![]() |
Alıntı:
Yeri değil belki ama bir köklendirme hormonu siparişi verdim; elime ulaştı. Çok hoş bir kokusu var, daha önce hiç görmediğim için soruyorum bu toz indol bütirik asit olabilir mi? Ve bunu toz halinde kullanacağım sanırım. Bilgi verirseniz sevinirim. |
Sevgili Kiraz,
Dediğiniz gibi biraz önce ortanca kendine geldi:)Nasıl sevindim.Çünkü hemen 10 metre ilerisindeki ortancalar diri idi ama benim ortanca yapraklarını salınca bu kadar yakın iki ortancada farklı haller olamaz diye endişe ettim.Ama Allaha şükür kendine geldi:) |
Hayırlı olsun Yılmaz Bey, güzel çiçekler görmeniz dileğiyle :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ortancada koza benzeri garip bir olusum
1 Eklenti(ler)
Ortancalarimdan birinin dalinda ve yapraginda koza benzeri bu garip olusum dikkatimi cekti. Yapiskan degil. Ne olabilir acaba?
|
Açmaya başladılar
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili Kiraz,
Ortancalarınızın tomurcukları değişik.Sanırım ortancalarınızın türü farklı öyle mi? |
1 Eklenti(ler)
Ortanca hastalıkları ile ilgili bilgi ararken aşağıdaki resmi buldum. Yeni üretildiği yazıyordu. Adı "popcorn"muş. Ben çok beğendim, ya siz ;) :confused:
Eklenti 309179 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Birşey daha sormak istiyorum. Bazı gördüğüm ortancaların yaprakları gayet geniş (bir el büyüklüğünde) ve koyu yeşil renkte. Sağlıklı olduğu belli ancak merak ettiğim şey, bu özellik ortancanın cinsiyle mi alakalı, özel vitaminler, toprak ve ışık nedeniyle mi yoksa budamasından mı kaynaklanıyor? Eğer cinsiyle alakalı değilse böyle geniş yapraklı ve sağlıklı bir ortanca elde etmek için nelere dikkat etmeli veya nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. |
3 Eklenti(ler)
Keyfini sürüyorum şu aralar :)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
merhaba ben yeni uyeyim/ortancayi cok seviyorum.bu halamin
ortancasi pazardan almis banada almak icin soz verdi.erken dogum gunu hediyyesi diyelim.ortanca ciceyi solana kadar yedi renge caliyor diyorlar ama ne kadar dogru bilmiyorum yardim edermisiniz:) |
Ortanca bir başka güzel
|
******* guldestecim.dogumgunum icin sabirsizlaniyorum.cevap yazdigin icin cok sagol.bu arada ben azerbaycandan yaziyorum belki bilmek istersin
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Ortancaların en coşkulu zamanı.
Eklenti 312159 Eklenti 312160 Eklenti 312161 Eklenti 312162 Eklenti 312163 |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
bu arada kimse cevap yazmadi reng deyistirdikleri dogrumu?ona bu yuzdem burda 7 gozel diyorlar yani 7 renge caldigi icin dogrumu bu?
|
Alıntı:
Doğru sanırım :) Sizin mesajınızı okuduktan sonra özellikle inceledim her çiçek ayrı tonda adeta:) |
Alıntı:
|
ikinizede ayri ayri tesekkur ederim.
|
Sn. turkan/
Ortancanın çiçek açmasından solana kadar gerçekten de rengi çok değişiyor. Şurada vakti zamanında bir fotoğraf paylaşmıştım: http://www.agaclar.net/forum/595753-post7.htm Bu fotoğraftaki saksıda beyaz ve pembe olmak üzere 2 kök var. Bir ay kadar böyle capcanlı renkli duruyorlar, daha sonra renkleri solmaya başlıyor. Açık yeşil, çok çekici olmayan bir renk alıyorlar. Eğer kesmeden daha da beklerseniz tekrar renklenmeye başlıyor. Bu sefer de hafif pembemsi-morumsu bir kuru çiçek rengine dönüşüyor. Aradaki açık yeşil halinin fotoğrafını çekmemişim ama ilk hali ve en son kuru hallerinin fotoğraflarını karşılaştırabilirsiniz. |
oncelikle merhaba.verdiyin bilgiler icin cok tesekkur ederim gilancim.benim icin cok onemliydi.;):)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da benim ortancalarım...
|
Teşekkürler sevgili loveforlife. Sizin ortancalarınızda bir harika. bu bitkiler kesinlikle gölge ve nemli havadan hoşlanıyorlar. Ayrıca saksı yerine mümkünse yerde yetiştirmek gerekiyor. İnanılmaz büyüyorlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025