agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Kamelya (Camellia japonica fiore bianco) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/3389.htm)

kamelyavadisi 23-02-2013 23:53

kamelyavadisi

4 Eklenti(ler)
Kamelyalar yarış içindeler. Bakalım hangisi kazanacak :)

esracer 23-03-2013 12:42

Saksıda, Kamelya çiçeği

2 Eklenti(ler)
Kamelya çiçeği Devam - Bu sene kamelya çiçeğime hiç ilgi gösteremedim... Ama artık saksı değişimini ve toprağını yenilemem gerek.

kamelyavadisi 24-03-2013 07:39

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1125790)
Kamelya çiçeği Devam - Bu sene kamelya çiçeğime hiç ilgi gösteremedim... Ama artık saksı değişimini ve toprağını yenilemem gerek.

Sayın esraecer Hanım;
Kamelya çiçeğini çok güzel gösterdi. Emeklerine sağlık.

esracer 24-03-2013 10:54

Teşekkürler. Saksılarını ne zaman değişim yapmalıyım? Toprağını çam altından almayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Sayın kamelyavadisi

kamelyavadisi 30-03-2013 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1126189)
Teşekkürler. Saksılarını ne zaman değişim yapmalıyım? Toprağını çam altından almayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Sayın kamelyavadisi

Kamelyalar harika görünüyor. Kireçli topraktan hoşlanmazlar. Ona göre tedbirinizi alın.

MİRBE 12-04-2013 12:47

Bu sene satış yok mu?

kamelyavadisi 18-04-2013 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 1137574)
Bu sene satış yok mu?

Merhaba;
Şu an kamelyalar filizlenme dönemine girdi. Bu aylarda söküm yapmak riskli oluyor.
Sanırım 11.aydan itibaren söküm yapabilirim.

neslihan0602 22-04-2013 08:01

kamelya

Sayın kamelya vadisi,size bir sorum olacak;kamelya kışın kaç dereceye kadar dayanabilir,ankara'da bahçeye eksem olur mu acaba?-12C oluyorr burası.. yabancı kaynaklarda-17c ye kadare dışarı ekileblir diyor ama bu konuda sizden başkasına güvenmem,bu konudaki tecrübeleriniz çok önemli benim için...Şimdiden teşekkür ederim;)

kamelyavadisi 22-04-2013 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neslihan0602 (Mesaj 1142806)
Sayın kamelya vadisi,size bir sorum olacak;kamelya kışın kaç dereceye kadar dayanabilir,ankara'da bahçeye eksem olur mu acaba?-12 C oluyor burası.. yabancı kaynaklarda-17 c ye kadare dışarı ekileblir diyor ama bu konuda sizden başkasına güvenmem,bu konudaki tecrübeleriniz çok önemli benim için...Şimdiden teşekkür ederim;)

Merhaba; Öncelikle kamelya sevginiz beni mutlu etmiştir.
Kamelya dış ortamlarda soğuğa dayanıklı bir bitki türüdür. O söylediğiniz soğukluğa dayanabilir. Beni asıl ilgilendiren kamelya Ankara'da yetişir mi? Çevrenizde dış ortamda yetiştiren var mı?
Bulunduğum yörede o dereceye kadar sıcaklık düşmediği için böyle bir sorunum olmadı. Umarım başarılı olursun.
Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi 06-05-2013 08:30

kamelyavadisi

3 Eklenti(ler)
Mayıs ayı geldiğinde kamelyalarda yeni sürgünleri sıkça görürüz.
İşte bunlardan örnekler.

erena 23-05-2013 16:05

sayın kamelyavadisi sizden aldığım kamelyalar yeni yeni yaprak sürgünleri vermeye başladı size bir sorum olacak kamelyalar için üre gübresi olurmu bilgi verirseniz sevinirim.

kamelyavadisi 23-08-2013 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erena (Mesaj 1159394)
sayın kamelyavadisi sizden aldığım kamelyalar yeni yeni yaprak sürgünleri vermeye başladı size bir sorum olacak kamelyalar için üre gübresi olurmu bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba;
Saksıdaki kamelyalara aşıraya kaçmadan verebilirsin.

Jezebel 22-09-2013 20:54

1 Eklenti(ler)
Temmuzda iyice kurumuş gibiydi.
Gölgeye alıp sulamaya devam ettim.
Canlandı hatta bu kış açar gibi:)

Eklenti 443546

Camellia japonica 'White Perfection'
Beyazmış, bakalım nasıl bir şey.
Teşekkür ederim.

sedirx 22-01-2014 10:20

2 Eklenti(ler)
Merhabalar kamelyaseverler,
Antalya da bahçeme uyum sağlarmı endişesi ile haziran ayında tek fidan diktim. Pekde nazlı görünüyorlar aralık ayı başından beri tomurcuk kurulları ha patladı ha patlayacak ailecek heyecanla izliyoruz.

kamelyavadisi 03-02-2014 14:55

Her Eve Bir Kamelya

4 Eklenti(ler)
Fideden büyük boya kamelya resimleri...

sedirx 03-02-2014 17:25

Kamelyamın ilk çiçekleri

4 Eklenti(ler)
İlk çiçeklerim 1 günlük:D

kamelyavadisi 07-02-2014 13:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedirx (Mesaj 1246928)
İlk çiçeklerim 1 günlük:D

Çiçekler sağlıklı görünüyor. Emeklerine sağlık.

Kelebek 07-02-2014 13:14

Merhaba Sn.Kamelyavadisi,
Eylul 2013 te sizin kamelya bahçenizi ziyaret ettiğimiz günden bu güne kadar olumlu gelişmeler olmuş. Çiçekli hallerini görmemiştik ama şu an çiçeklenmişler, çelikler köklenmiş ve büyümüş. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Bu arada, kamelyayı sabitlemek için kullandığınız mandal oldukça yaratıcı olmuş.
Saygılar.

kamelyavadisi 12-02-2014 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kelebek (Mesaj 1247712)
Merhaba Sn.Kamelyavadisi,
Eylul 2013 te sizin kamelya bahçenizi ziyaret ettiğimiz günden bu güne kadar olumlu gelişmeler olmuş. Çiçekli hallerini görmemiştik ama şu an çiçeklenmişler, çelikler köklenmiş ve büyümüş. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Bu arada, kamelyayı sabitlemek için kullandığınız mandal oldukça yaratıcı olmuş.
Saygılar.

Merhaba,
Bu yıl yine bekliyorum. Kamelyavadisi'nde çok gelişmeler oldu.

kamelyavadisi 04-03-2014 19:33

2 Eklenti(ler)
Köyümden görüntü ve kamelya.....

turkanatalay 05-03-2014 15:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedirx (Mesaj 1243402)
Merhabalar kamelyaseverler,
Antalya da bahçeme uyum sağlarmı endişesi ile haziran ayında tek fidan diktim. Pekde nazlı görünüyorlar aralık ayı başından beri tomurcuk kurulları ha patladı ha patlayacak ailecek heyecanla izliyoruz.

En güzel heyecanlardan birisi. :)

Tohumcu Nılgun 08-03-2014 21:46

5 Eklenti(ler)
Ah birde koksalar... :)

Tohumcu Nılgun 08-03-2014 21:48

4 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...

aysungümüş 09-03-2014 19:10

Tüm kamelya severlere merhabalar,
Ben forumda yeniyim, hatta bu ilk mesajım. Sayın Kamelya vadisi tebrikler. Hayran kaldım çalışmalarınıza. Bahçem olmadığı için camekanlı ve geniş balkonumda yetiştiriyorum bitkilerimi. Benim kamelyam 100-110 cm boyda, bol dallı, sağlıklı yapraklara sahip üzerinde sayısız tomurcuk var. Ancak tomurcuklar bir miktar açılıyor. En dıştaki yapraklar biraz serpiliyor ama sonra öylece kalıyor ve dökülüyor. Her gün defalarca başına gidip içlerinden biri açtı mı diye bakıyorum. Balkon sabah güneşi alıyor. Toprağı nemli tutuyorum, kireçsiz su (içme suyu) kullanıyorum. Nerede yanlış yapıyorum? Bana kim yardımcı olabilir?

kamelyavadisi 18-03-2014 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysungümüş (Mesaj 1257728)
Tüm kamelya severlere merhabalar,
Ben forumda yeniyim, hatta bu ilk mesajım. Sayın Kamelya vadisi tebrikler. Hayran kaldım çalışmalarınıza. Bahçem olmadığı için camekanlı ve geniş balkonumda yetiştiriyorum bitkilerimi. Benim kamelyam 100-110 cm boyda, bol dallı, sağlıklı yapraklara sahip üzerinde sayısız tomurcuk var. Ancak tomurcuklar bir miktar açılıyor. En dıştaki yapraklar biraz serpiliyor ama sonra öylece kalıyor ve dökülüyor. Her gün defalarca başına gidip içlerinden biri açtı mı diye bakıyorum. Balkon sabah güneşi alıyor. Toprağı nemli tutuyorum, kireçsiz su (içme suyu) kullanıyorum. Nerede yanlış yapıyorum? Bana kim yardımcı olabilir?

Merhaba,
Kamelya yetiştirmeniz çok güzel. Kamelyalar aslında dış mekanda gelişip çiçeklerini tüm muhteşemliğiyle gösteren bir bitkidir.
Siz zor olanı seçmiş, balkonda yetiştiriyorsunuz. Tebrik ederim.
Çiçek açma döneminde saksı ortamında besininin yeterince alamamasında kaynaklanan çiçek dökülmeleri olması gayet doğal bir süreçtir. Tarım müdürlüklerinde verilecek besinlerle ilgili size bilgi verirler umuyorum.
Bu arada kamelyanızın resmini de paylaşırsanız memnun olurum.

kamelyavadisi 02-04-2014 15:07

Her Eve Bir Kamelya

3 Eklenti(ler)
30 Mart 2014 'te ansızın başlayan kar yağışından kamelyavadisi'de nasibini aldı.
Kamelyalar kar ortamında zarar görmedikleri için gelişmelerine devam ettiler.

kamelyavadisi 17-04-2014 10:05

Her Eve Bir Kamelya

1 Eklenti(ler)
Sera Ortamında Kamelya Fideleri

M.Çelik 22-09-2014 20:09

2 Eklenti(ler)
Kayınvalidemin balkonundan ölmeye yakın halde bu kamelya aldım inşallah diriltebi
diriltebilirim

Sizce saksısı büyümesi miyim

kamelyavadisi 23-09-2014 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi M.Çelik (Mesaj 1320861)
Kayınvalidemin balkonundan ölmeye yakın halde bu kamelya aldım inşallah diriltebi
diriltebilirim

Sizce saksısı büyümesi miyim

Budama yaparsanız çok daha iyi gelişim gösterir.

M.Çelik 24-09-2014 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamelyavadisi (Mesaj 1321050)
Budama yaparsanız çok daha iyi gelişim gösterir.

Budama hakkında kısa bir bilgi verir misiniz? (kesin sayfalar arasında vardır ama bulması zor olur diye :rolleyes:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025