agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1270.htm)

Kryon 25-08-2012 20:26

4 Eklenti(ler)
Yardımcı olmak açısından bir kaç fotoğraf ekliyorum.

İlk fotoğraf klasik dekoratif saksı, diğerleri ise sağlam malzemeden üretilmiş bir bitki üretim saksısının üç değişik açıdan görüntüsü...

esracer 26-08-2012 13:36

Bende teşekkür ederim sn. Esracer,

Siz bitkilerinize iyi bakıyorsunuz, onların böyle güzel ve mest edici olması sizin eseriniz. Biz sadece tedarikçiyiz, müşterilerimize istedikleri bitkileri tedarik ediyoruz.
Sayın Mutlu kutlu bey

Evet, teşekkürler elimden geldiğince iyi bakıyorum doğru. sizden aldığımız bilgiler olmasa. ağaçlar.net olmasa. Herhalde bitki bakmak daha zor olurdu. Şanslıyız.

Tura 08-10-2012 09:18

1 Eklenti(ler)
Geçen sene çok zorlu bir kış geçirdi.

Baharda zor toparlandı.

Bu yaz terasta birer birer açıp- açıp soldu.

Daha çok fulüm olsun istiyorum.

Eklenti 337309

omar 08-10-2012 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1028906)
Geçen sene çok zorlu bir kış geçirdi.

Baharda zor toparlandı.

Bu yaz terasta birer birer açıp- açıp soldu.

Daha çok fulüm olsun istiyorum.

Eklenti 337309

Domatesi blender ile sos haline getirip toprağına karıştırın. Daha çok ve iri çiçeğinizin olduğunu göreceksiniz.

Tura 08-10-2012 09:47

Bilgi için teşekkür ederim.

Bu uygulama, toprağın asitliliğini arttırmak için mi?

Şu an kulllandığım toprakta PH 5.5.

omar 08-10-2012 09:52

Evet, asitliği artırmak için. Toprak asitliğiniz ful için ideal ama DOMATESİ bir başka seviyor... :)

Tura 08-10-2012 10:03

Teşekkür ederim.
Bu akşam uygulamasını yapacağım.

iris41 09-10-2012 20:48

Benim ful ayda bir kilo domatesi mideye indiriyor nafile arada aparatif kabak alıyor :mad: bu yıl tek cicekle yaz geldi .
Yakında kesin yolcu :D Aşk ve sevgi sözcükleride işe yaramıyor

omar 09-10-2012 21:17

Sizin ful obez olmuş desenize... Bir başka sorunu vardır. Toprak, ışık, ısı, sulama peryodu gibi.

iris41 10-10-2012 06:05

Sayın omar obezlikte haklısın bu sene yavru bile verdi ;)
Benimki şımarıyor eksigi gedigi yok .

Tura 10-10-2012 08:59

Ben memnunum.
O kadar badireye rağmen 3 er 5 er açtı durdu.
Terasta çiçek ve koku eksik olmadı.

sibelim 13-10-2012 19:41

bir kaç hafta önce bende bilmeden domates denedim fulde, mutfak robotunda çektiğim bozulmuş çöpe gidecek domatesleri karıştırdım toprağına ... ful çok mutlu oldu ki büyümeye yapraklanmaya ve 2 de çiçek vermeye başladı bu kadar sevdiği domatesi eksik etmem artık ilk çiçeklerini açacak inşallah... şimdi fulun saksısında domates fideleri mevcut bolca :)

sakdag 16-11-2012 08:23

1 Eklenti(ler)
10 cm'lik fulumdeki bu oluşum nedir acaba? Yeni bir sürgün mü, yoksa çiçek mi diyeceğim ama?... Bu boyla çiçek değildir yani.:p

Eklenti 346411

Ayşe Yıldız 16-11-2012 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1049066)
10 cm'lik fulumdeki bu oluşum nedir acaba? Yeni bir sürgün mü, yoksa çiçek mi diyeceğim ama?... Bu boyla çiçek değildir yani.:p

Eklenti 346411

Sürgüne benziyor. Bu zamanda çiçek açmıyor sanırım.

nrş 16-11-2012 08:39

Sanki çiçek diyesim geliyor ya...Hadi hayırlısı;)

sakdag 16-11-2012 08:51

1 Eklenti(ler)
En yakın ve net bu kadar çekebildim, ben ne çiçeğe, ne sürgüne benzettim...:p Bu kadar yakınlaşmışken minik minik ağlar gördüm üstünde, kırmızı örümcek var galiba...:( Daha önce hiç farketmemiştim...

Eklenti 346417

nrş 16-11-2012 11:48

Oldukça iyi bir makro çekim olmuş ellerinize sağlık.
Ben hastalık olduğunu düşünmüyorum sanki bildiğimiz toz gibi. Ama yine de siz sanal olarak değil gerçekte gören olduğunuzdan ;emin olamadıysanız ; mekanik temizlik yapmanızı öneririm. Hastalık olmasa bile temizlenmiş olur.
Bunun haricinde şu andan itibaren gelişmeleri ben de yakından takip edeyim . İlginç ama yine de benim gönlüm çiçek olmasından yana :)
Ama sürgün ise de hiç fena olmaz seneye kadar çelik alacağınız duruma gelir;) Ben de sizden isterim;)

selis 16-11-2012 13:13

1 Eklenti(ler)
Anladığım kadarıyla yaprakları benzeyen 2 çeşit yasemin var.. Yaprağından tahlili mümkün müdür?
Satıcı da hangisi olduğunu bilmiyordu.. Diğer ful ün fiyatlarına bakınca ve ben 3 tl. ye aldığım için, yıldız yasemin olabilir mi diye düşündüm..
Eklenti 346449

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1049078)
ben ne çiçeğe, ne sürgüne benzettim...

İkisine de benzemiyor gibi.. Ama ilginç bir oluşum ;)

nrş 16-11-2012 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1049207)
Anladığım kadarıyla yaprakları benzeyen 2 çeşit yasemin var.. Yaprağından tahlili mümkün müdür?
Satıcı da hangisi olduğunu bilmiyordu.. Diğer ful ün fiyatlarına bakınca ve ben 3 tl. ye aldığım için, yıldız yasemin olabilir mi diye düşündüm..
Eklenti 346449

yaprakları fullden oldukça farklı...bu başka bir cins.işin ilginç yanı aynısı bende de var. Eskişehir'de halam ben de ful var sana vereceğim dedi bundan vermişti. Yani bir kısım kişiler bunu ful diye biliyor ama bence çok farklı . Bilgi alırsanız tür ismi hakkında paylaşırsanız sebvinirim. Ben de baktığım bitkinin tam adı ve cinsini öğrenmiş olurum.
Not: Sizin vermiş olduğunuz linkteki ilk fotolar bu konuda bahsi geçen ful. Diğerleri ise yasemin. Sizin direk paylaştığınız fotolar ise bende de olan ve ismini tam bilmediğim çiçek .

[/QUOTE] İkisine de benzemiyor gibi.. Ama ilginç bir oluşum ;) [/QUOTE]

Lütfen ikisine de benzetemedim demeyin Sürgün o sürgün:p . Seneye ben rezerve ettim:D

üzüm 16-11-2012 16:07

2 Eklenti(ler)
Sayın selis, Sayın nrş,

Eklenti 346503
Yukarıdaki bitki Jasminum sambac'dır.
Aşağıdaki ise Jasminum sambac varyetesi Jasminum sambac Grand duke of Tuscany'dir.
Eklenti 346504

Ful, Arap yasemini denilen Jasminum sambac'dan (ful yasemin de deniliyor) ve Jasminum sambac Grand duke of Tuscany'den başka Arap fulü, ful olarak adlandırılan Clerodendrum Fragrans bitkisi var.

Sayın selis, bitkiniz Clerodendrum Fragrans olabilir. Yapraklarının kokusundan anlayabilirsiniz.

Zeytinci 16-11-2012 18:51

[QUOTE=sakdag;1049078 Bu kadar yakınlaşmışken minik minik ağlar gördüm üstünde, kırmızı örümcek var galiba...:( Daha önce hiç farketmemiştim...
[/QUOTE]

Hemen ilaçlayınız. Aksi halde önce yaprakları dökülür sonra kurur. :(

nrş 16-11-2012 20:44

Sayın 'üzüm' , hemşehrilim, bilgi için çok teşekkür ederim....

iris41 17-11-2012 06:21

Gercek fulü ful yaseminden ayırmak cok kolay yaprak yapısı cok farklı 2 bitkinin.
Fulün yaprakları yuvarlak ve buruşuk bir görüntüsü var .
Ful yaseminin yaprakları parlak ve hafif uca dogru sivriliyor.

Tura 17-11-2012 07:12

1 Eklenti(ler)
Her sabah evimin dış kapısında kokusuyla beni yakalayan ful'üm...

Eklenti 346620

Bırak yakamı....gideyim.

iris41 17-11-2012 19:39

Yok artık daha neler :eek: Sayın tura benim fulün kalemini kırdınız .
Bu yıl artık uykuya yattı nasıl oluyor anlamış degilim .

nrş 20-11-2012 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1049078)
En yakın ve net bu kadar çekebildim, ben ne çiçeğe, ne sürgüne benzettim...:p Bu kadar yakınlaşmışken minik minik ağlar gördüm üstünde, kırmızı örümcek var galiba...:( Daha önce hiç farketmemiştim...

Eklenti 346417

Merak içindeyim değişimler şu anda ne aşamada ?

esracer 23-02-2013 11:14

(Jasminum sambac Grand duke of Tuscany) Bu tür Yasemini budamak zorunda mıyız? Benim yaseminin yaprakları sarardı ama dökülmedi.

sakdag 23-02-2013 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nrş (Mesaj 1051332)
Merak içindeyim değişimler şu anda ne aşamada ?

Bu mesajınızı farketmemişim Sayın Nrş, afedersiniz...

Çıkıntı şeklindeki oluşum kurudu, :(. Gerçekten de kırmızı örümcek varmış. 2-3 tur yıkadım, yıkamalar esnasında bir yaprağını da kırdım zaten. 3 yaprağı kaldı, bu aralar biri de sararmaya yüz tuttu. O zamandan bu zamana bir milimetre büyüme gelişme olmadı. Birşeyleri yanlış yapıyorum galiba.

Bir iki bitkimde daha kırmızı örümcek var, nasıl bir kimyasal ilaç kullanmalıyım acaba? Ev yapımı ilaçlar denedim işe yaramadı.

nevsune 23-02-2013 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1107674)
Bir iki bitkimde daha kırmızı örümcek var, nasıl bir kimyasal ilaç kullanmalıyım acaba? Ev yapımı ilaçlar denedim işe yaramadı.

Sevgili sakdağ, kırmızı örümcek için organik olarak kükürt deneyebilirsiniz ama en etkili olanlar kimyasal ilaçlar. Çevrenizde mutlaka bir zirai ilaç satan yer vardır. Onlara danışırsanız size bir ilaç önereceklerdir.

Lütfen fazla gecikmeden ilaçlama işini halledin. Kırmızı örümcek çabuk yayılan bir illet. Sağlam bitkilerinize de bulaşır.

münevver48 22-03-2013 21:05

arkadaşlar bende ful çiçeğini çok seven birisiyim. elimde katmerli ve yalın katlısı var. yalın katlı olan bahçe duvarıma sardırdım. katmerlisi saksı içinde biraz havadan etkilendi yapraklarının çoğunu döktü.bu aralar ne yapacağımı bilemiyorum. toprağınımı değiştirsem?birazda budasammı?bilmiyorum. yapabileceğim başka bir şey olabilirmi?her iki fulumede değer veriyorum. görünüşleri farklıda olsa kokuları aynı muhteşem.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025