agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1270.htm)

yeşim26 17-07-2012 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 980559)
Bunun yüzünden her gün işe sarhoş gibi gidiyorum.
Ama tek suçlu değil, diğer yaseminler de açmış durumda ;)
Parfüm bulutu...

Bir de bana nasip olsa hasretim çiçek kokusuna ne lisim ne de lilium um da tık yok koku namına ): yasemininde çiçekleri az ):

erdem271 17-07-2012 15:22

Benim full çiçeği de geldi , onu da gittigidiyor.com dan aldım . Koku güzel ama çiçek sabahtan beri yanımda , bayıyo sürekli kokusu gelince burnuna , biraz ıhlamur ağacı kokusu var , ne yalan söyleyeyim biraz ağır geldi bana . Şu anda tek çiçek var , bi sürü çiçek olunca evi sararsa koku bu şekilde bilmiyorum napıcaz . Zaten aynı balkonda hanımeli ve arap yasemini de var . Koku cümbüşü olacak yakında

Mutlu Kutlu 18-07-2012 23:24

2 Eklenti(ler)
1 karış boyu var, saksısındaki toprakta bir avuç kadar. Ama 6 tane tomurcuk var, şu sıralar full ların tomurcuklanmaları çok iyi.

yeşim26 20-07-2012 09:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu (Mesaj 999807)
1 karış boyu var, saksısındaki toprakta bir avuç kadar. Ama 6 tane tomurcuk var, şu sıralar full ların tomurcuklanmaları çok iyi.

Bunlar Grand Duke mu?

yeşim26 20-07-2012 09:37

2 Eklenti(ler)
Bunların tam adı nedir ben karıştırıyorum da :o

yeşim26 05-08-2012 11:04

Sn Mutlu bey sizden aldığım grand duke tomucuğunu açtı, Allah'ım bune koku mis mis yanından ayrılamıyorum komşular garanti deli diyecekler :rolleyes: çiçeği domatese saplancakmış ama ben ona kıyamam nasıl olsa balkonda, domatesi ben olurum:cool:

Mutlu Kutlu 05-08-2012 12:26

İlk resim arap ful, 2 ci resim pervane çiçekli yasemin.

Ful'lar gerçekten çok yoğun kokar, yeseminlerinize iyi bakarsanız daha çok çiçek üretecekler kış gelene kadar.

Ben şu sıralar güllerle uğraşıyorum, sıcak ve gül kokusu aynı anda olunca bayıyor insanı.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşim26 (Mesaj 1000332)
Bunların tam adı nedir ben karıştırıyorum da :o

hüsnüyusuf 05-08-2012 15:21

Ful çiçeğimiz uzun zamandır örümcek ağlarıyla kaplı. Buna rağmen açmaya çalışıyor. Sıvı sabunla temizlemeye çalıştık şimdiye kadar. Bu örümceklere kimyasal ilaç dışında evde yapabileceğimiz uygulamalar varsa paylaşır mısınız?

Mutlu Kutlu 05-08-2012 22:06

Kükürt kırmızı örümceklerin ölmelerini sağlar, kükürt doğal bir malzemedir. Denemedim ama odun veya kömür külü de kükürt diye biliyorum.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf (Mesaj 1006220)
Ful çiçeğimiz uzun zamandır örümcek ağlarıyla kaplı. Buna rağmen açmaya çalışıyor. Sıvı sabunla temizlemeye çalıştık şimdiye kadar. Bu örümceklere kimyasal ilaç dışında evde yapabileceğimiz uygulamalar varsa paylaşır mısınız?

hüsnüyusuf 05-08-2012 22:14

Sayın Mutlu Kutlu, sulandırarak yapıyoruz sanırım. Belli bir ölçü verebilir misiniz? Cevabınız için teşekkürler.

Mutlu Kutlu 06-08-2012 07:55

Ölçü olarak göz kararı, sprey pompalarıyla püskürtülecek kıvamda olacak. Ne çok az, ne çok fazla.

Hazır sıvı kükürt ölçüsü 2,5 lt suya 5 mg sıvı kükürt.

Tika 06-08-2012 08:37

Arap Yaseminimi bu yil Mayis ayinda aldim,ancak hic acmadi.Surekli boya gidip yaprak cikariyor ama hic cicek tomurcugu vermiyor.

Mutlu Kutlu 06-08-2012 10:24

Saksı yüzeyi kurusun sonra sulayın, bol güneş görmesi şart. Mümkünse besin verin.

Fazla güneş görmeyen yerlerde, üstelik çok sık sulama yaparsanız açmadan boya gidebilir.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1006396)
Arap Yaseminimi bu yil Mayis ayinda aldim,ancak hic acmadi.Surekli boya gidip yaprak cikariyor ama hic cicek tomurcugu vermiyor.

Lunlun 06-08-2012 16:19

http://www.agaclar.net/forum/calilar...tm#post1004467

Merhabalar,
Yukarıdaki mesajı yazmıştım ama herhalde yanlış başlık altına yazmışım. Yardımınıza ihtiyacım var sanırım. Bu su damlası neden oluşuyor olabilir?

sadet demirel 14-08-2012 21:55

merhabalar,tüm çiçek sever arkadaşlarıma bol çiçekli günler dilerim.
mutlu kutlu beyden arap fulu almak istiyorum nasıl sipariş edebilirim teşekkürler

Mutlu Kutlu 14-08-2012 22:39

Merhaba,

http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/26003.htm bu linki tıkladığınızda ilgili satış ilanına ulaşabilirsiniz.

Satış ilanının ilk mesajında liste ve fiyatlar mevcut, ilk mesajın sonuna doğru ödeme ve teslimatla ilgili yazılanlar mevcut.

Bende teşekkür ederim.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sadet demirel (Mesaj 1009103)
merhabalar,tüm çiçek sever arkadaşlarıma bol çiçekli günler dilerim.
mutlu kutlu beyden arap fulu almak istiyorum nasıl sipariş edebilirim teşekkürler

Mutlu Kutlu 14-08-2012 22:44

Çok güzel bakmışsınız ful'unuza, tebrik ederim. Bu bakımla daha çok açacak dediğiniz gibi.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1007305)
evet arkadaşlar bu aylarda coşuyor benim fulüm:p
misafirimin olduğu gece balkonda herkesi mest etti kokusuyla, bende hemen fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak istedim :odahada çookk açıcak sanırım:D

Benol Hazaroğlu 15-08-2012 15:48

Benim fulumun bahçede 2.senesi. Devamlı boya gidiyor hiç çiçek açmaya niyeti yok.
Hayvan gübresi veriyorum.
Onada çiçek açtıran gübremi vermek lazım.

Eskiden marka marka gübreler yoktu piyasada ve çiçekler zamanı gelince açardı.
Hoş artık ne hanımeli ne leylak nede filbahrilerin çocukluğumdaki kokuları bile kalmadı ya.

Mutlu Kutlu 15-08-2012 20:23

Çok suluyorsanız, güneşi az görüyorsa birde üstüne iyi besleniyorsa sürekli boya gidebilir.

Ben 3 gün sulamıyorum, 4. gün suluyorum bütün bitkileri. Çiçeklerin bazıları açıp bitiyor yeni tomurcuklar oluşuyor, gübre besin vermeye vaktim yok.

Koku konusuna gelince bahardan kış gelene kadar bitkiler arasında gezerken veya çalışırken, koku duvarlarıyla çevrilmiş gibi ortam. Bir kokudan çıkarken başka bir kokunun kapsama alanına giriyorsunuz. Özellikle güneş altında çalışırken gül ve narenciye çiçeklerinin kokusu neredeyse bayıyor insanı.

Benol Hazaroğlu 15-08-2012 21:04

Çelik almak istesem hangi mevsim almalıyım. Birde kendi yetiştirdiğimi deneyeyim bakalım.

Mutlu Kutlu 15-08-2012 21:23

Çoğunlukla sonbahar ve ilkbaharda alınan çeliklerin köklenmesi kolay oluyor.

Kryon 19-08-2012 18:02

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim Mutlu Bey'den aldığım fuller... Henüz daha çok minikler... Karar veremediğim bir şey var...

Fuller için sabahtan öğlene kadar yakıcı güneş alan arka balkon mu yoksa öğleden akşama kadar orta karar güneş alan ön balkon mu daha uygun olur, şimdilik ön balkonda duruyorlar... Bu arada daha sık bir görüntüye sahip olmaları için budamalı mıyım?

Mutlu Kutlu 19-08-2012 20:45

Ön balkonda olmaları iyi. Budama yapmak için acele etmeyin, en ideal budama boyu bel hizası. Bel hizasına kadar müsaade edin büyüsünler, kışın durağan dönemde şekilsiz dalları kesebilirsiniz.

Öznur 20-08-2012 10:03

1 Eklenti(ler)
Benin fulum hiç tomurcuk vermedi ve yaprakları bu şekilde kenarlarından kuruyor , halbuki tam gün güneş alıyor, sebebi nedir acaba?

Kryon 20-08-2012 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu (Mesaj 1010412)
Ön balkonda olmaları iyi. Budama yapmak için acele etmeyin, en ideal budama boyu bel hizası. Bel hizasına kadar müsaade edin büyüsünler, kışın durağan dönemde şekilsiz dalları kesebilirsiniz.

Cevap için teşekkürler Mutlu Bey...

esracer 24-08-2012 21:34

Full arap yasemini

5 Eklenti(ler)
sevgili Mutlu kutlu beyden aldığım ful yaseminler. İkisinde de muhteşem bir koku mest edici. Mutlu beye teşekkürler.

Kryon 24-08-2012 21:44

1 Eklenti(ler)
Ful Yaseminim çiçek açtı :) Bu kokuyu çok özlemişim, kendimi cennette gibi hissediyorum...

pria 25-08-2012 18:14

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Öznur (Mesaj 1010479)
Benin fulum hiç tomurcuk vermedi ve yaprakları bu şekilde kenarlarından kuruyor , halbuki tam gün güneş alıyor, sebebi nedir acaba?

Benim ful'de de ilk geldiğinde bazı yaprakların kenarlarında solgunluklar, kurumalar vardı..ben pek önemsemedim onları..onları koparıp attım..

http://www.agaclar.net/forum/929877-post12.htm

Baharda yeni filizler, yapraklar ve 8 çiçek verdi..Gelişim gayet iyi görünüyordu..
Güneşi görüyordu, fakat saksısı gölgedeydi..

8 çiçek açtıktan sonra yine sürmeye başladı..10 tomurcuk daha yaptı..
Ama bir hafta içinde ne olduysa oldu..O güzelim yaprakların etrafları yine sararıp kurumaya başladı..

Şimdi ben bu hasta yaprakların olduğu dalları kesip attım..
Yeniden filiz verince yine aynı durum olursa herhalde bir mantar ilacı atmak gerekecek gibime geliyor..

Diğer bitki ve fidanlarımda hiçbir sorun yok ama bu ful bana bu kötü şakayı yaptı maalesef..

Mutlu Kutlu 25-08-2012 20:09

Hocam saksılarınız dekoratif hoş ama kullanışsız saksı bunlar. Su tahliye delikleri tabanda, bu yüzden altına koyduğunuz tabakta az bir su birikse kökler havasız kalacak. Ve kalmışta, bu gidişle bitki tamamen kuruyacak.

Saksılarda su tahliye deliklerinin fazla sayıda olması bitki sağlığı açısından iyi, 10-15 lt arası siyah üretim saksıları gibi olan saksılardan kullanın. Tabak koymak zorundaysanız saksı ve tabak arasına taşlar koyun, saksı sanki sehpa üzerindeymiş gibi olsun.

Kullandığınız toprak karışımı ideal bir karışım, bitkiyi kurtarabilirseniz yine eski güzel günlerine geri döner.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1011835)
Benim ful'de de il geldiğinde bazı yaprakların kenarlarında solgunluklar, kurumalar vardı..ben pek önemsemedim onları..onları koparıp attım..

http://www.agaclar.net/forum/929877-post12.htm

Baharda yeni filizler, yapraklar ve 8 çiçek verdi..Gelişim gayet iyi görünüyordu..
Güneşi görüyordu, fakat saksısı gölgedeydi..

8 çiçek açtıktan sonra yine sürmeye başladı..10 tomurcuk daha yaptı..
Ama bir hafta içinde ne olduysa oldu..O güzelim yaprakların etrafları yine sararıp kurumaya başladı..

Şimdi ben bu hasta yaprakların olduğu dalları kesip attım..
Yeniden filiz verince yine aynı durum olursa herhalde bir mantar ilacı atmak gerekecek gibime geliyor..

Diğer bitki ve fidanlarımda hiçbir sorun yok ama bu ful bana bu kötü şakayı yaptı maalesef..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1011630)
sevgili Mutlu kutlu beyden aldığım ful yaseminler. İkisinde de muhteşem bir koku mest edici. Mutlu beye teşekkürler.

Bende teşekkür ederim sn. Esracer,

Siz bitkilerinize iyi bakıyorsunuz, onların böyle güzel ve mest edici olması sizin eseriniz. Biz sadece tedarikçiyiz, müşterilerimize istedikleri bitkileri tedarik ediyoruz.

Kryon 25-08-2012 20:11

Dikkatimi çeken şey; eğer yanlış görmüyorsam alt yapraklar koyu yeşil, üst yapraklar açık yeşil bu bana azot veya demir eksikliği olduğunu düşündürdü. Mutlu Bey yanıtlarsa daha doğru olur tabii, neticede bu konudaki bilgim kısıtlı...

Ben yazana kadar Mutlu Bey yanıtlamış zaten :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025