![]() |
1 Eklenti(ler)
İşaretli yerlerden kesebilirsin
|
Çok teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl çok derin budadığım Kamelyam bu sene daha canlı görünüyor.
Resimde gördüğünüz gibi Eklenti 520041 Görünenler tomurcuk mu, merak ediyorum. |
Alıntı:
|
Ben bu sene budamıyacağım, hiç kıyamam çok da tomurcuğu var.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. İzmirde anca çok gelişmiş olanlar hayatta kalıyor sanırım. Bir tane daha çok cılız var, yarın resim yüklerim, bir türlü toparlanmadı :( |
Kamelya_Ocak_2015
5 Eklenti(ler)
Aralık-Ocak döneminde açan kamelya türlerinden örnekler
|
3 Eklenti(ler)
Selamlar, 6 ay önce kamelya almıştım.Üzeri fazla sayıda tomurcuk doluydu ama zaman içinde tomurcukları döküldü. Bu arada biraz yaprak dökümü de oldu.Çok sağlıksız değil ama daha canlı olması için neler yapmalıyım sizce?Eklenti 540219
Eklenti 540220 Eklenti 540221 |
1 Eklenti(ler)
Herkese Merhaba,
Çok sevdiğim Kamelyamın çiçekleri bu ay açmaya başladı. Ancak nedenini bilmediğim bir sebepden dolayi çiçekleri kuruyor. Ne yapabilirim? Yardimci olursaniz sevinirim. |
1 Eklenti(ler)
Son çiçeklerimiz
Eklenti 545951 Belki 40, belki daha da fazla çiçeğimiz oldu. Yağmurlardan hoşlanmadı ama. |
1 Eklenti(ler)
Benim güzel, kışı bahçede kuytu bir alanda geçirdi ve ben geldiğimde çiçekleri açmaya başlamıştı.
|
Kamelya.
1 Eklenti(ler)
Benim kamelyamın yaprakları hem açık renkli, hem de başkalarına nazaran daha küçük kibi, nedeni ne olur, aceba?
|
Saksıda tek yaprak olarak aldığım kamelyam harekete geçti :o Balkonun güneşli bir köşesinde mutlu sanırım.. İki kez sıvı besin verdim ve şuan 4 yaprak oldu.. Ne zaman çiçeklenir tahmini? Kaç yıl lazım yani :o :o
|
Yaklasik 15 cm boyunda pembe ve beyaz japonica kamelya aldim bugun. Fiyatlarida 3 er euro. Kutularinin uzerinde ki resimlerde anladigim kadari ile; buyuk saksiya dikmem gerektigi, budama yapilmamasi, -5 derecede saksisiyla birlikte iceri alinmasi gerektigi yaziyor.
Ben bahcemdeki golge alanlar icin almistim acaba bu halleriyle direk yerlerine diksem sikinti olur mu? |
1 Eklenti(ler)
Bahçedeki kamelyam hiç keyifli görünmüyor. Çok cılız yaprakları var.
Gübre eksikliği midir dersiniz? Yoksa güneş mi fazla geliyor? Ama henüz bu mevsim itibariyle güneş çok yakıcı değil... Yağmurlar sayesinde de iyi sulandı. Eklenti 602822 |
1 Eklenti(ler)
Kamelyam 8 ay üstünde tomurcukla durdu. Ama tam açacakken kurumaya dökülmeye başladı. Acaba neden olabilir? Fazla güneşte görmüyor. 1-2 saat sabah güneşi görüyor. Yinede çiçekleri kurumaya başladı. Bir yardım edin nedendir. O kadar bekle çiçeklerini şimdide çiçeklerini kurutarak veriyor hediyesini.
|
Yardım edecek kimse yokmu ne? Bu kamelyanın çiçekleri neden kuruyup dökülüyor?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Solucan gübresi versem etkili olur mu? Ya da 20-20-20 NPK. 15-15-15 de olabilir. Çünkü şu an elimde bu gübreler var. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Pembe kamelyalarımdan birinde de yapraklar sarımsı açık yeşil renkte. Kar soğuğu yiyen çiçekleri de bu sene çok sağlıksız oldu. Her iki bitki de 1 m civarı, İstanbul'da yarı gölge ortamdalar. Çiçeklenme öncesi ortanca gübresi veriyorum. Ama sorun çözülmedi .Acaba budama fayda sağlar mı? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kamelyamın yaprakları bu şekil olup dökülüyor. yeni çıkan yapraklar döküldü. Eskilerde de kararmalar var. Yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım.
Eklenti 718185 Eklenti 718186 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sararma üst yapraklarda daha yoğun, alta indikçe azalıyor ve normale dönüyor. Bu arada demir eksikliğine bağlı klorosisten farklı olarak yapraklarda damarların arası değil, önce damarlar sararıyor. Sebebi başka ne olabilir? Yan yana 3 bitki var, sadece bunda klorosis mevcut. Üstten alta sıralı olarak resimleri gönderiyorum: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kamelyam geçen yıl açmadı. ilk senesi yerini yadırgamıştır dedim. Bu sene 1,5 yıldır baktığım halde yine açmadı. Balkonda saksı içinde hazır toprakta duruyor. Geldiğinde üzerinde olan bahçe toprağını da muhafaza ettim. Yeni yaprak veriyor sadece. Arada asit takviyesi de yapıyorum. Saksıda olduğu için desem ben bu çiçeği ilk defa saksıda görmüştüm.
Kamelyam neden çiçek açmıyor? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025