![]() |
Ben kisin bahcede ekili olanlarin üstünü örttüm. Merakla sonucu bekliyorum. Bu kisi cikarirsa yeni ilavelerim olabilir, cok cok asil duruslu bir bitki cünkü.
|
Sayın Kamelyavadisi, kamelyaların çiçek açması için gübreleme konusunda ne önerirsiniz? Ben maalesef 3 senedir çiçek açtıramadım, tomurcuklar çiçek açamadan dökülüyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 191095[/ATTACH]
Çok tomurcuk var .Bir iki tane açtı .Şimdi bu tomurcukların açmasını bekliyorum . Katmerli çok güzel bir pembe |
Merhabalar bisey sorucam sizlere.kamelya lar dan disari ortamda cicekli iken alip cogaltmak olurmu. yani bitki yasarmi yasamaz mi. kokden cogaltim ciceksiz zamanda yesil iken mi yapilmalidir.
tesekkurler |
kamelya
Alıntı:
Yalınkatlar pek tercih edilen türden değildir. Sağlıcakla kalınız. |
kamelya
Alıntı:
Benimde çok miktarda ve farklı türlerde çiçek açan kamelyalarım vardı. www.kamelyavadisi.com sitemden görme fırsatınız vardır. Sağlıcakla kalınız. |
kamelya
Alıntı:
Kamelyalar çiçek açmadan dökülüyorsa fosfat ağırlıklı gübre vermeni öneririm. |
kamelya
Alıntı:
Kamelyan harika görünüyor. Bende çiçek açmasını bekliyorum. |
kamelya fide
Alıntı:
Şayet kamelyaları çelikten(sürgün) çoğaltmak istiyorsanız, mayıs ve haziran aylarında budama yaptığınızda elde ettiğiniz sürgünleri toprağa dikerek oluşturmalısınız. Üretimle ilgili görsel resimlerimi www.kamelyavadisi.com siteme koydum. Oradan da takip edebilirsiniz. |
kamelya
1 Eklenti(ler)
Çiçek açmış bir kamelyam...
|
fide
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sn Kamelyavadisi, fidelerimin bazılarının yaprakları daha acık renk almaya başladı. Ne yapmam gerekir acaba. Dikerken bahce toprağı, perlit ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım.Eklenti 191202
Bu kamelya gecen sene bahceye diktiğim. Üzerinde bol tomurcuk var, yakında acacak gibi.Eklenti 191203 |
kamelya
Alıntı:
Fideler sağlıklı görünüyorlar. Havaların ısınmasıyla bahçeye dikebilirsin. Renkleri ve yapraklarının farklı oluşları türlerinden kaynaklanabilir. Elimden geldiğince farklı türlerden gönderdim. Toparlanacaklarını umuyorum. Yakında yeni filizlenmeler olacak. O zaman eski yapraklarını dökmeleri normaldır. Bendeki kamelyaların da açmalarını bekliyorum. Sağlıcakla kalınız. |
Teşekkürler Sn Kamelyavadisi.
Fazla yaprak dökülmesi olmadı fidelerimde. Yanlız 2 fidem kurudu, sanırım köklere zarar verdim dikerken:( Fidelerden bir tanesi, yeni sürgün ucu cıkmaya başlamış. Acık renk yapraklar, sonradan cıkan yapraklar.. |
kamelya
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kamelyalar karlar altında bir başka güzel görünüyorlar.
|
Kamelya Çeşitliliği
1 Eklenti(ler)
Her kamelya fide safhasında birbirine çok benzerler.
Büyümeye başladığında farklılıklar ortaya çıkar. Herbiri farklı renk ve görünümde çiçeklerini bize sunarlar. Bahçelerimizin vaz geçilmez çiçeklerindendirler. |
kamelyavadisi
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kamelya Ankara'da kışı dışarıda geçirdi. Saksısıyla birlikte toprağa gömmüştüm. Ancak yapraklarında sararmalar oluştu. Tomurcuklar da canlılığını kaybediyor gibi. Bir hata mı yapıyorum?:(
|
kamelyta
Alıntı:
|
Seracılar geçen kış korunaklı bölgede çiçeklendiğini söylediler.
|
Alıntı:
Ben de Ankarada dışarıda yetiştirmek istiyorum ama bu görüntü beni üzdü..Acaba saksısıyla değil de direk toprağa diksek, kışın dibine yaprak vs atıp üzerine de naylon geçirsek nasıl olur? |
merhabalar,kamelyanın çeliğini aspirinli suya koyup üstüne poşet geçirdim yanlışmı yaptım acaba.bilgi verirseniz sevinirim.ilk kez gördüğüm bitki acil yardım lütfen,formada toprağa dikin **** suya koyun deniliyor ben hangisini yapmalıyım.
|
Alıntı:
Sağlıcakla... |
Alıntı:
Ben çelikle üretim yaparken çelikleri direk toprağa dikerek üretimi gerçekleştiriyorum. Suya koyman hususunda bilgim yok ve denemedim. Bence ikisinide denemelisiniz. Sağlıcakla |
2 Eklenti(ler)
Sayin kamelya vadisi, kamelyam kislik örtünün altindan bu sekilde cikti. Genelde saglikli görünüp üzerinde goncalari olsa da oldukca kahverengilesmis yaprak var üzerinde. O yapraklari ayiklamalimiyim yoksa simdilik dokunmayayim mi? Gübrelemek icin simdi uygun zaman midir? Tesekkürler.
|
kamelya budama
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Kamelya aşırı derecede güneş ortamının altında büyümede zorluk çekebilir. Fakat saksıdaki toprağı nemli tuttuğunuz sürece bir problem yaşayacağınızı ummuyorum. Sağlıcakla |
kamelya
1 Eklenti(ler)
Kamelyalar baharın gelmesiyle tekraradan filizlenmeye başlayacaklar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025