agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Melisa, Kolonya çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum nocturnum) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1082.htm)

Kiraz 13-08-2011 09:20

Benimkinde de haftalar önce açan çiçekeler, daha koku salmadan döküldüler (saksısı küçük olduğundan toprağı çabuk kuruyor, sanırım nedeni bu). Tekrar tekrar çiçek açıyor mu? Ne zamana kadar çiçeklenme devam ediyor, bu sene kokusunu duyabilecek miyim? Meraktayım :)

Sevgi Durul 13-08-2011 09:27

Sevgili Kiraz, benimki aldığımda çiçek açmıştı. Epey ara verdikten sonra, şimdi yine açıyor.

sevim.K 13-08-2011 09:46

Ben bir türlü büyütememiştim melisayi. Fide aldım olmadı, çelik diktim olmadı. Melisada şansım tutmamıştı. Gülsen öğretmenim köklü fide yolladı öpüyorum kendisini. İnşallah bu kez başaracağım:)

Kiraz 13-08-2011 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 846773)
Sevgili Kiraz, benimki aldığımda çiçek açmıştı. Epey ara verdikten sonra, şimdi yine açıyor.

Teşekkürler, bekleyeceğim.

acemifüsun 13-08-2011 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 846771)
Benimkinde de haftalar önce açan çiçekeler, daha koku salmadan döküldüler (saksısı küçük olduğundan toprağı çabuk kuruyor, sanırım nedeni bu). Tekrar tekrar çiçek açıyor mu? Ne zamana kadar çiçeklenme devam ediyor, bu sene kokusunu duyabilecek miyim? Meraktayım :)

Sevgili kiraz Ağustos sonu , Eylül gibi yine çiçeklenir:) Güneşi ve suyu çok seviyor, bol bol sulayın.

Kiraz 13-08-2011 17:11

Çok güneşe uygun değiller diye yarı gölgeye almıştım, ilk mesajlarda öyle yazılmış. Suyu çok sevdikleri belli, bir gün sulamayınca hemen yaprakları sarkıyor, kışın donar diye toprağa da geçiremiyorum.

Bir hafta kadar olmayacağım, şimdilik güneşe almayayım, susuzluktan ölür, gelir gelmez biraz daha güneşe alayım, belki daha çabuk açar.

Yılmaz Yalçın 13-08-2011 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 846937)
Çok güneşe uygun değiller diye yarı gölgeye almıştım, aklımda öyle kalmış. Suyu çok sevdikleri belli, bir gün sulamayınca hemen yaprakları sarkıyor, kışın donar diye toprağa da geçiremiyorum.

Bir hafta kadar olmayacağım, şimdilik güneşe almayayım, susuzluktan ölür, gelir gelmez güneşe alayım, belki daha çabuk açar.

Sevgili Kiraz,

Melisa İstanbul'da Kasıma kadar 15-20 günde bir çiçekleniyor.Benimki en son 14 Kasımda oldukça yoğun çiçeklenmişti.Toplamda ise geçen yıl 7 dönem çiçeklendi.Özellikle 20-20-20 Yapraktan sıvı gübre verirseniz daha yoğun çiçekleniyor.Ayrıca yarı gölgede daha iyi çiçekleniyor.Saksısı ise en az 15 litrelik olmalı,daha büyük olursa daha iyi olur.2 günde bir sulamak gerekiyor.

Kiraz 13-08-2011 17:29

Sevgili Yılmaz, teşekkür ederim.

Geçen sene küçük bir çelikten ürettiğim için, pek büyük olmayan bir saksıya dikmiştim, şimdi saksı yetersiz geliyor. Genelde iki günde bir suluyorum ama bir hafta olmayacağım, iyice sulayıp gölgeye alacağım. Az önce baktım, yeni çiçekler geliyor gibi, yokluğumda dökülebilir. Geçen sene yaz aldığım için buram buram kokusunu hiç duyamadım, umarım bu yaz duyarım.

burak_sezer 21-08-2011 16:32

tohum

Arkadaşlar eliimde bi dal ve üzerinde beyaz tohumlar var bunu nasıl ekmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinir ve minnettar kalırım.

Gülbeşeker 21-08-2011 20:43

benim gece yaseminim çılgınlar gibi çiçek veriyor ama hiç tohum vermedi neden tohum vermiyor acaba

aygün 25-08-2011 00:42

Bu mevsim tohum ekimine uygun mudur? Teşekkürler...

günebakan 25-08-2011 00:49

Benimkide muhteşem çiçeklerini ve mis gibi kokusunu yayıyor evimize:)

ilhami bayar 25-08-2011 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 839731)
Sn.nrş, merhaba, çevrenizde yetişmiş melissa varsa, çiçeklerden sonra oluşan beyaz toplar, kuruyup kahverengiye döndüğünde tohum oluyor. Bu tohumları ister saksı, ister bahçeye ektiğinizde yeni fideler oluşur. Bahçemde böyle oluşmuş onlarca fidan var. Tohum temin edemezseniz ben size hem tohum(sonbahar-kış) hem de fide-fidan gönderirim merak etmeyin istemediğiniz kadar. Selam ve sevgiler.

isteğim buydu..:cool:

izleyiciii 26-08-2011 02:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erhan62 (Mesaj 114447)
bu konu ile ilgili sanirim yaniliyorsunuz sevgili arkadasim,
agaclarin govdesine surulen kirecin islevi hakkinda duydugum surulen kirec beyaz oldugu icin gelen gunes isini yansitarak agacin erken uyanarak gövdesine gelen suyun zamansiz donlar sonucu donarak gövdesinin patlamasini önlemek ve korunmak oldugunu biliyorum. sevgiler

selamlar...bende kirecin yerden ağaca asalak böcek falan gelmesin diye sürülür biliyorum...

aygün 26-08-2011 07:14

Tekrar soruyorum akadaşlar. Çünkü çiçek kokusunun evime doluşmasını çok istiyorum.

Sonbahar tohum ekimi için uygun olur mu?
Lütfen bilginizi paylaşır mısınız.

acemifüsun 26-08-2011 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 852696)
Tekrar soruyorum akadaşlar. Çünkü çiçek kokusunun evime doluşmasını çok istiyorum.

Sonbahar tohum ekimi için uygun olur mu?
Lütfen bilginizi paylaşı mısınız.

Sevgili aygün ben tohumdan yetiştirmedim, isterseniz sizin için çelik alıp, köklendirebilirim:)

aygün 26-08-2011 17:31

Sevgili acemifüsun, ilginize çok teşekkür ederim. Öyle isterdim ki... Kargoda çelikler ciddi zararlar görebiliyor. Ben yine tohumları deneyeceğim, bakalım.

Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler...

Zafer İnandıklı 31-08-2011 21:48

2 Eklenti(ler)
İki yıl önce tohumdan yetişip, ağaç oldular.

agozce 31-08-2011 21:54

Zafer bey çok güzel gelişmişler. Dşarıda duruyor sanırım. Kışın donmadı mı?.

Zafer İnandıklı 31-08-2011 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 854331)
Zafer bey çok güzel gelişmişler. Dşarıda duruyor sanırım. Kışın donmadı mı?.

Bahçemiz sert hava akımlarına kapalı olduğu için, kış'ı sorunsuz atlatıyorlar.

Ramazan ilbay 01-09-2011 13:24

Bir resimde benden

2 Eklenti(ler)
Balkonda yetiştirdiğimiz melisalar

feriha 01-09-2011 19:18

Sn. Ramazan Bey,

Melisanız ne güzel gelişmiş, çok güzel kokuyordur. Yanındaki geniş yapraklı bitkinin adını merak ettim.

günebakan 01-09-2011 19:55

2 Eklenti(ler)
Biz de melisamızın çiçeklerini gördük ve muhteşem kokusunu evimizin içine doldu. Teşekkürler Zafer bey:)

Eklenti 243510

Eklenti 243511

ardabora 04-09-2011 20:16

4 Eklenti(ler)
Temmuz ayında ilk çiçeklerini gösteren melisalarım şu an coşmuş durumda...

gulşen 04-09-2011 20:32

bu sene melısaların senesı galıba :) benımkıde çıldırmış durumda :)

aukesen 27-09-2011 08:06

melisa ve kolonya çalısı

4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar benim köyde kolonya ve geçenlerde diktiğim melisa çalısı var kolonyaya bayadır ilişmiyordum diğer ağaçlarla uğraşmaktan
sonradan bakınca hem yolu kapatığını hemde gelişmiş olduğunu görünce biraz budama yaptım ve dağılmasınlar diye iple biraz toparladım, budama yaparken beyaz tohum keseleri gördüm sanırım tohum kesesiydi tohumdan üretilebilinir mi acaba melisa yeni yerinde kendine gelmeye çalışıyor ama çok çok güzel bir kokusu var anlatamam bu arada budadığım kolonyadan da 7-8 tane çelik hazırladım
Merak ettiğim bir konu var çalılar farklı kokuları çiçekleri farklı sanki hepsi melisaymış **** kolonyaymış gibi yazılıyor melisanın yaprağı muhteşem kokuyor kolonyayı zaten anlatmaya gerek yok sanki bir karışıklık varmış gibi görünüyor **** ben öyle anladım

adlec 01-10-2011 23:58

Acı ile tatlı

1 Eklenti(ler)
Aynı kapta hem biber hemde çiçeğim.

Andora 02-11-2011 13:47

1 Eklenti(ler)
Bir kez forumdaki çelik dağıtımı ile kokusunu çok merak ettiğim bu bitkinin çeliklerine kavuşmuş lakin acemiliğim nedeni ile başarılı olamamıştım. Geçenlerde internette tohumunun satıldığını görünce büyük bir heyecana kapılarak tohumları aldım ve dün akşam tohumlardan birkaçını şişen tablete ektim. Ancak tohumlar çok minikti. Tereddütteyim acaba doğru melisa tohumu mu aldım diye...

Eklenti 253950

Andora 25-11-2011 12:09

Tohumlar ne yazık ki çimlenmedi, şişen tabletin üzerinde örümcek ağı benzeri pamuksu oluşumlar meydana geldi. Bahar aylarında tekrar deneyeceğim :(

Manolya_ 23-01-2012 13:23

sevgili gülperi hanım,
önce sitemize hoşgeldiniz diyeyim.
Ben antalyadan tropiksera'dan aldım. Arzu ederseniz tropikseraya başburabilirsiniz.
Benim melisam kış uykusunda. Çelik verebilecek durumda değilim ne yazık ki üzgünüm.
Başka paylaşabilecek arkadaşımız varsa ilgilenir mutlaka mesaj yazarlar size
Selamlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025