![]() |
BENBEN1967 sizin fulde de kırmızı örümcek var galiba.
Benim fule de kırmızı örümcek dadandı. Oğuzhan'ın uyguladığı yöntemi uyguladım. Dallarıda aynı karışımla sildim. Şimdilik gelişme yok, beklemedeyim. |
5 Eklenti(ler)
Sayın omar;
Çok geç kalmadıysak eğer, o kesilmiş olan yaklaşık 100cm uzunluğundaki kısımdan kimbilir kaç tane uygun çelik çıkar... Ful talep eden arkadaşlarımıza da enfes bir kaynak olablirsiniz o budanmış kısımları örünmcekten arındırıp çeliklerseniz eğer. BENBEN1967; Fule saksılık yapan tenekenizin üstünde bir kaplama uygulaması var sanırım ve bana oldukça tanıdık geldi?? Hmm? Bu arada BENBEN1967, fulünüz bence de kırmızı örümcek zararlısına maruz kalmış. Bende de fuller nedense çabucak kırmızı örümcek üretiyor. Sık aralıklarla ve düzenli olarak yaprak altlarını kontrol etmek ve erken müdahale etmek gerekiyor. Benim fulde de aynı sorun daha geçen hafta baş gösterdi. Bu son seferinde kırmızı örümcek başlangıcını farkettikten sonra önce bir güzel su altında mekanik olarak temizlik uyguladım. Sonrasında da arap sabunlu, oksijenli sulu, azıcık aspirinli, biraz kibrit ucu (kükürt için) katılmış, çok acı kırmızı toz biberli, zeytinyağlı su ile muamele ettiğim fullerimdeki sürgünlerden bir demet... NOT: Bu karışımı uygulamak ister iseniz mesuliyet almam bilesiniz :D Forumda zararlılarla mücadele için ev yapımı ilaç formülleri arasında kayboldum; ben de hepsinden göz kararı karıştırdım. Benden söylemesi :p Eklenti 28790 Eklenti 28791 Eklenti 28792 Eklenti 28794 Bu arada, aşağıdaki fotoğrafta, özellikle solda duran fulde, derli toplu bir yapı elde edebilmek ve her noktadan eşit büyümeyi sağlayabilmek adına sürgünler bir veya iki boğum büyüdüğü zaman hemen gözün 1 cm kadar üzerinden kesiyorum, bu sefer de oradan yeni sürgün veriyorlar. Bitkilerin genel görünümü de bu son fotoğrafta Eklenti 28793 |
Deneyeceğim tarifi bende resmi çekerken gördüm örümcekleri ,önceden yoktu yeni olmuş.Kaplamaya gelince sitedeki saçma sapan kuraldan bahsetmiştim önceden ,saksılar aynı renk ve ebatta olacak diye.Buda beyaz bir tenekeydi saksıların arasında göze batıyordu ,aklıma sizin yaptığınız geldi hemen alıp kapladım biraz zor oldu ama şimdilik idare ediyor saksılar arasına sıkışınca artık göze batmıyor;)
|
İlginçtir, acaba aynı şehirde aynı iklim şartları ile alakalı olarak mı; yoksa mevsimsel bir rtki mi oldu da hepimizin fulünde aşağı yukarı aynı haftalarda kırmızı örümcek zararlısı oluştu?
İlgimi çekti... |
Benim fulumde de aynı sorun oldu. Şu anda iki sap halinde duruyor. Ben soğuktan sıcağa geçirmiştim ona bağlıyorum
|
Aynı problem benim fulümde de var. Her sene aynı dönemlerde olmak üzere 2 defa bu örümceklerle uğraşmak zorunda kalıyorum
|
Belki de soğuktan sıcağa geçişin kırmızı örümcek oluşumunu tetikleyici bir etkisi vardır...
Hepimizde eş zamanlı olmasının bir anlamı olmalı... |
Bu gün baktım iyice örümcek falan yok üstünde zaten yaprakta kalmamış.Tek sap olarak duruyor .Kesin Lerdemir'in nazarı değdi ,;)açtıramadı fulu kıskandı bizdekini;););)
|
Kendi kendime dedim şimdi bunu yazacak diye ,yanılmadım;);)
Umarım çok çok açarlar hak ettiniz okadar uğraştınız değsin .Kokusunu duyun ,şöyle karşısına geçip koklayarak kahvenizi için;)) |
|
Sn. Lerdemir,
Çok mutlu oldum. Bende Fulumu derin budama yaptıktan sonra çeliklerimi hemen toprağa gömmüştüm.. Şimdi çıkartıp, sizin metodunuz ile su içinde sabır ile köklenmelerini bekleyeceğim. :p |
Benim Fulum kötüleşti yeni çıkan filizi yaprakları hep kurudu. Sebebini çözemedim sanırım köklenmeden dikildiği için mi oldu.
|
2 Eklenti(ler)
|
Evet sonunda kurudu diye baktığım ful sonunda kuruyan yaprak diplerinden minicik minicik baş göstermeye başladı;)
|
Hakan Kınacı,
Bence ümidinizi kaybetmek için henüz erken bu fotoğraflara bakarsak. Bitkinin gövdesi canlı gibi görünüyor. Dolayısı ile normal bakım koşullarınızı sürdürürseniz yeniden sürgün vereceğini zannediyorum. Aynen BENBEN1967'ninki gibi :) Hayırlı uğurlu olsun BENBEN1967, çok sevindim... |
Sayın Lerdemir teşekkür edrim
Hasan kınacı bendeki ful aynı sizinkinin halindeydi ben ona isim bile koymuştum Kelaynak kuşu diye Sabırla bekleyin attığı yaprak diplerinden tekrar tomurcuk veriyor;) |
Alıntı:
İnşallah bekliyorum. Ne güzel yaprak vermişti birden kurudu.:( tekrar yaprak versin diye şimdi gözüne bakıyorum. :) |
Merhabalar,
Siteye göz gezdirirken ful forumuna girmiş ve ful'ün muhteşem kokulu ve muhteşem görünümlü bir çiçek olduğunu öğrenince bu çiçeğe sahip olmaya karar vermiştim. Nihayet dün bunu gerçekleştirdim:) Kocaman bir ful çiçeğini Mimarsinan'daki Orkide Çiçekçilik'ten aldım, hem de 20 liraya. İnşallah çiçeklerinin açtığını da görürüm. Resmini de paylaşırım o zaman sizlerle. Acaba ful çiçeği balkonda durur mu yoksa iç mekan çiçeği midir? Daha Mart başı olduğu ve yine çok soğukların geleceğini düşünerek bunu soruyorum. Bilen var mı acaba? |
Benim 2 saksı fulüm var. İkisi de kışı balkonda geçirdi. Birisi hala yemyeşil ve sağlıklı. Diğeri yapraksız kuru bir dal görünümünde.
|
Bence bu denklemde mikroiklimleri de hesaba katmalı.
Yani, Kocaeli'nde olup da, şiddetli rüzgar almayan güney-doğu cepheli bir balkon ile İstanbul'da aşırı rüzgara maruz kalan bir noktadaki kuzey cepheli bir balkonun aynı bitki için aynı evsahipliğini yapacağını varsaymamalı bence her ne kadar şehirlerin genel sıcaklık değerleri paralel gitse de... |
Arkadaşlar fulun dibine koyacağımız kabak ve domates rendesini ne sıklıkla tekrarlamalıyız?
Ful sahibi annem ve bu soruyu onun adına soruyorum. :) |
Mine hanım ne dersiniz? hafta da 2 kere tekrarlasak sorun olurmu?
|
Bu domates kabak olayını bir tek ben yapmıyorum sanırım;)
|
Alıntı:
Fullerim Kuzeybatıda ki balkonumdalar. Fakat balkonun girintili konumunu düşünürsek, evet. Pencerenin bulunduğu kısım yarım mt daha içeride olduğundan korunaklı sayılabilir. Diğer kuru görünen fulün dalında da patlamalar oluşmuş. :) Geçen yıl uzaktan bakmama rağmen alıp verdiğim nefesimi hissetmiş olmalı ki kararmışlardı. Bu yıl fullerimle çoook uzaktan sevişicez anlaşıldı. |
Arkadaşlar,fulleri budama zamanı geldimi az daha bekliyelim mi?
|
Ocak ayı ortalarında böceklendiği için mecburen Fulümde derin budama yapmıştım. Bugün filizleri 20-25 cm. ye ulaştı. Eski takvimlerde7 Mart ağaçlara su yürüme zamanı olarak geçiyor. Artık tabiat uyanıyor, bence budanabilir.
|
merhabalar,
harika paylaşımların olduğu, büyük emeklerin verildiği, özverilerle sehiler arası fidelerin bile gönderildiği böyle sevgi dolu bir forumun olması ne harika.. ben 1 yıllık bir ful sahibiyim.. babaannem bu bitkiyi çok severdi..ve şimdi ondan bana tek kalan bu bitkiye olan sevdası.. ben de odamın tüm balkonunu fullarlar donatmak istiyorum.. ama bitki yetiştirmek konusunda hiç bir bilgim yok.. konuyu baştan sona okudum.. 32 sayfa pek de az sürmedi:) budama zamanının geçmesinden korkuyorum.. sayın omar budama yapılabileceğini söylemiş ama daha kesin bir ceavap alabilirsem çok sevinirim.. hoş, daha budama yapmasını bile bilmiyorum ama onu da mine hanımın eklediği fotolarla yapmaya çalışacağım.. sahip olduğum ilk fulumla bu sitede bu konuyla ve siz değerli üyelerle balkonumu donatmak dileğiyle... |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buda benim aldığımdan(yaklaşık üç yıl olmuştur) beri açamış olan fulüm bu başlığı okuduğumdan beri gerekli şeyleri yapmaya çalışıyorum, bakalım bu sene bana misgibi kokan çiçekleriyle gülümseyecekmi:confused:Budamam gerekirmi acaba?
Eklenti 32059 |
Bence budayıp daha toplu bir görünüme kavuşturun. Çok dağınık ve düzensiz bir dal gelişimi göstermiş.;)
|
Peki nasıl budamam gerekir
Sağa doğru uzanan dalı budasam yeterli olurmu:confused: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025