![]() |
Sayın SDurul,
Kamelya bir dış ortam bitkisi. Soğuk havayı seviyor. Ben bahçenin her yeri yazın tam gün güneş aldığından kalıcı bir yere dikemedim. Şimdi hava serinleyince de saksısı ile birlikte toprağa gömdüm. Baharda tekrar çıkarıp gölge ve serin bir yerde korumaya devam etmeyi düşünüyorum. |
Sayın S.Durul,
Ekteki resim gardenya .Gardenya başlığında gerekli bilgiyi alabilirsiniz. |
Sayın k_donmez, teşekkür ederim. O zaman hemen dışarı almalıyım demektir.
|
Alıntı:
Ben her iki bölümü de inceledim. Bana, daha çok kamelya gibi geldi. Daha sonra, son halinin fotoğrafını ekleyip, bu ikilemden kurtulmak için sizlerden yardım alırım. |
Alıntı:
Yanılmıyorsam gördüğüm çiçek kamelya değildir. Bizim yörede kış mevsiminde don olayı pek olmadığından dış ortamda yetişebiliyor. Şu an tarlalarımdaki kamelyaların tamamı dış ortamdadır. Üzerlerinden 2 kış geçti. Büyümeleri devam ediyor. Sağlıcakla kalınız. |
Teşekkürler... Bitkim kamelya değilse, arkadaşların söylediği gibi gardenya olabilir sanırım.
|
Selam
Bende çok bilgin değilim ama sizin çiçeğiniz gardenya, bende de var ve bu mevsimde yaprak döküyorlar ama benim gardenyamda yaz kış balkonda duruyor, geçen sene İzmit'te don olmasına rağmen, gardenyama hiç bir şey olmadı ve mayısta açtı şu anda yeniden tomurcukta :) sevgiler.
Alıntı:
|
Teşekkür ederim, sevgili bettyycim, ben de öyle sanıyorum. Bir de bu çiçeğin adı nedir bölümünde sorup kesinleştiririm. Sevgiler...
|
Alıntı:
|
kamelya
1 Eklenti(ler)
Fideleri, torf ve perlit karışımına dikip, sabah güneşini göreceği yere yerleştirdim. Biriktirdiğim yağmur suyu ile suluyorum.
Fideler gayet sağlıklılar. Hep beraber, çiçek açtığını da göreceğiz inşallah. Emeğinize sağlık, teşekkür ederim. |
fide
fideleri fazla soğuk olmayan serince bir yerde tutarsanız büyümelerinde bir sorun yaşamazsınız.
Sıcaklar geldiğinde direk güneş ışığı almayan gölge ve yarı gölge ortamlarda büyütürseniz gelişmelerini kısa sürede tamamlar. Bahçenizde kamelyaların daha iyi gelişeceğini de unutmayın. Sulama Bütün kış boyunca ve çiçeklenme döneminde toprak nemli tutulur. İlkbahar ve yazın bol su verilir. Temmuz’dan itibaren sürgünlerin daha iyi gelişebilmesi ve çiçek tomurcuğu oluşumu için 4-5 hafta süreyle verilen su azaltılır. Orantılı nemi yüksek tutmak için, yazın sıcak ve kuru havalarda bitkinin yapraklarına su püskürtülmelidir. Sulamanın oda sıcaklığında kireçsiz su-en iyisi yağmur suyu-ile yapılmasına özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü Camellia’lar asit topraklarda yetişir ve kireçten hiç hoşlanmaz. İklim Özellikleri Kış döneminde asıl çiçeklenme dönemi olduğundan Mayıs ayına değin bitki sıcaklığı 4-7 C olan yerlerde bulundurulur. Mayıs-Kasım ayları arasında dışarıda yarı gölgeli bir yerde tutulabilir. Özellikle çiçeklenme döneminde yüksek orantılı nem ister. Yarı gölge yerleri sever. Yoğun gölge yerlerde bulundurulmaları halinde, çiçek tomurcukları derhal dökülür. |
Kutlama
agaclar.net üyelerinin bayramını kutlar, sağlıklı nice bayramlar dilerim.
Kamelyavadisi Ailesi |
Kamelya Çelikleri
3 Eklenti(ler)
Kamelya çeliklerimi kış için hazırlıklarını yaptım.
Gübrelerini ve üzerlerine çam talaşlarından bir örtü yaparak yağmurlama şeklinde suladım. Artık fideler kışı bu şekilde geçirecekler. |
Alıntı:
|
kamelya fide satışı
Merhaba Bahtiyar02;
Satışla ilgili bilgileri Kamelya Fide konusundan öğrenebilirsin. Sağlıcakla kalınız. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22571 |
fide
1 Eklenti(ler)
Kamelya fidelerinin yabani otlardan korumak için örtü kullandım.
Fidelerin gelişim süreci hızlanarak toprağın nem kaybı önlenmiş olacak. |
bahara kadar bahçede bu saksılarda kalsınlarmı.yoksa korunaklı bir yere almam gerekirmi
birde saksılara birer tatlı kaşığı demir oksit (saçı kıbrısı) vereyim mi . |
kamelya tarlası
1 Eklenti(ler)
İşte kamelya çelikleme çalışmalarımdan bir kesit...
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyalar bahçende çok güzel görünüyorlar. Dışarda kalmalarının bir zararı olmaz. Fakat aşırı güneş ışıkları ve çok soğuk günlerde zarar görebilirler. toprağının nemli kalmasına dikkat edin. Ben gübrelerini vermiştim. Arzu ederseniz çok az verebilirsiniz. |
harika bir cicek kamelya
|
kamelya
2 Eklenti(ler)
Bu mevsimde kamelyalar tomurcuklanır ve ardından rengarenk çiçeklerini açmaya başlar.
İşte onlardan iki örnek:.... |
2 Eklenti(ler)
Sevgili kamelya vadisinin bana yolladığı fidelerin şimdiki hali. kuruyan fidenin yanındaki fide kadardı hepsi. açık renk yapraklar bana geldikten sonra oluştu.
|
kamelya fide
Alıntı:
|
Burada saksıda oluşan yosunun zararı varmı . Önlem alınmalımı.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar benim kamelyamın tomurcukları kararmaya başladı, dondan korumak için merdiven boşluğuna aldım sizce sorun ne olabilir?
|
Alıntı:
Kamelya tomurcuklarının kararması fosfat eksikliğnden olabilir. Kamelyalar normal şartlarrda dış mekan bitkileridr. Saksılarda büyütmek bazen sorun yaratabiliyor. saksıda iken 5 derecenin altında etkilenebilir. Tedbirinizi ona gör almalısınız. kamelyavadisi |
Kamelya yetiştirme
1 Eklenti(ler)
Kamelyalarımın tamamını dış ortamlarda yetiştirmekteyim.
Kışın soğuğundan, yazın sıcağından etkilenmiyorlar. |
1 Eklenti(ler)
|
Pembem
1 Eklenti(ler)
İşte benim pembe kamelyam....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025