agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni4Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-10-2011, 13:38   #13
Ağaçsever

Kırkmerdiven's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2011
Sayın Safranlı,

Bu konudaki yazışmaların arasında ceviz yetiştiriciliği başlığındaki 60 sayfayı okudum. Ve unutulmaması gereken noktaları not aldım.
İnanın 60 sayfadan yaklaşık 15 sayfa kadar can alıcı diye düşündüğüm not çıktı.

Şu anda kesinlikle yapmam gereken birinci şeyin, kepçe ile fidan yerlerini yaklaşık 1,5 m. derinlikte ve 1,5 m. çapta kazdırıp toprağı kök gelişimi için yumuşatmam olduğuna karar verdim.

Fidan mı? yoksa ceviz çöğürlerine aşı mı? hala kafam karışık inanın. Bu konuda o kadar çok yorum var ki.

Çıplak köklü ceviz fidanı dikilirken kazık kökü kesmek mi gerekiyor? Eğer kesiliyorsa tüplü fidanda bu yapılamıyor olmalı diye düşünüyorum. Tüplü fidanı bu açıdan daha avantajlı görüyorum.

Diğer yandan toprakta nematod varsa çıplak köklü fidanda önlem alma imkanı var, tüplüde bu imkan yok gibi görünüyor. Çıplak köklü fidanı bu açıdan daha avantajlı görüyorum, üstelik çıplak köklü fidanların daha iyi geliştiği söyleniyor.

Bir başka açıdan tohumdan dikerek çöğürleri aşılama yöntemine gidersem, nematodlara karşı nasıl önlem alacağım?

İşte tüm bunlar kafamı karıştırıyor. Bu nematod meselesine takmışsınız diyeceksiniz ama, bizim yer neredeyse ormana karışmıştı diye daha önce belirtmiştim. Bu yüzden tereddütüm var. Aslında toprak tahlili ile baktırabilirim ama eşim "buraya yeterince masraf yaptık, toprak tahlili falan çıkarma " deyince, ona rağmen toprak tahlili de yaptıramıyorum şimdi...

Kırkmerdiven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025