![]() |
4 Eklenti(ler)
Yardımcı olmak açısından bir kaç fotoğraf ekliyorum.
İlk fotoğraf klasik dekoratif saksı, diğerleri ise sağlam malzemeden üretilmiş bir bitki üretim saksısının üç değişik açıdan görüntüsü... |
Bende teşekkür ederim sn. Esracer,
Siz bitkilerinize iyi bakıyorsunuz, onların böyle güzel ve mest edici olması sizin eseriniz. Biz sadece tedarikçiyiz, müşterilerimize istedikleri bitkileri tedarik ediyoruz. Sayın Mutlu kutlu bey Evet, teşekkürler elimden geldiğince iyi bakıyorum doğru. sizden aldığımız bilgiler olmasa. ağaçlar.net olmasa. Herhalde bitki bakmak daha zor olurdu. Şanslıyız. |
1 Eklenti(ler)
Geçen sene çok zorlu bir kış geçirdi.
Baharda zor toparlandı. Bu yaz terasta birer birer açıp- açıp soldu. Daha çok fulüm olsun istiyorum. Eklenti 337309 |
Alıntı:
|
Bilgi için teşekkür ederim.
Bu uygulama, toprağın asitliliğini arttırmak için mi? Şu an kulllandığım toprakta PH 5.5. |
Evet, asitliği artırmak için. Toprak asitliğiniz ful için ideal ama DOMATESİ bir başka seviyor... :)
|
Teşekkür ederim.
Bu akşam uygulamasını yapacağım. |
Benim ful ayda bir kilo domatesi mideye indiriyor nafile arada aparatif kabak alıyor :mad: bu yıl tek cicekle yaz geldi .
Yakında kesin yolcu :D Aşk ve sevgi sözcükleride işe yaramıyor |
Sizin ful obez olmuş desenize... Bir başka sorunu vardır. Toprak, ışık, ısı, sulama peryodu gibi.
|
Sayın omar obezlikte haklısın bu sene yavru bile verdi ;)
Benimki şımarıyor eksigi gedigi yok . |
Ben memnunum.
O kadar badireye rağmen 3 er 5 er açtı durdu. Terasta çiçek ve koku eksik olmadı. |
bir kaç hafta önce bende bilmeden domates denedim fulde, mutfak robotunda çektiğim bozulmuş çöpe gidecek domatesleri karıştırdım toprağına ... ful çok mutlu oldu ki büyümeye yapraklanmaya ve 2 de çiçek vermeye başladı bu kadar sevdiği domatesi eksik etmem artık ilk çiçeklerini açacak inşallah... şimdi fulun saksısında domates fideleri mevcut bolca :)
|
1 Eklenti(ler)
10 cm'lik fulumdeki bu oluşum nedir acaba? Yeni bir sürgün mü, yoksa çiçek mi diyeceğim ama?... Bu boyla çiçek değildir yani.:p
Eklenti 346411 |
Alıntı:
|
Sanki çiçek diyesim geliyor ya...Hadi hayırlısı;)
|
1 Eklenti(ler)
En yakın ve net bu kadar çekebildim, ben ne çiçeğe, ne sürgüne benzettim...:p Bu kadar yakınlaşmışken minik minik ağlar gördüm üstünde, kırmızı örümcek var galiba...:( Daha önce hiç farketmemiştim...
Eklenti 346417 |
Oldukça iyi bir makro çekim olmuş ellerinize sağlık.
Ben hastalık olduğunu düşünmüyorum sanki bildiğimiz toz gibi. Ama yine de siz sanal olarak değil gerçekte gören olduğunuzdan ;emin olamadıysanız ; mekanik temizlik yapmanızı öneririm. Hastalık olmasa bile temizlenmiş olur. Bunun haricinde şu andan itibaren gelişmeleri ben de yakından takip edeyim . İlginç ama yine de benim gönlüm çiçek olmasından yana :) Ama sürgün ise de hiç fena olmaz seneye kadar çelik alacağınız duruma gelir;) Ben de sizden isterim;) |
1 Eklenti(ler)
Anladığım kadarıyla yaprakları benzeyen 2 çeşit yasemin var.. Yaprağından tahlili mümkün müdür?
Satıcı da hangisi olduğunu bilmiyordu.. Diğer ful ün fiyatlarına bakınca ve ben 3 tl. ye aldığım için, yıldız yasemin olabilir mi diye düşündüm.. Eklenti 346449 Alıntı:
|
Alıntı:
Not: Sizin vermiş olduğunuz linkteki ilk fotolar bu konuda bahsi geçen ful. Diğerleri ise yasemin. Sizin direk paylaştığınız fotolar ise bende de olan ve ismini tam bilmediğim çiçek . [/QUOTE] İkisine de benzemiyor gibi.. Ama ilginç bir oluşum ;) [/QUOTE] Lütfen ikisine de benzetemedim demeyin Sürgün o sürgün:p . Seneye ben rezerve ettim:D |
2 Eklenti(ler)
Sayın selis, Sayın nrş,
Eklenti 346503 Yukarıdaki bitki Jasminum sambac'dır. Aşağıdaki ise Jasminum sambac varyetesi Jasminum sambac Grand duke of Tuscany'dir. Eklenti 346504 Ful, Arap yasemini denilen Jasminum sambac'dan (ful yasemin de deniliyor) ve Jasminum sambac Grand duke of Tuscany'den başka Arap fulü, ful olarak adlandırılan Clerodendrum Fragrans bitkisi var. Sayın selis, bitkiniz Clerodendrum Fragrans olabilir. Yapraklarının kokusundan anlayabilirsiniz. |
[QUOTE=sakdag;1049078 Bu kadar yakınlaşmışken minik minik ağlar gördüm üstünde, kırmızı örümcek var galiba...:( Daha önce hiç farketmemiştim...
[/QUOTE] Hemen ilaçlayınız. Aksi halde önce yaprakları dökülür sonra kurur. :( |
Sayın 'üzüm' , hemşehrilim, bilgi için çok teşekkür ederim....
|
Gercek fulü ful yaseminden ayırmak cok kolay yaprak yapısı cok farklı 2 bitkinin.
Fulün yaprakları yuvarlak ve buruşuk bir görüntüsü var . Ful yaseminin yaprakları parlak ve hafif uca dogru sivriliyor. |
1 Eklenti(ler)
Her sabah evimin dış kapısında kokusuyla beni yakalayan ful'üm...
Eklenti 346620 Bırak yakamı....gideyim. |
Yok artık daha neler :eek: Sayın tura benim fulün kalemini kırdınız .
Bu yıl artık uykuya yattı nasıl oluyor anlamış degilim . |
Alıntı:
|
(Jasminum sambac Grand duke of Tuscany) Bu tür Yasemini budamak zorunda mıyız? Benim yaseminin yaprakları sarardı ama dökülmedi.
|
Alıntı:
Çıkıntı şeklindeki oluşum kurudu, :(. Gerçekten de kırmızı örümcek varmış. 2-3 tur yıkadım, yıkamalar esnasında bir yaprağını da kırdım zaten. 3 yaprağı kaldı, bu aralar biri de sararmaya yüz tuttu. O zamandan bu zamana bir milimetre büyüme gelişme olmadı. Birşeyleri yanlış yapıyorum galiba. Bir iki bitkimde daha kırmızı örümcek var, nasıl bir kimyasal ilaç kullanmalıyım acaba? Ev yapımı ilaçlar denedim işe yaramadı. |
Alıntı:
Lütfen fazla gecikmeden ilaçlama işini halledin. Kırmızı örümcek çabuk yayılan bir illet. Sağlam bitkilerinize de bulaşır. |
arkadaşlar bende ful çiçeğini çok seven birisiyim. elimde katmerli ve yalın katlısı var. yalın katlı olan bahçe duvarıma sardırdım. katmerlisi saksı içinde biraz havadan etkilendi yapraklarının çoğunu döktü.bu aralar ne yapacağımı bilemiyorum. toprağınımı değiştirsem?birazda budasammı?bilmiyorum. yapabileceğim başka bir şey olabilirmi?her iki fulumede değer veriyorum. görünüşleri farklıda olsa kokuları aynı muhteşem.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025