agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1270.htm)

Jezebel 24-07-2021 14:13

3 Eklenti(ler)
Bu yıl ikinci çiçeklenme

Eklenti 720636

Eklenti 720637

Eklenti 720638

Kokusunu hayal gücünüze bırakıyorum.

Jezebel 26-07-2021 10:43

1 Eklenti(ler)
Bu güzel kokuyu dışarda bırakıp eve girmek bile istemiyor insan. O yüzden 4-5 tane masa üstü boyutta bitki bulundurayım istiyorum.
Bonsai değil ama uygun budama yaparak kısa - en fazla 35-40 cm boyunda bitki üretmek istiyorum.
Bir tane hatta yaptım.

Eklenti 720698

Buna benzer devam edeyim diyorum.
Daha önce başka büyük saksılara, farklı bitki diplerine diktim.
Eve alınamayacak büyüklükte hep .

Mahmut Tebir 29-07-2021 11:02

Arkadaşlar benim ful bir türlü çiçeklenmiyor. Güneşli yerde de duruyor. Sürekli uzuyor. İlk aldığımda çiçeklenmişti. Aldığımda saksısını büyüttüm. Solucan gübresi de koydum. O kadar. Neden çiçeklenmiyor anlamadım. Aldığım saksıdaki toprak biraz sert ve kumlu gibi ondan olabilir mi?

Bilen varsa yardım etsin lütfen.

Jezebel 30-07-2021 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir (Mesaj 1609343)
Arkadaşlar benim ful bir türlü çiçeklenmiyor. Güneşli yerde de duruyor. Sürekli uzuyor. İlk aldığımda çiçeklenmişti. Aldığımda saksısını büyüttüm. Solucan gübresi de koydum. O kadar. Neden çiçeklenmiyor anlamadım. Aldığım saksıdaki toprak biraz sert ve kumlu gibi ondan olabilir mi?

Bilen varsa yardım etsin lütfen.

Maalesef pozitif bilim öyle olmuyor.
Kendinin resmini uzaktan ve yakın plan.
Toprağını gösterin.
Ben muayene etmeden tanı koyamıyorum.
Görmek, dokunmak, koklamak ama en başta öykü almak: beslenme, sulanma, ışık :)
Genelde insanlar yalan söylemez ama ya abartır veya hafife alır.
Ben zaten en kötüsünü düşünmeye programlanmışım.
Görsel alalım.

Mahmut Tebir 30-07-2021 17:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1609370)
Maalesef pozitif bilim öyle olmuyor.
Kendinin resmini uzaktan ve yakın plan.
Toprağını gösterin.
Ben muayene etmeden tanı koyamıyorum.
Görmek, dokunmak, koklamak ama en başta öykü almak: beslenme, sulanma, ışık :)
Genelde insanlar yalan söylemez ama ya abartır veya hafife alır.
Ben zaten en kötüsünü düşünmeye programlanmışım.
Görsel alalım.

En kısa zamanda resmini çekip eklerim.

Mahmut Tebir 31-07-2021 13:31

2 Eklenti(ler)
Bir türlü çiçek açmayan arkadaş bu. Ne yapmalıyım. Gördüğünüz gibi güneşte alıyor. Ama çiçek açmıyor. Uzuyor sürekli.
Eklenti 720793

Sulamayı daha yeni yapıp resmini çektim.
Eklenti 720794

Mahmut Tebir 03-08-2021 10:42

Anlayan yok mu bu bitkiden.

Muda 03-08-2021 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir (Mesaj 1609386)
Bir türlü çiçek açmayan arkadaş bu. Ne yapmalıyım. Gördüğünüz gibi güneşte alıyor. Ama çiçek açmıyor. Uzuyor sürekli.
Eklenti 720793

Sulamayı daha yeni yapıp resmini çektim.
Eklenti 720794

Sn. Mahmut Tebir;

Bende yarım metre bile gelmeyenler çiçek açmıştı. Gördüğüm kadarı ile siz ev içinde tutuyorsunuz. Gelen güneş ışığı camdan filtre edilerek bitkiye ulaşıyor. Balkonunuz var ise kalan birkaç aylık kısımda havalar iyice soğuyana kadar balkonda açık havada tutun. Bazı bitkiler doğrudan güneş ışığı ve açık havayı seviyorlar. Kış nedeni ile içeriye aldıklarım bozuluyor, hatta ölebiliyorlar. En sağlıklı oldukları yer havadar güneş alan balkonlar. Sıcak iklimde olsak bahçede daha güzel olurlar muhtemel.

Hoya cornosa da açık havada olsa daha güzel çiçek açıyor. Aynı çiçek dalından çiçekleri döküldükten sonra da çiçek açmaya devam ediyor. İlginç bir şey. Kısmi gölge, kısmi güneş aldığı zaman en iyi çiçek açtığı ve sağlıklı olduğu durum.

Mahmut Tebir 03-08-2021 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1609435)
Sn. Mahmut Tebir;

Bende yarım metre bile gelmeyenler çiçek açmıştı. Gördüğüm kadarı ile siz ev içinde tutuyorsunuz. Gelen güneş ışığı camdan filtre edilerek bitkiye ulaşıyor. Balkonunuz var ise kalan birkaç aylık kısımda havalar iyice soğuyana kadar balkonda açık havada tutun. Bazı bitkiler doğrudan güneş ışığı ve açık havayı seviyorlar. Kış nedeni ile içeriye aldıklarım bozuluyor, hatta ölebiliyorlar. En sağlıklı oldukları yer havadar güneş alan balkonlar. Sıcak iklimde olsak bahçede daha güzel olurlar muhtemel.

Hoya cornosa da açık havada olsa daha güzel çiçek açıyor. Aynı çiçek dalından çiçekleri döküldükten sonra da çiçek açmaya devam ediyor. İlginç bir şey. Kısmi gölge, kısmi güneş aldığı zaman en iyi çiçek açtığı ve sağlıklı olduğu durum.

Bitkiyi evin içinde tutmuyorum. Orası balkon. Camlı balkon daha doğrusu.
Bitki güneş alıyor. Camı bu sene taktırdık. Cam yokken bile bu bitki aynı idi. Aldığımda açmıştı daha sonra açmadı. Toprağını değişsem faydası olurmu acaba.

masal_naz 16-07-2023 16:57

3 senedir baktığım yaseminim sonunda tomurcuk verdi, çok minik bir fidan almıştım, eski evim hep gölgeydi hiç çiçek açmadı şimdiye kadar sadece yaşamını sürdürüyordu, bahçeli bir eve taşındık kendisini bahçeye ektim dibine da domates sıkıştırdım kokusunu çok merak ediyorum sabırsızlıkla açmasını bekliyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025