![]() |
|
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Benım bıldıgım nematot çok yogun ekılen kımyasalalrla kırlenmiş topraklarda olur sizin orman arazısınde nematotdan zıyade faydalı organızma daha fazladır dıye düşünüyorum benım arazımde inanırmısınız tam orman kenarı yegenım oraya dıkenlı tarla diyor dört tarafımız orman ve diken hatta en buyuk sıkıntımız dıken temızlıgı oldu işin özü orman kenerı olmasında sıkıntı yok hata avantaj var daha öncede yazdıgım gıbı asıl sorun köklerı kesılen fıdanların buyumemesıdır o bahsettıgımız dıkenlerın içind eöyle bşr ceviz agacı buyuyorkı sasırırsınız zamanında en ıyı cesıt dıye bıze verıeln yalova serısı cesıtler artık amerıkan cesıtlerıne kayıyor 13 yasında orta okuldayken hafta sonu tüm komsularıma aşı yapıyordum uzak yakın bahcelerıne gıdıyor ve meyve aşılıyordum yanı bu kadar meyveyı seven bır insan olarak çok çeşitli meyve yetiştirdik çok radıkal bulunabılır bazılarınca ancak tüm meyveler ve özellıkle sert kabuklu gurubundan cevız ve şeftalı mutlak tohumdan ekılmelıdır ben denız şu anda bırakınız cevızı yumuşak çekırdeklı meyvelerden kiviyi tohumdan baharda ektım ve buyumelerını görmelısınız dogal olan vede yararlı olan yol budur uzun bır yol gıbı görünsede aslında en kısa ve verımlı bence bu şekıldedır ****** karar sızındır saygılar ne sekılde olursa olsun yeterlı ağaç dıkın... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|