![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Alıntı:
Bu ağacın bizim burda çok güzel yetişeceğini biliyorum. İkinci bir konuda benim amacım bir kaçtane alıp buradaki iklim şartlarında tepkisine bakmak. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Alıntı:
Pikan Cevizi Hem Sıcak, Hem soğuk hem de ultra soğuk iklim ağacıdır. Uygun çeşitler ile her bölgede yetişebilir. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
selamlar
Alıntı:
selamlar bende herkesin aksine soğuk iklimde yetişen bir çeşit diye biliyordum. sayenizde çeşitli bölgelerde yetiştiğini öğrenmiş olduk. ilk defa tv de tarım ekipmanlarını tanıtan belgeselde görmüştüm. okuduğum bazı kitaplardada bahsi geçiyordu hepside a.b.d. nin kuzeyinde kalan bölgelerdi. aşırı kar yağışından dalların kırıldığından bahsediliyordu. neyse bunu geçelim. benim köyüm iç egede 700 mt rakımda. değişik çeşitlere ve fikirlere her zaman açığım. bizim bölgeye soğuk iklim çeşidi uygun olur kanısındayım. yates 68 , yates 127 , kanza , peruque , major , pawne bu çeşitlerden nasıl bir tercih yapmalıyım. kanza çeşidi diğerlerinin hepsini tozluyor mu. bizim bölge arada kalıyor ne çok soğuk ne çok sıcak. denemeye değer olduğunu düşünüyorum çalışmalarınızda başarılar dilerim. ************* ek bilgi bizim köy 8b zone bölgesinde kalıyor 8a bölgesine sınır. yani 8b ve 8a kesişme bölgesine yakın. bu bilgiler ışığında sizce hangi çeşitlerden denemeliyim. bu sene için fidan yoksa gelecek yıla rezervasyon yapalım. Düzenleyen aksazli : 11-12-2013 saat 10:53 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah bu yıl pikan almak kısmet olur. Çünkü Antalya'daki tarım fuarına kısmet olursa katılmayı düşünüyorum. inşallah buluruz. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2012
|
Fidan ve meyve konusunda yardımcı olabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Doğada pikan cevizleri (aşısız olanlar) -25 C ye kadar yaşamlarını devam ettirebiliyorlar ve 5.yıldan sonra meyve vermeye başlıyorlar ancak meyve içi boş oluyormuş. Ancak 20. yaşından sonra gerçek anlamda meyve verebiliyorlarmış. Dolayısıyla aşılı olanlar daha mantıklı ama soğuğa dayanıklı kültür Amerika da varken maalesef ülkemizde yok. Bizdeki kültürler min -10 C soğuğa kadar dayanıklı, Akdeniz iklimine uygun (karasal iklimde meyve veremeyecek) olanlardan seçilip getirilmişler ya da ithal edilmişler. Oysa karasal iklimde yetiştirilebilen çok güzel meyve alabileceğiniz pikan kültürleri var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Aşısız Pikan cevizi fidanım bu kışı atlattıysa artık her kışı atlatır diye düşünüyorum. Yalnız tozlayıcı bir çeşit daha lazım bakalım araştırmalarım devam ediyor. Sonrasında buralarda meyve verebilir mi onu da test etmiş olacağız. Meyve vermese bile bence oldukça güzel bir ağaç, duruşu yeter ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2012
|
balıkesir erdek bölgesine pikan cevizi olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
bende 10 adet,4 cins var .4 yasında bu sene iki cinsinde urun var.su anda bir cinsinde mohan veya whicita olması lazım 40-50 adet ceviz var.salkım 5-6 lı cogunlugu, iriliğide bayagı var.inşaallah güzel olacak.sert rüzgar alan yerlerde itinalı olunması gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mvurucu merhaba, Fotoğraflar çok güzel görünüyor. İmrenerek fotoğraflara baktım. Dilerim önümüzdeki sezonlarda çok daha fazla ve çok daha bol miktarda pikan hasadını görürüz. Benim şahsen en sevdiğim ağaçlardan olan pikanın böyle fotoğraflarını görünce çok seviniyorum. Bol şans... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Pikan cevizinden zone 7de de barınsam umutluyum, geçen yıl diktiğim ağaç bırak -15-18 C lerden etkilenmeyi dağları taşları delmiş kökleriyle malum biraz kayalık bir alana dikmiştim. Arkadaşı daha iyi bir yere alalım dedik topraktan çıkaramadık bir türlü, resmen demir atmış gemi gibi. Sanıyorum bu denizciye tozlayıcı bir hatun bulmanın vakti geldi. Bakalım hayırlısı. Kendisi aşısız vahşi bir arkadaş, biradere aşılı, güzel huylu bir eş bakıyorum da sorun bizim yaban ördeği kadar soğuğa dayanabilecek mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2012
|
pikan cevizi hakkında yardım
merhaba arkadaşlar; Yeni atanmış bir memurum ve memleketime yani Mersine pikan ceviz bahçesi oluşturmak istiyorum...bir kaç sorum olacak..forumda aradım tam cevap bulamadım sorularıma... 1) en yüksek verimli ve en kısa sürede hangi pikan cevizi önerilir? 2) kaçıncı senesinde verir ve ilk yıl ve sonraki yıllar kaç kg verim alabilirm? 3) bu önerilen cins kaç rakımda olur? 4)cevizi hasat ettikten sonra pazar sorunu yaşar mıyım? nereler alıyor ve kabuklu fiatları nerelerde? 5)bu cinsi kaç metreye kaç metre ekmeliyim ki bir dönüme fazla ceviz ekebileyim? 6)seçtiğimiz cinsin aşılı fidan fiatları nelerdir ve mersinde hangi fidancıyı önerirsiniz? başka ilde olabilir... umarım çok soru sormamışımdır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
selamlar bu konu ile ilgili başlık altında yeterli bilgi var , birde batem olarak nette araştırma yapın. BATI AKDENZ TARIMSAL ARATIRMA ENSTTS http://www.batem.gov.tr/urunler/meyv...ikan/pikan.htm http://www.batem.gov.tr/haber/haftal...ve_turkiye.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2012
|
merhaba...cevabınız için teşekkür ederim ama cevabını bulamadım ikisindede.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
Forumdaki yazılanları okudum.Daha önce deneyimlerimi yazmıştım.Kaliteli,verimli ve erken verim almak için aşılamak gerekli.Aşısını tutturmak zor.Tozlayıcı olması gerekli. Bu konuyu en iyi bilen BATEM.En iyi fidanıda oradan bulabileceğinizi tahmin ediyorum.Türkiyede Komple pekan bahçesi varmı bilmiyorum.Varsa öğrenmek ve görmek isterim.Ben Mersin'de pekan bahçesi yaptım.3 yaşında.Gelişmeleri burada yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Salih Bey, En iyi bilen neden Batem oluyor? Neden bu konuya gönül vermiş ve tanıdığınız birisini önermiyorsunuz? Yazık! Pikan Cevizi Çeşitleri ve Pikan Cevizi Yetiştiriciliği Abdurrahman Kuyucu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sayın @kuyucu; çok bilginiz var takdir ediyorum, bizim heves/hobi olarak baktığımız bu işi sen profesyonel olarak yapıyorsun. fakat burada yapılanı yanlış anlıyorsun. forum mantığı gereği burada yazana direk inanmamız zaten saflık olur. herkes bir şeyler söyler. kimi duyduğunu, kimi gördüğünü, kimi tecrübesini, kimi faraziyelerini... böyle böyle tanıyoruz işte bu ağacı. bu arada verdiğiniz bilgiler çok kritik unsurlar içeriyor ve sanırım başlığın gidişatını etkilicek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
pikan tohumu arıyorum. 10kg kadar. sayın @METE PAMUK beye hiçbir kanaldan ulaşamadım. sayın @KUYUCU bey tohum satışı yapmıyorlarmış. Eee nereden bulacaz tohumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
tamamdır? özelden mail verseniz belki iletişim daha kolay olur. siz bilirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
Geçen seneki ilk veriminden sonra bu sene 29 Ekim itibari ile pikan cevizlerinde yeni ürünlerimizi toplamış bulunmaktayım. Verimi geçen seneye göre 10 katına kadar artmış durumda.Şimdi pikanlardan görüntüler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
pikan cevizi
Geçen seneki ilk veriminden sonra bu sene 29 Ekim itibari ile pikan cevizlerinde yeni ürünlerimizi toplamış bulunmaktayım. Verimi geçen seneye göre 10 katına kadar artmış durumda.Şimdi pikanlardan görüntüler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
resmin devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
pikan cevizi
resmin devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Labtek, Bir,iki kg. kadar pikan cevizi yemek için satınalmak isterim.Kargo ,teslimat ve fiyat konusunda bilgi verirseniz sevinirim.Istanbul da satınalmak için aradım,bulamadım.İsterseniz özelden de yazabilirsiniz. Hasatınızın her geçen gün artması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Pekan deneyimim
Mersin Tarsus'taki bahçemde pikan ağaçlarım 5 yaşında.Tecrübelerimi paylaşmak isterim.Pikanın 7 türü var.Bu yıl azda olsa ürün aldım.Tür isimlerini yazmayacağım.Zira teredüdüm var.2 türü hariç çok iyi.İri olan 2 tür içini tam doldurmadı.18 yaşında 1 ağaçtan 75 kg ceviz aldım.Fidanları Antalya,çukurova üniversitesinden aldığım fidanlardan kendim üretim. Çalışmalarınızda başarıla dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Pekan deneyimim
Mersin'deki bahcemde pekan(Pavni )hasadını22 eylül 4 ekimarasında yaptım. Verim ve kalite iyi.Whicita hasadına başladım. Selamlar Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
brezilya cevizi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|