View Single Post
Eski 12-03-2010, 23:43   #7
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Name:  DSC_0069.jpg
Views: 5253
Size:  45.7 KB


Bu saksı geçen sene bahçenin gülüydü. Önceki yaz Trabzon’dan alıp peşimde sürüklemiştim. Aldığımda saksıda mavi, pembe, beyaz 3 renk çiçekli 3 kök vardı. O zamanlar ortancanın şartlara göre renk değiştirdiğini bilmiyor muydum hatırlamıyorum. Ama mavi olan çiçeği çok farklı bir tür gibi görünüyordu, renk değiştirmeyeceğini ummuş olabilirim. Sonuçta geçen sene sadece pembe ve beyaz açtı. Ama bu haline de bayıldım.

Altta görünen kayık saksıdaki begonya fikrini bu sitede görmüştüm, yanlış hatırlıyor olabilirim ama sanırım sevgili limon’un uygulamasıydı.

Arkadaki saksıda da yıldız yasemin var. Bir önceki yıl bahçeye dikmiştim ama kışı atlatamamıştı. Dona dayanıklı aslında ama bir bitkinin Ankara’da kışı geçirebilmesi için -15’e dayanabilmesi gerekiyor. Ben de geçen sene bir daha alıp saksıya diktim.

Bu ortancaları hem kurutmak istiyordum, hem de topu topu bir saksı olunca kesmeye kıyamıyordum. Ben böyle ne yapsam diye düşünürken yavaş yavaş çiçekleri rengini kaybetti, soluk bir yeşile dönüştüler. (Malesef o halinin resmini çekmemişim.) Ben de kesmek için acele etmeyi bıraktım. Sonra aradan bir süre geçince bir baktım ki çiçekler tekrar hafif hafif renkleniyor. Böylece alttaki resimdeki gibi uçuk pembe/mor rengini aldılar. Hem bu yeni pastel renkleri kurutmak için çok beğendim, hem de uzun süre kesmeden çiçeğinin keyfini sürebilmiş oldum.


Name:  DSC_0235.jpg
Views: 4264
Size:  46.6 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön