![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Sevgili Lilium, yardımlarınız için çok teşekkürler. O kadar güzel belirtmişsiniz ki nerden ve nasıl budama yapacağımı benim gibi anlamayan biri için bile çok kolay olacak. Aslında budama konusunda eğitim, kongre vericek yerler olsa çok iyi olur. Ben bilimsel olarak bunu öğrenmeyi istredim. Sayın Çamtepe nin yüklemiş olduğu vidolardaki teknik ceviz içinde geçerlimi acaba? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Videolar elma armut gibi fidanlara uygulanan budama şekilleri, (anlatan güzel anlatmış, 4 ve 6 cı video anlatımı daha güzel.) Aşılı ve aşısız cevizlerde bu biraz farklılıklar gösterir, en başta tepe kesimi, hele bir pedro ırkında çok daha fark eder. |
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
İşte tam bu yüzden, bu sene budamayı "sözde profesyonellere" bırakmadan kendim amatörce yapacağım. Yöremizde çok ceviz bahçesi olmadığından İlçe Tarım'daki mühendis arkadaşların da bilgisi biraz yetersiz kalıyor. Alıntı:
Ancak en kötü ihtimalle bu başlıkta bilgilerini paylaşan sayın site üyelerinin, başta da sizin tecrübelerinizden faydalanıp teoriyi pratiğe dökmeye çalışacağız. Siz budamayı Mart ayında yapacağınıza göre sizin videolar bize yetişmeyecek sanırım, o yüzden sizden rica etsek, bu videolarda anlatılan hangi bilgilerin cevizlere uygulanmaması gerektiğini ana başlıklar halinde yazsanız olur mu? Yani hazır videoların üzerine bir "fark" kümesi oluşturur, hayalimizde ceviz nasıl videosuna dönüştürebiliriz ![]() |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Bigadiç değil, Bayramiç ![]() Ama bizim bahçe Bayramiç merkezden yukarıdadır. Ovada şeftali ağaçları çiçek açtıktan (Mart sonu-Nisan başı) 1-2 hafta sonra (Nisan 1. - 2. Hafta) bizim orada şeftaliler (beyaz tüysüz) açar. Yalova 3-4, Şebin çeşitlerimiz 2011 senesinde Nisan son haftasında çiçek açtı. Biz 2011 senesinde budamayı 12 Şubat'ta yapmışız. Ardından da hemen Bordo Bulamacı uygulandı. Bu sene hedefimiz hava iyi olursa 3 Mart ya da kötü olursa da 10 Mart hafta sonunda budamak, ardından da rüzgar olmazsa hemen bordo bulamacını uygulamak. 10 Mart'ı çok geçiremem zira şeftaliler-vişneler artık çiçek açmaya başlayabilir.. Ya da bu sene şeftali-vişne grubunu "sözde profesyonel" ekiplere Şubat ayında budatıp, cevizleri keyfimce MArt ayında budamak. Eğer bu seçeneği tercih etmek zorunda kalırsak, bu durumda önce bordo bulamacı, sonra budama gibi bir işlem olacak, bilmem uygun olur mu? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Dört gözle bakıyorum ama arkadaşlarda lafa tutunca bigayla bayramı karıştırmışım son iki harf şaşmamış ama ![]() Bende de bir kaç şeftali var, onlardan dolayı bordo bulamacını iki defa yapmak zorunda kalıyorum, şeftali erik kayısılara daha erken atmak gerekiyor, her ne kadar yapraklar fare kulağı devresinde dense de bir iki hafta önce atmaktan ben daha fayda gördüm. Cevizlere de budamaları bitirdikten sonra ikinci bir kez bordo bulamacı yapıp atıyorum. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|