![]() |
Benimkinde de haftalar önce açan çiçekeler, daha koku salmadan döküldüler (saksısı küçük olduğundan toprağı çabuk kuruyor, sanırım nedeni bu). Tekrar tekrar çiçek açıyor mu? Ne zamana kadar çiçeklenme devam ediyor, bu sene kokusunu duyabilecek miyim? Meraktayım :)
|
Sevgili Kiraz, benimki aldığımda çiçek açmıştı. Epey ara verdikten sonra, şimdi yine açıyor.
|
Ben bir türlü büyütememiştim melisayi. Fide aldım olmadı, çelik diktim olmadı. Melisada şansım tutmamıştı. Gülsen öğretmenim köklü fide yolladı öpüyorum kendisini. İnşallah bu kez başaracağım:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok güneşe uygun değiller diye yarı gölgeye almıştım, ilk mesajlarda öyle yazılmış. Suyu çok sevdikleri belli, bir gün sulamayınca hemen yaprakları sarkıyor, kışın donar diye toprağa da geçiremiyorum.
Bir hafta kadar olmayacağım, şimdilik güneşe almayayım, susuzluktan ölür, gelir gelmez biraz daha güneşe alayım, belki daha çabuk açar. |
Alıntı:
Melisa İstanbul'da Kasıma kadar 15-20 günde bir çiçekleniyor.Benimki en son 14 Kasımda oldukça yoğun çiçeklenmişti.Toplamda ise geçen yıl 7 dönem çiçeklendi.Özellikle 20-20-20 Yapraktan sıvı gübre verirseniz daha yoğun çiçekleniyor.Ayrıca yarı gölgede daha iyi çiçekleniyor.Saksısı ise en az 15 litrelik olmalı,daha büyük olursa daha iyi olur.2 günde bir sulamak gerekiyor. |
Sevgili Yılmaz, teşekkür ederim.
Geçen sene küçük bir çelikten ürettiğim için, pek büyük olmayan bir saksıya dikmiştim, şimdi saksı yetersiz geliyor. Genelde iki günde bir suluyorum ama bir hafta olmayacağım, iyice sulayıp gölgeye alacağım. Az önce baktım, yeni çiçekler geliyor gibi, yokluğumda dökülebilir. Geçen sene yaz aldığım için buram buram kokusunu hiç duyamadım, umarım bu yaz duyarım. |
tohum
Arkadaşlar eliimde bi dal ve üzerinde beyaz tohumlar var bunu nasıl ekmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinir ve minnettar kalırım.
|
benim gece yaseminim çılgınlar gibi çiçek veriyor ama hiç tohum vermedi neden tohum vermiyor acaba
|
Bu mevsim tohum ekimine uygun mudur? Teşekkürler...
|
Benimkide muhteşem çiçeklerini ve mis gibi kokusunu yayıyor evimize:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tekrar soruyorum akadaşlar. Çünkü çiçek kokusunun evime doluşmasını çok istiyorum.
Sonbahar tohum ekimi için uygun olur mu? Lütfen bilginizi paylaşır mısınız. |
Alıntı:
|
Sevgili acemifüsun, ilginize çok teşekkür ederim. Öyle isterdim ki... Kargoda çelikler ciddi zararlar görebiliyor. Ben yine tohumları deneyeceğim, bakalım.
Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler... |
2 Eklenti(ler)
İki yıl önce tohumdan yetişip, ağaç oldular.
|
Zafer bey çok güzel gelişmişler. Dşarıda duruyor sanırım. Kışın donmadı mı?.
|
Alıntı:
|
Bir resimde benden
2 Eklenti(ler)
Balkonda yetiştirdiğimiz melisalar
|
Sn. Ramazan Bey,
Melisanız ne güzel gelişmiş, çok güzel kokuyordur. Yanındaki geniş yapraklı bitkinin adını merak ettim. |
2 Eklenti(ler)
Biz de melisamızın çiçeklerini gördük ve muhteşem kokusunu evimizin içine doldu. Teşekkürler Zafer bey:)
Eklenti 243510 Eklenti 243511 |
4 Eklenti(ler)
Temmuz ayında ilk çiçeklerini gösteren melisalarım şu an coşmuş durumda...
|
bu sene melısaların senesı galıba :) benımkıde çıldırmış durumda :)
|
melisa ve kolonya çalısı
4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar benim köyde kolonya ve geçenlerde diktiğim melisa çalısı var kolonyaya bayadır ilişmiyordum diğer ağaçlarla uğraşmaktan Merak ettiğim bir konu var çalılar farklı kokuları çiçekleri farklı sanki hepsi melisaymış **** kolonyaymış gibi yazılıyor melisanın yaprağı muhteşem kokuyor kolonyayı zaten anlatmaya gerek yok sanki bir karışıklık varmış gibi görünüyor **** ben öyle anladımsonradan bakınca hem yolu kapatığını hemde gelişmiş olduğunu görünce biraz budama yaptım ve dağılmasınlar diye iple biraz toparladım, budama yaparken beyaz tohum keseleri gördüm sanırım tohum kesesiydi tohumdan üretilebilinir mi acaba melisa yeni yerinde kendine gelmeye çalışıyor ama çok çok güzel bir kokusu var anlatamam bu arada budadığım kolonyadan da 7-8 tane çelik hazırladım |
Acı ile tatlı
1 Eklenti(ler)
Aynı kapta hem biber hemde çiçeğim.
|
1 Eklenti(ler)
Bir kez forumdaki çelik dağıtımı ile kokusunu çok merak ettiğim bu bitkinin çeliklerine kavuşmuş lakin acemiliğim nedeni ile başarılı olamamıştım. Geçenlerde internette tohumunun satıldığını görünce büyük bir heyecana kapılarak tohumları aldım ve dün akşam tohumlardan birkaçını şişen tablete ektim. Ancak tohumlar çok minikti. Tereddütteyim acaba doğru melisa tohumu mu aldım diye...
Eklenti 253950 |
Tohumlar ne yazık ki çimlenmedi, şişen tabletin üzerinde örümcek ağı benzeri pamuksu oluşumlar meydana geldi. Bahar aylarında tekrar deneyeceğim :(
|
sevgili gülperi hanım,
önce sitemize hoşgeldiniz diyeyim. Ben antalyadan tropiksera'dan aldım. Arzu ederseniz tropikseraya başburabilirsiniz. Benim melisam kış uykusunda. Çelik verebilecek durumda değilim ne yazık ki üzgünüm. Başka paylaşabilecek arkadaşımız varsa ilgilenir mutlaka mesaj yazarlar size Selamlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025