![]() |
Teşekkürler , kırmızı ve kokulu bir Kamelya almayı ben de istiyorum .
|
kamelya çelikleme
5 Eklenti(ler)
Bu yıl için çelikleme çalışmalarına başladım.
Özel olarak aldığım cocopeat ve perlit kullandım. Sonucunu bekliyorum. Önümde sabırsızlıkla bekleyeceğim 90 gün var. |
Alıntı:
|
Ben kamelya diye aldım ve çok güzel kokuyordu. Şimdi çiçekleri geçti. Fotoğrafını çekip yüklerim, o zaman gerçekten kamelya mı değil mi anlaşılır.
|
2 Eklenti(ler)
Kamelya ..............
|
kamelya vadisi merhaba. Önce forumdaki yazılarınızı, sonra kendi sitenizdekileri tek tek inceledim ve hayran kaldım. Emeğinize sağlık. Binlerce kamelyayı çıplak gözle görebilmeyi tasavvur bile edemiyorum. Perakende satış yapacağınızdan bahsetmişsiniz. Çok sevindim :) Satışlar başladı mı? Ben şiddetle talibim kamelyaya ;) Bilgi verirseniz sevinirim hocam. Sağlıklı günler dilerim.
|
Teşekkür
Alıntı:
Yaklaşık 2 yıl önce başladığım kamelya yetiştiriciliğinde belli bir aşama kaydettim. Evet, binlerce kamelya fidelerim var. Yöremizde yabani otların bolca olmasından kamelya yetiştirmede zorluklarla karşılaştım. Başara bilirsem binlerce kamelya fidesini söküp başka bir teknikle dikmeyi düşünüyorum. ****** ilk hedefin toptan satış yapmaktır. Fakat sizlerin kamelyayla ilgilenmeniz beni mutlu etmiştir. Yöremize günün birinde gelirseniz size ikramımız olur. Kuşkunuz olmasın. Sağlıklı günler diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
kamelya tarlasından bir görüntü..
|
Hocam üzülmedim dersem yalan olur :( siz toptan satışınızı yapın tabi. Fakat perakende olarak bize de ayırın lütfen. Forumdan benim gibi almak isteyen arkadaşların da olduğunu düşünüyorum. Saygılar...
|
Merhaba;
Sanırım yanlış anlaşıldım. Parakende satış yapmıyorum demedim. Şu an için elimdeki fidelerin parakende satış için uygun olmadığını hatırlatmak isterim. Bir fidenin fiatı 5 Tl . kargosu daha fazla olur. Bu teklifi hiç bir kamelya sevene layık görmem. Yinede tepkin için teşekkür ederim. |
kamelya tarlası
1 Eklenti(ler)
Tarladaki kamelya ve yabani otlar kardeşçe büyüyorlar.
|
5 Eklenti(ler)
Kamelyalarımı otlardan korumak için yeni bir yöntem kullanıyorum..
|
Çok güzel olmuş ellerinize saglık.
|
Alıntı:
Temennileriniz için teşekkr ederim. Elimden geldiğince en güzelini yapmaya çalışıyorum. |
2 Eklenti(ler)
|
kamelya
1 Eklenti(ler)
Dikime hazır kamelya fidelerim....
|
Harikasınız tebrik ediyorum sizi .Maşallah emeğinize sağlık .Bana her renginden yollayın aylar önce sipariş vermiştim zaten .
|
Alıntı:
Kamelya yetiştirmek istemen beni mutlu etti. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Sağlıcakla kalınız... |
1 Eklenti(ler)
Kamelya tarlasının bakımı tamamlandı....
|
1 Eklenti(ler)
Saksısı büyüyen kamelya kışı böyle geçirecek. Bol tomurcuk oluştu. Pembe beyaz çiçekleri gelecek yılın başlarında kendini gösterecek.
|
Sevgili Hhatice ' nın gönderdiği çelikler hiç ummadığım halde köklendi ;)
Renklerini bilmiyorum . İki gün önce kibarca kulaklarını çektim , gelmiyorlar . Şimdilik taşyünü tabletlerinde , seradalar , birer yaprak çıkarsınlar saksılarına alacağım . Birinin tepesinde tomurcuk vardı , hala duruyor . |
Sevgili jezebel tutmaz demiştin :) Ben tutacağını biliyordum .Bu hem benim hem senin başarın .Benim başarım çünkü çok uygun bir çeliği çok güzel kargoladım .Su kaybetmeden yerine vardı .Daha önemlisi bunu tuttursa tuttursa sevgili jezebel tutturur demiştim :)
Rengi pembe çok güzel bir pembe katmerli gül gül açıyor .Ben hepsi açtığında karşısında saatlerce oturuyorum .Çok seviyorum kamelyaları .Bana tüm çiçeklerin kraliçesi gibi geliyor . |
Canım tevecühün ;)
Bakalım devamı nasıl olacak , ben umutluyum ... |
Kamelya bakımı
2 Eklenti(ler)
Haftasonunu fırsat bildim.
Tarlamın kalan kısmını yabani otlardan korumak için örtüledim. |
Çok güzeller teşekkür ederim :)
|
Kamelya fideleri
Alıntı:
Bu çalışmalar benim amatörce yaptığım çalışmalardır. İyi bir performans sergileyebilirsem kamelya yetiştirme işini geliştirmeyi düşünüyorum. Beğeniniz bizlere moral vermiştir. Teşekkür ederim. |
Kokulu Kamelya(Fragrant camellias )
Kokulu hibritlerin de olduğunu duymuşsunuzdur .
Belki , onlardan birkaçını getirtmek mümkün olursa , sizin tecrubelerinize dayanarak Türkiye 'de üretmek mümkün olur . Kokuluların bazıları : Hallstone Spicey Kramer's Supreme Sweet Emily Kate High Fragrance Marina Mist Asian Moon Küçük bir katalog . Saygılar . |
Sayın Hocam,
Yüreğinizi koymuşsunuz bu işe. Emeklerinize sağlık. Başarılarınız daim olsun. Kamelya hem çiçek formu hem de yaprak yapısı nedeniyle beğendiğim bir çiçektir. Ama tabi bahçe şart.:( Kolay gelsin... |
kamelya çelikleme
1 Eklenti(ler)
Kamelyalardan elde edilen çeliklerin köklenmeleri büyük bir hızla devam ediyor.
|
Sayın kamelyavadisi, baharda aldığım ekteki kamelyamı, havalar soğuyunca içeri almıştım.
Şimdi yaprakları kararıp, dökülmeye başladı. Gördüğüm kadarıyla sizin kamelyalarınız dış ortamdalar. Yeniden dışarı alıp almamakta tereddüt ediyorum. Kamelyalarınızı don olayından nasıl koruyorsunuz? Teşekkürler... http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1274736242 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025