agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni74Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-11-2013, 22:56   #91
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Doğrudur.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2013, 11:18   #92
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
teşekkürler. bu 3-4 göz yukarıdan kestiğimiz kısımlar aşı için kullanılabilir mi?

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2013, 15:42   #93
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
teşekkürler. bu 3-4 göz yukarıdan kestiğimiz kısımlar aşı için kullanılabilir mi?
Tabiiki kullanılabilir Sn Tiryaki. Zaten çoğunlukla da budama ile çıkan dallar kullanılıyor

Abies e.trojana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2013, 14:56   #94
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-12-2013
sn. lilium öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim benim siz e sorum İstanbul tuzlada ekim ve aralık aylarında 60 adet yarısı tüplü yarısı açık kök olmak üzere chandler tipi ceviz diktim bunların bazılarının boyu 50 veya 70 cm bazılarının boyu ise 1mt ben bunların hepsine tepe kesimi yapacakmıyım yapacak isem hangi ayda ve ne kadardan kesmeliyim, ve son olarak toprağım çok verimsiz olduğundan bu cevizlerin hepsini kepçe ile çukur açtırıp içine dışarıdan toprak getirttim çukurların ebatı 2mt eninde 1.5 mt derinliğinde bu ebat ceviz için yeterlimidir saygılarımla.

ellagrup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2013, 23:04   #95
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ellagrup Mesajı Göster
ben bunların hepsine tepe kesimi yapacakmıyım yapacak isem hangi ayda ve ne kadardan kesmeliyim, ve son olarak toprağım çok verimsiz olduğundan bu cevizlerin hepsini kepçe ile çukur açtırıp içine dışarıdan toprak getirttim çukurların ebatı 2mt eninde 1.5 mt derinliğinde bu ebat ceviz için yeterlimidir saygılarımla.
Tüplü fidanları kesmenize gerek yok, açık köklü ektiklerini 3-4 göz üzerinden martta kesmeni öneririm.

Çukurları derinlik olarak 2-2.5 mt yapsaymışın daha iyi olurdu, getirdiğiniz toprak üst topraksa iyi, alt topraksa o da verimsizdir, bulabilirseniz hayvan gübresiyle bulamazsanız leonardit alıp toprakla karıştırınız, toprak analizine göre de zirai gübre kullanınız.

Eski 07-12-2013, 14:10   #96
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Tüplü fidanları kesmenize gerek yok, açık köklü ektiklerini 3-4 göz üzerinden martta kesmeni öneririm.

Çukurları derinlik olarak 2-2.5 mt yapsaymışın daha iyi olurdu, getirdiğiniz toprak üst topraksa iyi, alt topraksa o da verimsizdir, bulabilirseniz hayvan gübresiyle bulamazsanız leonardit alıp toprakla karıştırınız, toprak analizine göre de zirai gübre kullanınız.
çok teşekkür ederım

Eski 07-12-2013, 14:15   #97
Yeni Üye

sn.Lilium bir yerde okumuştum lakin okuduğumdan ziyade sizin fikriniz benim için daha önemli 100lt bordo bulamacı ve kireç karışımına 200gr üre gübresi katılırsa ağaçlar hem çok daha iyi beslenir hem de kışın donlara karşı ağacı korurmuş ,bu doğrumu ?

Eski 07-12-2013, 22:54   #98
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Yok böyle bir şey, böyle söylemler çok sağlıklı değil, İlaçların kendi özelliklerini bozmadan tek başına atmak en doğrusu, bazı ilaçlar için karıştırılabilir dense de karıştırmadan uygulamak en doğrusu.

Nerede okuduğunuzu yazarmısınız, Üre gübresinin kabuktan verildiğini de sizden duyuyorum. Ayrıca üre gübresi bitkiyi serin tutar kışın dondan nasıl koruyacakmış

Eski 08-12-2013, 07:19   #99
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Yok böyle bir şey, böyle söylemler çok sağlıklı değil, İlaçların kendi özelliklerini bozmadan tek başına atmak en doğrusu, bazı ilaçlar için karıştırılabilir dense de karıştırmadan uygulamak en doğrusu.

Nerede okuduğunuzu yazarmısınız, Üre gübresinin kabuktan verildiğini de sizden duyuyorum. Ayrıca üre gübresi bitkiyi serin tutar kışın dondan nasıl koruyacakmış
Ben de ilk defa duydum, araştırdım. Kahve ağaçlarındaki bazı hastalıklarla mücadelede kullanılıyormuş, ama bakın şu kaynak ne diyor:
Alıntı:
There is a common practice of adding urea to the Bordeaux mixture. This is a bad practice which should be avoided. Mixing of urea in the mixture leads to the loss of nitrogen in the form of ammonia as well as results in lower efficiency of the spray solution.
Yani karışıma üre eklerseniz hem üre ammonyuma dönüşür, azot kaybınız olur hem de bordo bulamacının etkinliğini düşürürsünüz diyor.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2013, 10:48   #100
Yeni Üye

Alıntı:

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/14799.htm sn. lilium bu linkte Kasved adlı paylaşımı rica etsem bakarmısınız burada yazıyor saygılarımla.

Eski 17-12-2013, 11:02   #101
Yeni Üye

Yardım

Sn. Lilium 2011 aralık ayında 30 adet chandler açık kök ceviz fidanı aldım, lakin toprağım verimsiz oldugundan saksıya dikmek zorunda kaldım, ama saksıda çok gelişemediler kökleri çok gelişti ama boyları uzamadı 2012 aralık ayında ise açmış olduğum çukurlara diktim şimdi sayın lilium bunlara tepe kesimi yapmalımıyım yapmam gerekiyorsa ne kadardan kesmeliyim şimdiden ilginiz için sonsuz tesekkurler Saygılarımla .

Eski 17-12-2013, 22:45   #102
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ellagrup Mesajı Göster
Sn. Lilium 2011 aralık ayında 30 adet chandler açık kök ceviz fidanı aldım, lakin toprağım verimsiz oldugundan saksıya dikmek zorunda kaldım, ama saksıda çok gelişemediler kökleri çok gelişti ama boyları uzamadı 2012 aralık ayında ise açmış olduğum çukurlara diktim şimdi sayın lilium bunlara tepe kesimi yapmalımıyım yapmam gerekiyorsa ne kadardan kesmeliyim şimdiden ilginiz için sonsuz tesekkurler Saygılarımla .
2012 de diktiğinize göre toprakta bir yıllarını tamamlamış sayılırlar,

Tepe kesimi kişinin yani üreticinin ne şekilde ne yükseklikte bir taç yapısı istiyorsa o yüksekliklerden tepe vurulmasıyla ilgili bir şey, tepe vurmasının amacı fidanın yandallarını oluşturması için yapılan bir budama şekli,

Bazı yerlerde 2 - 2.5 metrelerden vurulması öneriliyor, ben bunu önermiyorum nedeniyse bu metrelerden vurulan fidan çok yüksek bir taç yapısı oluşturur gövde henüz incedir ve o taç yapısını rüzgarlardan taşıyamaz eğilebilir yamuk bir gövde oluşabilir, çıplak bir gövde güneşe maruz kalır fidan zarar görür, ikinci neden alt dallardan 3-5 yıl meyva alıp gövdede tacı taşıyabileceği kalınlığa geldikten sonra yüksek bir taç yapısı isteniyorsa bu dallar alınır ve ağacı gençleştirmişte oluruz.

Dolayısıyla benim önerim 1.20 - 1.50 den tepe kesimi yapıp 80cm,90cm,100, metrelerden yandallarını oluşturmak.

Fidanlarınız bu boylara geldiyse martta tepe kesimi yapabilirsiniz, gelmediyse bu boylara gelmesini bekleyiniz hafif budamalarla lidere liderlik veriniz, yani altlarda lidere ortak olacak dallar varsa bunları zayıflatınız, duruma göre de bazı dallar tamamıyla çıkartılmak isteyebilir.

İlla tepe vurulması yapılacak diye de bir şey yok, yapmayabilirsinizde, ağacınız yine gelişir büyür, fakat yukarıda da bahsettiğim nedenlerle birlikte şekilsiz terbiye edilmeden gelişi güzel gelişir, yani budama demek birazda terbiye demek ağaça şekil vermek diyebiliriz, Yandal verimli çeşitlerde budamalarla ağaç taç yapısını daha küçük tutarak hem kültürel çalışmalar için hem hasat için hem ağaçların dağa iyi güneş almalarını sağlamış oluruz dolayısıyla da daha iyi verim almamızı sağlamış oluruz.

Eski 17-12-2013, 23:11   #103
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Üst mesajıma bir ekleme yapayım.

Şayet fidanınız 120 cm lerdeyse ve siz 150 cm lerden kesim yapmak istiyorsanız 120 cm boyda olan bir fidan haziran ayına kadar 150 leri geçer, haziran ayına kadar 150 leri geçen fidanınızı haziran ayı içerisinde 150 den tepe kesimi yapabilirsiniz, hazirandan sonra kesim önermiyorum.

Eski 18-12-2013, 10:15   #104
Yeni Üye

çok teşekkür ederim Sn. lilium, verdiğiniz bilgiler sayesinde benim gibi hobiciler, bilgi sahibi oldu ve doğru üretim yapmaya başladık .

Lilium beğendi.
Eski 18-12-2013, 11:36   #105
Yeni Üye

Sn lilium son olarak yaş a göre ve yeni dikilen cevizlere kaç el arabası hayvan gübresi koymalıyım ? yani kaç yaşındaki cevize kaç el arabası ahır gübresi koymalıyım? Saygılarımla.

Lilium beğendi.
Eski 18-12-2013, 12:28   #106
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

İyi yanmış hayvan gübresiyse bir yaşında fidana yarım el arabası iki yaşında bir araba gübre koyup toprağıyla karıştırılmalıdır, Önerim ise gübreyi gübrenin durumuna göre üç ay ile bir yıl malçlama yapılarak bekletilmesi daha sonra kullanılması, bu malçlama esnasında içindeki zararlılardan kurtulmuş oluruz.

İyi yanmamış hayvan gübreside kullanılabilir besin olarak değeride daha yüksek olur, fakat hastalık ve zararlı olabilme durumu ve yanmamış gübrenin kullanma miktarını ne kadarı zarar vermez oranını tutturmak oldukça zor olduğu için önermiyoruz.

Not: Hayvan gübresi, hava koşullları toprak yapınız uygunsa derhal toprak altı ya da toprakla karıştırılmalıdır, toprak koşullarının uygun olmadığı kış günlerinde yüzeyde kalabilir bu aynı zamanda da fidanın kök kısmını kış soğuklarından koruyacaktır da, yaz günlerinde sıcak güneşli havalarda fidanın etrafında yüzeysel olarak kesinlikle kalmamalı.

formullaone ve ellagrup beğendi.
Eski 18-12-2013, 16:12   #107
Ağaç Dostu

ahmettugrul55's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2012
peki yanmış hayvan gübresi mi dap mı? arada kaldım. kış öncesi bakım sırasında 2. yaşına girecek bahçeme yanmiş hayvan gübresini taç izdüşümüne toprakla karıştırıp verdim.

ağaç köke kuvvet vermesi için Dap atılmalı mı?

ahmettugrul55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 22:43   #108
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Hayvan gübresinin çok besin değeri yok, toprağın humuslaşmasına kökün daha iyi çalışmasına toprağın daha iyi su tutmasına fayda sağlar,

Alıntı:
ağaç köke kuvvet vermesi için Dap atılmalı mı?
Toprak analinizde fosfor eksikse uygulama yapılabilir, fosfor fazlalığı varsa uygulama fayda yerine zarar getirir.

Bu mesajlar konuyu bölmemek için uygun başlığa taşınabilir.

Düzenleyen Lilium : 19-12-2013 saat 23:07 Neden: cümle düzeltme
Eski 05-01-2014, 11:48   #109
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-11-2013
Merhaba Sayın Lilium

derin ve faydalı bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim ... işin ustasına benim de bir kaç sorum olacak müsadenizle ...

Biz kasım ayında Sakarya Pamukova' dan bir bahçe aldık, içinde 4 yetişmiş, 15 kadar da yetişmekte olan ceviz var . Cinsini bilmiyoruz . Resimleri paylaşmak istiyorum acaba bunlara nasıl bir bakım yapılabilir?

Eklenen Resimler

Düzenleyen Nilüferce : 05-01-2014 saat 12:00 Neden: düzeltme
Nilüferce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2014, 12:09   #110
Ağaçsever

bunlarda var

Eklenen Resimler

Eski 06-01-2014, 00:09   #111
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Sayın Nilüferce, öncelikle bahçenizin hayırlı olmasını ve doyasıya keyfini yaşamanızı dilerim.

Resimlerden görebildiğim kadarıyla ağaçlarınıza hiçbir uygulama yapılmamış olasıya nasıl olursa olsun ne kadar olursa olsun kendi kaderlerine terk edilmişler gibi gördüm,
Bahçe sahibinden yapmış olduğu uygulamalar hakkında bilgi alabilirsiniz bu bilgiler sizlerin bundan sonraki ne şekilde hareket etmenize kolaylık olacaktır.

Ön bilgi olarak şunu söyleyebilirim, öncelikle iyi bir budamaya ihtiyaçları var, ikincisi gördüğüm kadarıyla bunlar hiç bir ilaç da görmediklerini tahmin ediyorum, sizin vereceğiniz bilgiler doğrultusunda hareket etsek daha doğru olur.

Cinsleri hakkında ya da öğrenebilirseniz bilgi verseniz çok daha iyi olur.

Eski 06-01-2014, 20:39   #112
Ağaçsever

Sayın Lilium

güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yılların hayali gerçek oldu ...

Bahçe kısa süre bir kaç el değiştirdiği için bahçe sahibine ulaşıp ağaçlar, cinsleri ve geçmişteki bakımlar hakkında bilgi edinemedik.

Resimlerde görüldüğü kadarıyla;

nasıl bir budama tavsiye edersiniz ?

İlaçlama için ne yapmalıyız ?

Bir de yeni yetişmekte olan fidanlar çok dağınık. Onları söküp farklı bir yere dikmek fidanlara zarar verir mi?

Bu konuda o kadar tecrübesisiz ki soru sorarken bile yanlış yapmaktan çekiniyorum.

Eski 06-01-2014, 20:49   #113
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
yeni proje ve değişim

sayın Lilium

bütün üye arkadaşlarımızın dedikleri gibi emeğiniz çok büyük.sanırım bizlere de cevizi sevdiren birkaç kişiden birisi de sizsiniz.sizin öneri ve görüşleriniz bizler için çok değerli.aman ne olur sıkılıp da bir kenara çekilmeyin.
sizden benim de bir ricam olacak. verimsiz vede yalancı bir fidancıdan 6 yıl önce almış olduğum badem fidanlarının cinsleri bozuk olduğundan ceviz ile değiştirmek istiyorum.badem dikim aralığımız 5x5 dir. sekilde de görüleceği üzere.14 ton/saat suyumuz vardır.damlama ile sulanacaktır.
sizden ricam nasıl bir dikim aralığı ve nasıl bir şekil önerirsiniz.çizim üzerinde işaretleyebilirmisiniz. saygılar kolay gelsin

Eklenen Resimler

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2014, 23:23   #114
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nilüferce Mesajı Göster
Sayın Lilium

güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yılların hayali gerçek oldu ...

Bahçe kısa süre bir kaç el değiştirdiği için bahçe sahibine ulaşıp ağaçlar, cinsleri ve geçmişteki bakımlar hakkında bilgi edinemedik.

Resimlerde görüldüğü kadarıyla;

nasıl bir budama tavsiye edersiniz ?

İlaçlama için ne yapmalıyız ?

Bir de yeni yetişmekte olan fidanlar çok dağınık. Onları söküp farklı bir yere dikmek fidanlara zarar verir mi?

Bu konuda o kadar tecrübesisiz ki soru sorarken bile yanlış yapmaktan çekiniyorum.
Sayın Nilüferce, resimlerden görebildiğim kadarıyla ve muhtemelen yerli bir cins olasılığı yüksek, yerli cinslerin çoğu uç dallarda meyva veren türler olması nedeniyle bu tür bir budama önereceğim. Hiç budama yapılmamış gibi bir durumda söz konusu o nedenle önce ana dallarınızı tercih edin belirleyin bu belirlemeden sonra önce kuruyan dalları çıkarın, sonra ağacın içininde güneş alabilmesi için aralardan dallar çıkarın çok fazla kalın dal çıkarmamaya bakın çıkacaksa da çok fazla kesim yapmama adına bazılarını bir sonraki yıla bırakın gördüğüm kadarıyla çok dinç uzun filiz çalışması yok o nedenle bu yıl uç almamaya gayret edin,
Budamada bilinmesi en gerekli bilgiyi unutmayınız, çıkaracağın dal bırakacağın daldan kalın olmamalıdır.
1- şubat ayında kışlık yağ ( Halk arasında adı sarı ilaç ) atmanızı öneririm.
2- mart ayında budamalarını yapınız.
3- şubat mart aylarında çukurlara ya da çizgiye (verebildiğiniz en derine) büyük ağaçlar 1 kilogram dap gübresi veriniz, baharda da amonyum sülfat (şeker gübre) veriniz. Benim bu önerim hiç gübreleme yapılmamış düşüncesiyle olan bir önerim en güzeli toprak analizi yaptırarak gübre uygulamak.
4- mart ayında %1 ya da %1.5 bordo bulamacı uygulayınız.

Yeni yetişmekte olan fidanları yol erkenken söküp uygun yerlere ekmek tabi ki en mantıklısı,
zarar verir mi? tabi ki, verir, fidanların durumlarına göre 1 ya da 2 yıl geriler.

Soru sorarken yanlış yapmak niye olsun ki, hepimiz bilgiye açız bizlerde bazı şeyleri bilen arkadaşlardan öğreniyoruz sitemizin güzel bir tarafı da burası değil mi?
Her konuda uygun başlıklarında sorularınızı hiç çekinmeden sorabilirsiniz ilgisi bilgisi olan arkadaşlar cevaplamaya çalışaçaktırlar.

Eski 06-01-2014, 23:48   #115
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemilahmet Mesajı Göster
sizden ricam nasıl bir dikim aralığı ve nasıl bir şekil önerirsiniz.çizim üzerinde işaretleyebilirmisiniz.
<Çizimim zayıf, ellisinde klavye gören biri daha oralara gelemedi,

Bir çok yerde yazdım yeriniz uygunsa çok aç gözlü de değilseniz çok fazla da ticari düşünmüyorsanız ve ekeceğiniz cinsler yeni meşhur ırklarsa (chandler, fernor), 8x8 ekin derim,
Yerim az biraz daha fazla olsun ya da ticari derseniz 8x6 ekin, daha fazla sık ekmenizi önermem, 8x6 da da çit sistemini öneririm, Yani 8 metre aralar rüzgar yönüne gelecek ve bu aralar hiç bir zaman kapanmayacak, 6 metre aralar da dallar bir birine değecek ya da birbirine geçecek şekilde budamalar ile terbiye edilerek düzenli güzel verimli bir bahçe olabilir.

Bazı yerlerde 8x4 - 7x3.5 metrelere ceviz fidanı ektiriyorlar öneriyorlar önerebilirler ektirebilirler ya da eken arkadaşlarımız ekecek arkadaşlarımız olabilir bir şey diyemem, o onların tercihi. Ben uygun görmediğimi belirtmek istiyorum, kişiler uygun görür eker bir şey diyemeyiz.

formullaone beğendi.
Eski 07-01-2014, 18:23   #116
Ağaçsever

drokya's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2008
Sayın cemilahmet soruyu sayın Lilium' a sormuşsunuz.
Dilerseniz sayın Lilium'un izniyle ben yanıtlamaya çalışayım.

Sizin çizdiğiniz şema üzerinde işaretledim.

Kırmızı daireler ceviz dikeceğiniz noktalar.
Silinen kısımda ki badem fidanlarının yerine bir şey dikmeyin.

Ceviz fidanlarınız arası 7.07 x 7.07 metre olucak. (Sizin şemanıza göre.)
Tarlanızın boyutlarını bilmiyorum, ancak komşu sınırınıza dikim aralığının yarısı kadar yani 3,5 metre boşluk bırakmayı unutmayın ileride oluşacabilecek iltilafları şimdiden önlemiş olursunuz.

Bu şekilde verevine dikim yapmakla şemada işaretlediğiniz batı ve kuzeybatı yönlü hakim rüzgarlar bahçenizi oldukça iyi bir şekilde havalandıracaktır.

Bahçeniz büyük ise sıra ve fidan aralarını sayın Lilium'un belirttiği gibi
8 x 8 hatta mümkünse 10 x 10 şeklinde oluşturun.

Unutmayın mandalina fidanı değil CEVİZ fidanı dikilecek.
10 yıl sonra dövünmektense şimdiden araları mümkün mertebe büyük tutun.
Sevgi ve saygıyla.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1389114505

Eklenen Resimler

dadaşım beğendi.
drokya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2014, 05:07   #117
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drokya Mesajı Göster
Sayın cemilahmet soruyu sayın Lilium' a sormuşsunuz.
Dilerseniz sayın Lilium'un izniyle ben yanıtlamaya çalışayım.

Sizin çizdiğiniz şema üzerinde işaretledim.

Kırmızı daireler ceviz dikeceğiniz noktalar.
Silinen kısımda ki badem fidanlarının yerine bir şey dikmeyin.

Ceviz fidanlarınız arası 7.07 x 7.07 metre olucak. (Sizin şemanıza göre.)
Tarlanızın boyutlarını bilmiyorum, ancak komşu sınırınıza dikim aralığının yarısı kadar yani 3,5 metre boşluk bırakmayı unutmayın ileride oluşacabilecek iltilafları şimdiden önlemiş olursunuz.

Bu şekilde verevine dikim yapmakla şemada işaretlediğiniz batı ve kuzeybatı yönlü hakim rüzgarlar bahçenizi oldukça iyi bir şekilde havalandıracaktır.

Bahçeniz büyük ise sıra ve fidan aralarını sayın Lilium'un belirttiği gibi
8 x 8 hatta mümkünse 10 x 10 şeklinde oluşturun.

Unutmayın mandalina fidanı değil CEVİZ fidanı dikilecek.
10 yıl sonra dövünmektense şimdiden araları mümkün mertebe büyük tutun.
Sevgi ve saygıyla.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1389114505
sn drokya
verdiğiniz bilgilerden dolayı sizlere çok teşekkür ederim.sanırım benim size verdiğim bilgilerde biraz eksiklik var. biraz ayrıntı daha vereyim.aslında badem dikilen arazi 20 dekar.bu alanın 10 dekarını(batı tarafı50mtxkuzey tarafı200mt) dönüştürmek istiyoruz.lütfen arkadaşlarımız fidancılarını iyi seçsinler.6 yıl önce yanlış bir fidancının bizi getirdiği nokta bu oluyor.dönüştürmek istediğimiz badem arazisinde yer yer tutmayan boş yerler olduğu gibi birde buna ilaveten hem çok zayıf,hem cinsi belli olmayan hemde aşısız fidanlar karışık ve serpilmiş şekilde bir dağılımı var. bundan dolayı kademeli olarak bir plan çerçevesinde değişimini yapmak istiyoruz.şuanda komşu ile aramızda 2,5mt lik bir mesafemiz var.ayrıca sizden ricam böyle bir alandaki tozlayıcı çeşitlerin dağılımını resim üzerinde görme şansımız olursa sevinirim.teşekkür ederim saygılar sunuyorum.

Eski 08-01-2014, 19:29   #118
Ağaçsever

Sayın Lilium

değerli önerileriniz için teşekkür ederim, uygulamaya çalışacağım. İlk fırsatta da toprak analizi yaptıracağım.

Eski 08-01-2014, 20:15   #119
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

sn drokya
ben dün göndermiş olduğum badem tarlasının gerçek boyut ve durumunu çizdim.bu sizin önermiş olduğunuz şekil diye düşünüyorum.bu alana 200 adet ceviz fidanı dikilebiliyor. ben chadler düşünüyorum. kaç adet tozlayıcıyı nerelere dikersem iyi olur. resim üzerine işaretleyebilirseniz çok memnun olurum.
saygılar sunuyorum.tesekkür ediyorum.

Eklenen Resimler

Eski 08-01-2014, 20:23   #120
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Alıntı:
<Çizimim zayıf, ellisinde klavye gören biri daha oralara gelemedi,

Bir çok yerde yazdım yeriniz uygunsa çok aç gözlü de değilseniz çok fazla da ticari düşünmüyorsanız ve ekeceğiniz cinsler yeni meşhur ırklarsa (chandler, fernor), 8x8 ekin derim,
Yerim az biraz daha fazla olsun ya da ticari derseniz 8x6 ekin, daha fazla sık ekmenizi önermem, 8x6 da da çit sistemini öneririm, Yani 8 metre aralar rüzgar yönüne gelecek ve bu aralar hiç bir zaman kapanmayacak, 6 metre aralar da dallar bir birine değecek ya da birbirine geçecek şekilde budamalar ile terbiye edilerek düzenli güzel verimli bir bahçe olabilir.

Bazı yerlerde 8x4 - 7x3.5 metrelere ceviz fidanı ektiriyorlar öneriyorlar önerebilirler ektirebilirler ya da eken arkadaşlarımız ekecek arkadaşlarımız olabilir bir şey diyemem, o onların tercihi. Ben uygun görmediğimi belirtmek istiyorum, kişiler uygun görür eker bir şey diyemeyiz.
sn lilium
değerlendirmeniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.sn drokya nın önerisini beğendim.onun önerisi doğrultusunda yeni bir çizim daha yolladım.bu işleri hem ticaret olsun diye hem de köylülere model olsun diye yapıyorum.yeni cizim için sizin de görüşleriniz benim için çok önemli.kolay gelsin.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025