![]() |
Çok güzel sayın kamelyavadisi .
|
Çok güzelmiş.Çiçek yapısı ve rengide süper.
|
Kamelya
Alıntı:
|
Rüzgardan korkup içeri aldığım kamelyalardan biri yeni yapraklar verecek sanırımırm üç-dört yerden tomurcuklu, çok mutluyum :D
|
Sayın Kamelyavadisi
Fidelerim küçük saksılarda dışarıda durmakta. Kar yağınca etkilenir mi fideler. Korunaklı bir yere almam gerekir mi. Toprağa dikili büyük olanlar eksi derecelerden etkilenmiyor ama bunlar fide. |
fidelerim
Alıntı:
Kardan etkilenmelerini sanmıyorum. Gülegüle büyütün. |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim, Sayın kamelyavadisi ;)
|
Merhaba. Kamelya çiçeği ile ilgili bir site'de bilgiler buldum. sabah güneşi almayan yerler diyor. bu ne kadar doğru bilemiyorum. sayın Kamelyavadisi sizin dediğiniz sabah güneşi alsın. ama burada sabah güneşi almasın diyor kafam karıştı.
Kamelya Çiçeği Ortamı Kamelya yarı gölgeli özellikle sabah güneşi almayan, poyraza kapalı ortamlarda iyi gelişebiliyor. Yazın fazla sıcak, kurak olmayan, rutubetli, özellikle ormansı asitli topraklarda yetişiyor |
Alıntı:
Aslında her ikimizde doğruyu söylüyoruz. Yapılan yorumlar bölgeye göre değişebiliyor. Ben kamelyaları yarı gölgeli yerlerde büyütmeye çalıştım. İyi bir performans alamadım. Çünkü rize'nin iklimi o yoruma uygun değildi. Gaziantep için şunu söyleyebilirim, Şu an kış mevsimindeyiz. Sabah güneşinin hiç bir zararı olmaz. Hatta faydası olur. Yaz mevsimi için aynı şeyi söyleyemem. Yaz mevsiminde yarı gölgeli yere alırsanız daha iyi olur. Her zaman için toprağını nemli tutmak gerekiyor. Çiçeklenme döneminde fazl su vermek doğru değil. 2-3 güne bir. Yazın ise elinizden geldiğince gün aşırı su vermeye çalışın. Birde kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli sudan hoşlanmaz. En güzeli yağmur suyudur. Baharda filizlenme bşladığında çok az fosfat ve asit içerikli gübre verebilirsiniz. Sorunları paylaırsanız yardımcı olmaya çalışırım. Teşkkür ederim. Not: O yöreyi bildiğim için böyle bir açıklmada bulundum. |
İyi geceler Kamelyavadisi. Ben bu gün kamelyalarımı yeni saksılara diktim ama bir kaç tane solucan vardı saksının içinde kaldı. solucanlar zarar verirmi çiçeklere. solucanları temizlemelimiyim?
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyaların yeni durumlarını saksılarda görmek isterim. Solucanları rahatsız etme:) Sağlıcakla kalınız. |
Bu çeliklerdeki tek yaprak dökülüyor mu ? Yoksa çelik köklenene kadar duruyor mu ?
Tamamen yapraksız olarak dikince tutmuyor mu ? iyi akşamlar |
kamelya
1 Eklenti(ler)
Kamelyalar bu aydan itibaren tomurcuklanarak çiçeklerini göstermeye başlarlar.
Her Eve Bir Kamelya |
Kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli suyu sevmeyen bir çiçektir. Elinizden geldiğince bunlara dikkat etmelisiniz
|
Kamelya Çelikleme
1 Eklenti(ler)
Haziran ayında çelik olarak diktiğim kamelyalar kök gelişimini büyük bir hızla yerine getiriyorlar.
|
Alıntı:
|
Hazır gübreleri yeni konulmuş.O yüzden şu an için gübre koymuyorum.Malüm benimkiler saksıda topraktaki asit düzeyini ve nemini korumak için malçlama yapıyorum.Hemde soğuktan korumak için.
|
Benim saksıda fidelerim var, onları malçlıyayım o halde. Teşekkürler Oğuzhan.
|
kamelya
1 Eklenti(ler)
Yakında çiçekleri açacak olan kamelyam...
|
Alıntı:
|
Rica ederim.Malçlamaya genelde her bitki olumlu cevap veriyor.
|
kamelya
Bu aylarda kamelyalar çiçeklerini açmaya başlıyorlar.
Farklı renkteki kamelyaları bir arada görmek insana huzur veriyor. |
Bizim bitkiler ne zaman açar?
Bu sene bekliyelim mi sn.hocam? |
2 Eklenti(ler)
|
kamelya
Alıntı:
|
kamelya
Alıntı:
Bende sizin gibi sabırsızlıkla bekliyorum. Bu arada kamelyaların çok sağlıklı görünüyorlar. |
kamelya
Fideleri aşırı güneş alan ortamlara dikmezseniz iyi olur. Bunun yanıda kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli suyu pek sevmezler. Toprağının nemli kalması gerekiyor.
İyi bir ortam bulduklarında çok güzel gelişim gösterirler. Fideler saksıda oldukları için bahara kadar evinizde kalabilirler. Havalar ısınmaya başladığında dikimini gerçekleştirirsiniz. |
kamelya
1 Eklenti(ler)
Çiçeğini yeni açan bir kamelyam
|
Sn. Kamelyavadisi, katmerli ve yalınkat çiçekli kamelyaların gelişimi, çiçeklenmeleri farklı mı? Genelde katmerli çiçekler az sadıda ve güzel olur, yalınkatlar daha çok çiçek açar, kamelyalarda da böyle midir?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025