çözmeniz dileğiyle... Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba Sayın Enfarklısı; Uğraşınız, emeğiniz, sayfanız ve ektikleriniz hayırlı bereketli olsun inşallah. Yanlış anlamayın lütfen. Eğer yanlış görmediysem destek çubuklarına bağlama şekliniz yanlış. İpler fidanlara 2 kere dolanmışlar. Islanma nedeni ile nem tutma, dolayısı ile zararlılar için sığınak ve hastalık kapısı olabilir. Doğrusu;....(bence) İp bağlantısı sekiz (8) şeklinde olmalı. İpin ortasından önce sırığa(ki, hakim rüzgar yönünde dikilmeli sırıklar) kördüğüm atın, 2 ucunu sırığın etrafından 1-2 kez çarpraz(kontra) dolayıp, gene çarpraz fidana bağlayınız(kör düğüm olmaksızın). Yani sekizin bir gözünde sırık, diğer gözünde fidan olmalı. Faydası; Rüzgarlı havalarda ''sekizin'' ortadaki 2 ipin kesişme yeri ''yay'' vazifesi görecek, sırığa çarparak(en azından çarpma şiddetini asgariye indirgeyerek) örselenmesini engelliyecektir. Uzmanlarımız sizleri daha iyi yönledireceklerdir, onlardan ve sizden hoş görü umuyorum ![]() Tebriklerim ve sağlık dileklerim ile inşallah. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Saygılarımla lütfen. DÜZELTME VE EKLENTİ; Bahse konu olan çiftli sırık sistemi içindir. Tekli sırıkta da; sırık ile rüzgar nedeni ile ona çarpan fide arasında ip kalır, yavaşlatır darbeyi. Özürler lütfen. Düzenleyen mrduran : 11-05-2012 saat 12:48 Neden: eklenti ve düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2010
|
üzerinde gösterdiği cevizleri dökmezse siz koparın.fidanın gücü ilk yıl gitmesin.3.yıldan itibaren üzerinde ceviz bırakın.hayırlı çalışmalar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2011
|
sayın en farklısı chandler ceviz fidanı 5sene boyunca budama ister.5sene boyunca ağacınızı meyveye yatırmayın gerekli budamaları yaparak ağacınızın daha iyi gelişmesini sağlayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
yeni ceviz bahçesi |
|
|