![]() |
kamelyavadisi
Alıntı:
Kamelyaların mükemmel görüntülerle bahara merhaba dediler. Gaziantepte kamelyayı bu şekilde yetiştirdiysen yurdumuzun pek çok yöresinde de yetişir diye düşünüyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Emeklerine sağlık. Her Eve Bir Kamelya Kamelya Vadisi |
kamelyavadisi
Alıntı:
Emeklerine sağlık. |
kamelyavadisi
Alıntı:
Kamelyan harika görünüyor . Karadeniz iklimini sevdiği doğrudur. Siz bunu Bursa'da da başardınız. Emeklerine sağlık. |
Sayin kamelyavadisi gazetede yazilarini takip ettigim bahce bölümünde kamelyalara haftada bir gübre takviyesi yapilmasi öneriliyordu. Bu biraz kafami karistirdi ben hep bahar basinda bir kez gübreliyorum. Siz ne düsünüyorsunuz bu konuda?
|
kamelyavadisi
Alıntı:
Haftada bir verilen gübre kamelyaların gelişmesini sağlayan özel sıvı gübrelerdir. Ben ise sizin gibi bahar başlarında azot ağırlıklı gübre veriyorum. Aynı gübreyi bir de kışa girereken tekrarlıyorum. Çiçewklenmeye yakın ise fodfat ağırlıklı gübre ile takviye ediyorum. |
Alıntı:
Bu durumda seneye çiçeklenmeden evvel fosfat takviyesi yapıcam. Saygılarımla |
Alıntı:
|
kamelya Çiçeği Nisan 2012
1 Eklenti(ler)
Kamelyalar çiçeklerini göstermeye başladı.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili kamelyavadisi sorularimla sizin basinizi cok agritiyorum biliyorum ama bir tanecik kamelyam var bu zor iklimde yasatmaya calisiyorum. Gecen yil 8 Nisan`da ciceklenmis, henüz cicek acmadi goncalarin görünüsü de bir garip. Bir de bu son resimde ekledigim olusum yaprak mi gonca mi? Eger öyle ise bir sürü yeni gonca olusturuyor belki daha gec acar. Yardimlariniz icin tesekkür ederim.
|
kamelya
Alıntı:
Havaların soğuk geçmesi çiçek açma zamanını bir müddet öteleyebilir. Çiçek açma döneminden yaklaşık 2-3 ay önce fosfat ağırlıklı gübre ile desteklerseniz sanırım tomurcuklar daha sağlıklı kendini gösterir. O gonca gibi görünenler yeni dönemin filizlenmeleridir. Seneye daha sağlıklı bir şekilde çiçeklerini açma umuduyla sağlıcakla kalınız. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Kamelyavadisi; ben çiçekler açsın da öyle fotoğraflayayım derken tomurcuklar bilmediğim bir sebeple çiçeklerini açmadan dökülüyorlar.:(
Yine de mutluyum. Rengini görebildim.:D İkinci kamelyam. |
Kamelya Fide
Alıntı:
Fideler küçük, çiçekleri büyük olduğu için yeterli besini tomurcuklara yetiştiremiyor. Haliyle dökülmeler oluyor. Çiçek döneminde fosfat ağırlıklı gübre verilirse tomurcuklar biraz daha dayanıklı olabilir. Yinede kamelyanız harika görünüyor. Emeklerine sağlık. |
kamelya Tarlası
Kamelya tarlasının görüntülerini Nisan ayı itibariyle güncelledim.
Kamelya seven dostlar ziyaret ederek gelişim süreçlerini yakinen takip edebilirler. Herşey gönlünüzce olsun. Kamelya Vadisi |
kamelya
1 Eklenti(ler)
Kamelyanın Nisan ayı görünümü....
www.kamelyavadisi.com |
kamelya
1 Eklenti(ler)
kamelyaların 2012 sürgünlerini göstermeye başladılar.
|
Kamelyamin tomurcuklari ne yazik ki acmadan döküldü. Bütün kis donmasin diye koruduktan ve yil boyunca cicegini bekledikten sonra cok büyük hayal kirikligi oluyor. Ama ne yapalim dogaya karsi yapabileceklerimiz sinirli.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Yaklaşık bir ay önce Bauhouse dan kamelya almıştım. (O zaman da bazı yaprakları açık yeşildi) Arka bahçeye, doğu cephesine diktim. Öğlene kadar güneş alıyor. Ancak bu ara yaprak uçları sarardı. Acaba çevresindeki tohumları fıfsfıslarken bu çiçek de mi nasibini aldı, yoksa güneşten mi kavrulmulş sormak istedim.Yorumunuz nedir acaba. Çok selamlar, kolay gelsin herkese. |
Kamelyamin fazla günes ve rüzgar alan bir yerde kaldigini düsünüyorum. Belki de bu ciceklenmeyi negatif olarak etkiliyordur. Yerini degistirmek icin simdi uygun zaman midir? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Tesekkürler.
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyalar bu aylarda yeni sürgünlerini açmaya başlarlar. Sizin aldığınız kamelya büyük bir ihtimalle serada yetiştirilmiş. Güneşli ortama aldığınızda yaeni sürgünlerde yanmalar olabilir. Bu aylarda oluşacak olan yeni sürgünlerde böyle bir problem olacağını sanmıyorum. Elinizden geldiğince toprağını nemli tutmaya çalışın. Önümüzdeki dönemde aynı sorunu yaşamayacağınızı umuyorum. |
kamelya
Alıntı:
Kamelyalar yarı gölgeli ortamları daha çok seviyorlar. Çiçeklerini dökmesi beslenmeyle ilgili olabilir. Kamelyalar bu mevsimde yeni sürgünlerini süreceğinden yer değiştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. 11 veya 12. aylarda yer değişikliği yapabilirsiniz. |
Kamelya
3 Eklenti(ler)
Bahar döneminde yeni sürgünler kendini göstermeye başladı. Yapraktan gübre uygulaması ile onlara destek vermeye çalışıyorum.
|
Kamelya Tarlası
3 Eklenti(ler)
Kamelyalarda kök gelişimi önemli unsurlardan biridir.
|
iyi günler, kamelya çok güzel bir çiçek. Anladığım kadarıyla Karadeniz bölgesinde ve özellikle de Rize'de yetişiyor. Bu çiçeği nereden temin edebiliriz. Rize'de satışı yapılan bir sera varsa, geçerken uğrayıp almayı isterim. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
|
kamelyavadisi
Alıntı:
Kamelya Vadisi |
Selamlar;
seranızdan yeni haberdar oldum, teşekkür ederim. Yaz tatilinde ailecek Rize'de olacağız, seranızı bulabilir miyim bilemiyorum. Coğrafyayı fazla tanımıyoruz çünkü. Bulabilirsem mutlaka uğrayıp kamelya çeliği veya köklü olarak fidesini almak isterim. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar.. |
kamelya
Alıntı:
Sera ve kamelya bahçesi Çayeli ilçesindedir. İlçe Rize'ye yakındır. bahçeye ulaşmanızda problem çıkmaz. Rize'ye geldiğinizde haberim olursa yardımcı olurum. Sağlıcakla kalınız. |
Sayın kamelyavadisi,
teşekkürler, haritadan baktım, yolumuz üzerinde Çayeli, geçerken uğrayıp seranızı görmek istiyorum. Geldiğimizde bulamazsak, en kötü ihtimalle civardaki insanlara sorarız. Karadeniz insanı yardımcı olma konusunda çok duyarlılar. 10 sene önce de Rize'ye geldiğimde, insanlarının sıcakkanlı ve yardımsever oluşundan çok memnun olmuştum. İyi çalışmalar.. |
Teşekkürler
Alıntı:
|
kamelyavadisi
1 Eklenti(ler)
Kamelyalar bu mevsimde yeni sürgünlerini göstermeye başlarlar. Yılda 3 kez sürgün verirler.
|
Kamelya
1 Eklenti(ler)
Bu yılın sürgünleri
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025