agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Kamelya (Camellia japonica fiore bianco) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/3389.htm)

ciceksever70 31-01-2011 08:13

Ben kisin bahcede ekili olanlarin üstünü örttüm. Merakla sonucu bekliyorum. Bu kisi cikarirsa yeni ilavelerim olabilir, cok cok asil duruslu bir bitki cünkü.

KUMRU 31-01-2011 21:50

Sayın Kamelyavadisi, kamelyaların çiçek açması için gübreleme konusunda ne önerirsiniz? Ben maalesef 3 senedir çiçek açtıramadım, tomurcuklar çiçek açamadan dökülüyorlar.

Hhatice 31-01-2011 22:00

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 191095[/ATTACH]

Çok tomurcuk var .Bir iki tane açtı .Şimdi bu tomurcukların açmasını bekliyorum .
Katmerli çok güzel bir pembe

sevgice 31-01-2011 22:45

Merhabalar bisey sorucam sizlere.kamelya lar dan disari ortamda cicekli iken alip cogaltmak olurmu. yani bitki yasarmi yasamaz mi. kokden cogaltim ciceksiz zamanda yesil iken mi yapilmalidir.
tesekkurler

kamelyavadisi 01-02-2011 20:47

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 749737)
Sn. Kamelyavadisi, katmerli ve yalınkat çiçekli kamelyaların gelişimi, çiçeklenmeleri farklı mı? Genelde katmerli çiçekler az sadıda ve güzel olur, yalınkatlar daha çok çiçek açar, kamelyalarda da böyle midir?

Merhaba; Katmerli ve ebruli kamelyaların çiçekleri daha büyükçe olurlar. Benim sayfaya koyduğum kamelyalar katmerli ve ebruli türlerdendir. Genelde katmerlilerin sayısı az olmakla beraber çiçekleri daha alımlıdır.
Yalınkatlar pek tercih edilen türden değildir.
Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi 01-02-2011 20:50

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 749742)
Ben kisin bahcede ekili olanlarin üstünü örttüm. Merakla sonucu bekliyorum. Bu kisi cikarirsa yeni ilavelerim olabilir, cok cok asil duruslu bir bitki cünkü.

Merhaba; Kamelyanı resimleyip bizimle paylaşırsan çok memnun olurum.
Benimde çok miktarda ve farklı türlerde çiçek açan kamelyalarım vardı.
www.kamelyavadisi.com sitemden görme fırsatınız vardır.
Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi 01-02-2011 20:51

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KUMRU (Mesaj 750182)
Sayın Kamelyavadisi, kamelyaların çiçek açması için gübreleme konusunda ne önerirsiniz? Ben maalesef 3 senedir çiçek açtıramadım, tomurcuklar çiçek açamadan dökülüyorlar.

Merhaba;
Kamelyalar çiçek açmadan dökülüyorsa fosfat ağırlıklı gübre vermeni öneririm.

kamelyavadisi 01-02-2011 20:53

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 750189)
[ATTACH]Eklenti 191095[/ATTACH]

Çok tomurcuk var .Bir iki tane açtı .Şimdi bu tomurcukların açmasını bekliyorum .
Katmerli çok güzel bir pembe

Merhaba;
Kamelyan harika görünüyor. Bende çiçek açmasını bekliyorum.

kamelyavadisi 01-02-2011 20:56

kamelya fide

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice1981 (Mesaj 750214)
Merhabalar bisey sorucam sizlere.kamelya lar dan disari ortamda cicekli iken alip cogaltmak olurmu. yani bitki yasarmi yasamaz mi. kokden cogaltim ciceksiz zamanda yesil iken mi yapilmalidir.
tesekkurler

Merhaba;
Şayet kamelyaları çelikten(sürgün) çoğaltmak istiyorsanız, mayıs ve haziran aylarında budama yaptığınızda elde ettiğiniz sürgünleri toprağa dikerek oluşturmalısınız.
Üretimle ilgili görsel resimlerimi www.kamelyavadisi.com siteme koydum. Oradan da takip edebilirsiniz.

kamelyavadisi 01-02-2011 21:02

kamelya

1 Eklenti(ler)
Çiçek açmış bir kamelyam...

kamelyavadisi 02-02-2011 07:10

fide

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 750627)
Merhaba ,
İlk aldığım fidelerde yapraklar dökülmeye başladı neden olabilir.

Havaların soğumasıyla etkilenmiş olabilirler. Gövdelerinde kuruma yoksa baharda yeni tomurcuklarını gösterirler. Beklemeliyiz.

cemo 02-02-2011 07:43

2 Eklenti(ler)
Sn Kamelyavadisi, fidelerimin bazılarının yaprakları daha acık renk almaya başladı. Ne yapmam gerekir acaba. Dikerken bahce toprağı, perlit ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım.Eklenti 191202

Bu kamelya gecen sene bahceye diktiğim. Üzerinde bol tomurcuk var, yakında acacak gibi.Eklenti 191203

kamelyavadisi 02-02-2011 11:32

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 750695)
Sn Kamelyavadisi, fidelerimin bazılarının yaprakları daha acık renk almaya başladı. Ne yapmam gerekir acaba. Dikerken bahce toprağı, perlit ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım.Eklenti 191202

Bu kamelya gecen sene bahceye diktiğim. Üzerinde bol tomurcuk var, yakında acacak gibi.Eklenti 191203

Merhaba;
Fideler sağlıklı görünüyorlar. Havaların ısınmasıyla bahçeye dikebilirsin. Renkleri ve yapraklarının farklı oluşları türlerinden kaynaklanabilir. Elimden geldiğince farklı türlerden gönderdim.
Toparlanacaklarını umuyorum. Yakında yeni filizlenmeler olacak. O zaman eski yapraklarını dökmeleri normaldır.
Bendeki kamelyaların da açmalarını bekliyorum.
Sağlıcakla kalınız.

cemo 02-02-2011 14:26

Teşekkürler Sn Kamelyavadisi.

Fazla yaprak dökülmesi olmadı fidelerimde. Yanlız 2 fidem kurudu, sanırım köklere zarar verdim dikerken:(
Fidelerden bir tanesi, yeni sürgün ucu cıkmaya başlamış.
Acık renk yapraklar, sonradan cıkan yapraklar..

kamelyavadisi 02-02-2011 15:07

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 750827)
Teşekkürler Sn Kamelyavadisi.

Fazla yaprak dökülmesi olmadı fidelerimde. Yanlız 2 fidem kurudu, sanırım köklere zarar verdim dikerken:(
Fidelerden bir tanesi, yeni sürgün ucu cıkmaya başlamış.
Acık renk yapraklar, sonradan cıkan yapraklar..

Fidelerinin büyümelerini buradan takip ediyorum. Yeni açan yaprakların açık renkte olmaları gerekiyor. Elindeki büyük kamelyadan zamanı gelince çelik alıp çoğaltabilirsin. O konuda da size yardımcı olurum.

kamelyavadisi 05-02-2011 17:22

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 728723)
Sayın Kamelyavadisi

Fidelerim küçük saksılarda dışarıda durmakta. Kar yağınca etkilenir mi fideler. Korunaklı bir yere almam gerekir mi. Toprağa dikili büyük olanlar eksi derecelerden etkilenmiyor ama bunlar fide.

Karlar altındaki kamelyalar

kamelyavadisi 09-02-2011 22:53

3 Eklenti(ler)
Kamelyalar karlar altında bir başka güzel görünüyorlar.

kamelyavadisi 15-02-2011 16:03

Kamelya Çeşitliliği

1 Eklenti(ler)
Her kamelya fide safhasında birbirine çok benzerler.
Büyümeye başladığında farklılıklar ortaya çıkar. Herbiri farklı renk ve görünümde çiçeklerini bize sunarlar.
Bahçelerimizin vaz geçilmez çiçeklerindendirler.

kamelyavadisi 19-02-2011 19:46

kamelyavadisi

3 Eklenti(ler)
Eklenti 193373

Eklenti 193374

Eklenti 193375

k_donmez 03-03-2011 22:54

1 Eklenti(ler)
Kamelya Ankara'da kışı dışarıda geçirdi. Saksısıyla birlikte toprağa gömmüştüm. Ancak yapraklarında sararmalar oluştu. Tomurcuklar da canlılığını kaybediyor gibi. Bir hata mı yapıyorum?:(

kamelyavadisi 04-03-2011 15:44

kamelyta

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 763382)
Kamelya Ankara'da kışı dışarıda geçirdi. Saksısıyla birlikte toprağa gömmüştüm. Ancak yapraklarında sararmalar oluştu. Tomurcuklar da canlılığını kaybediyor gibi. Bir hata mı yapıyorum?:(

Kamelyanın Ankara'da yetişmesinin zor olduğunu biliyorum. Çevrenizde başka yetiştiren var mı?

k_donmez 04-03-2011 17:28

Seracılar geçen kış korunaklı bölgede çiçeklendiğini söylediler.

nurguldk 04-03-2011 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamelyavadisi (Mesaj 763672)
Kamelyanın Ankara'da yetişmesinin zor olduğunu biliyorum. Çevrenizde başka yetiştiren var mı?

Merhaba,
Ben de Ankarada dışarıda yetiştirmek istiyorum ama bu görüntü beni üzdü..Acaba saksısıyla değil de direk toprağa diksek, kışın dibine yaprak vs atıp üzerine de naylon geçirsek nasıl olur?

hanndan 04-03-2011 23:37

merhabalar,kamelyanın çeliğini aspirinli suya koyup üstüne poşet geçirdim yanlışmı yaptım acaba.bilgi verirseniz sevinirim.ilk kez gördüğüm bitki acil yardım lütfen,formada toprağa dikin **** suya koyun deniliyor ben hangisini yapmalıyım.

kamelyavadisi 09-03-2011 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 763719)
Merhaba,
Ben de Ankarada dışarıda yetiştirmek istiyorum ama bu görüntü beni üzdü..Acaba saksısıyla değil de direk toprağa diksek, kışın dibine yaprak vs atıp üzerine de naylon geçirsek nasıl olur?

Ankara'nın ikim şartlarına uyum sağlayacağı hakkında bilgim yok. Belkide denemekta fayda vardır.
Sağlıcakla...

kamelyavadisi 09-03-2011 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 763793)
merhabalar,kamelyanın çeliğini aspirinli suya koyup üstüne poşet geçirdim yanlışmı yaptım acaba.bilgi verirseniz sevinirim.ilk kez gördüğüm bitki acil yardım lütfen,formada toprağa dikin **** suya koyun deniliyor ben hangisini yapmalıyım.

Merhaba;
Ben çelikle üretim yaparken çelikleri direk toprağa dikerek üretimi gerçekleştiriyorum. Suya koyman hususunda bilgim yok ve denemedim.
Bence ikisinide denemelisiniz.
Sağlıcakla

ciceksever70 14-03-2011 08:20

2 Eklenti(ler)
Sayin kamelya vadisi, kamelyam kislik örtünün altindan bu sekilde cikti. Genelde saglikli görünüp üzerinde goncalari olsa da oldukca kahverengilesmis yaprak var üzerinde. O yapraklari ayiklamalimiyim yoksa simdilik dokunmayayim mi? Gübrelemek icin simdi uygun zaman midir? Tesekkürler.

kamelyavadisi 14-03-2011 18:48

kamelya budama

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 768109)
Sayin kamelya vadisi, kamelyam kislik örtünün altindan bu sekilde cikti. Genelde saglikli görünüp üzerinde goncalari olsa da oldukca kahverengilesmis yaprak var üzerinde. O yapraklari ayiklamalimiyim yoksa simdilik dokunmayayim mi? Gübrelemek icin simdi uygun zaman midir? Tesekkürler.

Kamelyalarını inceledim. Bu kamelyalar benim olsaydı resimde olduğu gibi budama yapardım. Havaların ısınmasıyla yeni filizlenmeler başlar. Daha iyi bir görünüm alır. Karar sizin. Gübrelemeyi yapmanızda bir sorun yok. Sağlıcakla.

kamelyavadisi 17-03-2011 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BERS
Merhaba,

Kamelyaları çok seviyorum. Ancak rüzgarlı ve güneşli bir terasım var.

Merhaba;
Kamelya aşırı derecede güneş ortamının altında büyümede zorluk çekebilir. Fakat saksıdaki toprağı nemli tuttuğunuz sürece bir problem yaşayacağınızı ummuyorum.
Sağlıcakla

kamelyavadisi 18-03-2011 08:57

kamelya

1 Eklenti(ler)
Kamelyalar baharın gelmesiyle tekraradan filizlenmeye başlayacaklar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025