![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu forum sayesinde öğrendiğim, rüyalarıma girecek kadar etkilendiğim, bir gün yetiştirip domatese saplamayı dilediğim, kokusunu da merak ettiğim bir masal ful çiçeği... Allah hepimize nasip etsin:)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Jezebel, kokudan başın dönmedi mi?
|
Bunun yüzünden her gün işe sarhoş gibi gidiyorum.
Ama tek suçlu değil, diğer yaseminler de açmış durumda ;) Parfüm bulutu... |
2 Eklenti(ler)
|
Re: v
Alıntı:
|
Fulüde kara listeme aldım :mad: bu ne naz anlamış degilim hani sevmesem kapının önüne brakıcam :p
|
Alıntı:
Ancak seneye o kadar çok çiçek açacak ki sizi yaz boyu çiçeksiz bırakmayacak:rolleyes: Ful kadar nazlı değil, İzmirin kavurucu sicağına da hiç aldırmıyor, açtıkça açıyor, uzayıp dallanıyor. |
Ful okadar sıcagı seviyorki , İstanbul yanarken keyfine diyecek yok her gözden patlamış .
2 ay daha sürsün bakalım keyfini yazın :D |
2 Eklenti(ler)
Mesela ;)
Eklenti 311868 ilk açan çiçekler dökülmüş ama yeni açanların görüntü ve kokusu yetiyor. Eklenti 311869 . |
Ben de bugün internetten ful sipariş verdim 9.99 . evimin balkonunda yetiştireceğim i balkon batı cepheli , cam balkon ile kapalı . Kışın içeri almam gerekiyor mu ? Bahçe toprağı aldım , torf da var , ikisini karıştırayımmı ?çalı gibi çirkin midir ana bitkinin görüntüsü? daha önce yasemin vardı , sarmaşık gibi kibar duruyordu..
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Filizler ancak 10 santim olabildi.. Ama, herhalde 3-5 çiçek te açacak benim arap yasemini.. Benim anlayabildiğim; bu bitki sıcak havalardan çok hoşlanıyor.. |
benim fulüm boya gidiyor ama çiçek vermiyor henüz. Çiçeklenmesi için ne yapabilirim?
|
4 Eklenti(ler)
Bu sene benim fule bir haller oldu, onu bu yaza kadar yarı gölgede tutarak hata mı etmişim...
Bu yıl saksı büyük olunca yerinden oynatamadım, öğlene kadar tam güneş alıyor. Eklenti 315848 Eklenti 315849 Eklenti 315850 Eklenti 315851 . |
Bu günlerde dişimi kırmak üzereyim.....
Ful tomurcuklandı nihayet...açacak.;) |
Artık benim de fulum varrr:p
Sayın Mutlu Kutlu dan aldığım fulumun ucunda tomurcuğu varr, bakalım ne zaman koklayabileceğim. |
Alabildiğince bol güneş, güçlü bir toprak ve yeterince su, bunlar olduğu zaman ful çoşuyor.
Uyku zamanları kış girerken ve bahara kadar olan zamanda budamak gerek, genç ve küçük fullar kuşa çevrilmeden budanmalı. Büyük ve gelişmiş olanlar belimiz hizasından düz kesilmeli, yıl boyu serbest bırakırsak boyumuzu geçmeye çalışır. Çiçeklenmesi geçtikten sonra bir müddet güç toplar, bu esnada fazla uzamış şekilsiz dallar uygun boyda kesilebilir. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
işte arkadaşlar buda benim mis kokulu fulyamm:D
|
Alıntı:
|
güneşi sevmiyor benim arap fulu, sorun benim full demi?
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bir yaseminde benden.
|
http://www.agaclar.net/forum/calilar/9156-5.htm bu linki tıkladığınızda sorunuzun cevabını verdiğim sayfaya ulaşırsınız sn. yeşim26,
Alıntı:
|
Arkadaşlar , ben ful yasemin siparişi verdim , sipariş verirken resmine dikkat etmemişim adına aldandım , bu resimdeki gibi çiçek vermeye başladı . Normal yasemin diyeceğim ama çalı formunda bu sarmaşık değil , ne çiçeği bu ?
FUL YASEMİN KOKULU BÜYÜK ÇİÇEKLİ GittiGidiyor'da 59662383 |
Keskin/sert budama yapılmışsa şimdilik çalı formunda görünebilir, ama sarmaşık formunda büyüyecek ileriki aylarda.
Bitkinizin ismi satıcının belirttiği gibi ful yasemin, burada bahsi geçen çalı formunda ful jasmin grand duke olanından değil. Alıntı:
|
Verdiğin cevap için teşekkür ederim mutlu kutlu , çok ilginç bir gelişme oldu, cevabının ardından firmaya döndüm , anlattım , bana yanlış çiçek gönderdiklerini , ful yerine ful yasemini gönderdiklerini , telafi için onu da göndereceklerini söyledile .
Yerim yok , ful yaseminim çok büyük bir saksı da 50 cm çapında kaliteli toprakta , lenardit bile var ve her sulama suyuna sıvı gübre verdiğim bir ortamda dikili . yanına ful çiçeiğini de diksem olur mu? kökler birbirini boğar mı ? |
2 bitki yan yana bir müddet idare edebilirler, ama 1 yıl içerisinde kökleri birbirine karışabilir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025