agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Melisa, Kolonya çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum nocturnum) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1082.htm)

münevver 06-02-2012 08:48

Tohumları çimlendirmek için en uygun zaman ne zaman acaba?
Bir de çeliklten çoğaltmak için suda mı daha kolay kökleniyor yoksa direk toprağa mı dikmek gerek?Ayrıca çelik için de uygun zaman nedir?Bilen arkadaşlar yazabilir mi?

pembegül 06-02-2012 09:51

Benim melisamda kışı evde geçiriyor donar diye dışarı bırakmadım, sayın zafer inandıklı beyefendiden istemiştim çok teşekkür ediyorum kendisine zahmet edip göndermişti ..:)

münevver 14-02-2012 13:03

2 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir ay kadar önce şirketin bahçesinden iki dal alıp suda köklendirmeye bırakmıştım.
Bir aydır hiç kıpırdanma yoktu.
Dün yumurta haşladığımız suyu bardağına doldurduk
Bugün hemen dallarda pıtırcıklanma olmuş.

pembegül 14-02-2012 14:06

Yumurta suyu köklenmeye etki ediyor demekki ne güzel ...:)

İlk fırsatta bende deneyim bakalım ne olacak ..

agozce 14-02-2012 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver (Mesaj 908328)
Tohumları çimlendirmek için en uygun zaman ne zaman acaba?
Bir de çeliklten çoğaltmak için suda mı daha kolay kökleniyor yoksa direk toprağa mı dikmek gerek?Ayrıca çelik için de uygun zaman nedir?Bilen arkadaşlar yazabilir mi?

Çelik zamanı yazın diye biliyorum.

Tohum da ilkbaharda havalar ısınınca daha kolay olur bence.

münevver 16-02-2012 13:49

Sn agozce
Çok teşekkürler
Ben sabredemediğimden kışın ortasında çelik alıp suya koymuştum. Sonra da çelik aldığım zavallı bitki son karlarda öldü.Şimdi elimdekiler köklenmezse diye bir de tohum almayı düşünüyordum. Alırsam onu artık havalar ısınınca ekerim.

köklendirme suyuna yumurta suyu koyduğumdan beri bugün beyaz pıtırcıklar daha da artmış durumda...

sevgice 17-02-2012 00:09

Merhabalar tohumları çimlendire bilen varmı aramızda.Kaç günde çıkar. Ben ekeli15 gün oldu henüz bi kıprtı bile yok. Ev sıcaklıgı 20-25 derece arası gün ışıgıda alıyor su fısfıslanıyor.

Sorun varmı dır.
Teşekkürler

münevver 20-03-2012 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fizban (Mesaj 655003)
Paylasiminiz icin tesekkur ederim.Iyi bakmak ne kelime.Gerekli besin takviyelerini arastirdim dun gece. Odanin icini dolduran o guzelim kokusu esliginde..

Fosfor un oneminden bahsediliyor google taramalarinda. Fish emulsion en iyi kaynakmis.

Bu cesitin bir de gunduz yasemini adi verdikleri bir turune rastladim.

Cestrum diurnum.
Eklenti 151153

Tohumlari satiliyor. Tohumdan yetistirmede basarili olabilir miyim... Supheli.

Ama sizler basarirsiniz buyuk ihtimalle.

Ilgilenirseniz bakabilirsiniz..

Cestrum diurnum, White Chocolate Jasmine, Inkberry, Day Jessamine, Day Blooming Jasmine, China Berry - TopTropicals.com

Bundan edinen var mı içimizde?

tabus 20-03-2012 14:02

Bildiğim kadarıyla ,'Top Tropical' Türkiyeye gönderi yapmaz.
Bunlarda çimlenme sıcaklığı konusu biraz hassas. Ben birkaç kez başarısız kaldım. Kısmen de olsa benim de kabahatim var. Ama tohumdan yetiştirmek kolay değil.
Çelik denemelerini takip edeceğim. Mümkünse 'ben de isterim'..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver (Mesaj 928427)
Bundan edinen var mı içimizde?

münevver 20-03-2012 15:39

Sn Tabus
Ben forumda da genel arama yaptım ama bişey çıkmadı.
Galiba henüz forum üyeleri arasında edinen yok.

Kredi kartı kullanmadığım için yurtdışından tohum alamıyorum ama araştıracağım.İnşallah buluruz.

tabus 20-03-2012 15:44

Yaz ortası sonbahara doğru yine ayranım kabarır..O zamanlarda siparişlere başlarım. Eğer o aralar ya özelime ya da doğrudan adresime yazarsanız..Yani bir çiçek dostuna hizmetten onur duyarım..:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver (Mesaj 928499)
Sn Tabus
Ben forumda da genel arama yaptım ama bişey çıkmadı.
Galiba henüz forum üyeleri arasında edinen yok.

Kredi kartı kullanmadığım için yurtdışından tohum alamıyorum ama araştıracağım.İnşallah buluruz.

arnavut biberi 22-03-2012 17:11

Geçen sene semt pazarına gelen çiçekçimden melisa almıştım. Kapalı balkonumda kışı yeşil yapraklarınıda muhafaza ederek atlattı çok şükür. Kışın üzerinde tohum unutmuşum, topladım ve akrabalarımla paylaştım kendimede bir tohum kesesi ayırdım bu gün dayanamadım ve içinden çıkan üç tohumu pet bardaklara ekip oda sıcaklığında beklemeye aldım.Bakalım ne zaman filizlenicek.

bettyycim 22-03-2012 20:17

4-5 günde çimlenirler merak etmeyin ben de yeni denedim :D

arnavut biberi 22-03-2012 22:55

inşallah bettyycim umarım çimlenirler. Bu arada tohum çekmecemi karıştırırken peceteye sarılmış birkaçtane daha tohum buldum heralde halam getirip vermiş, onlarıda ekmeyi düşünüyorum.

Andora 23-03-2012 12:02

Kasım ayında şişen tabletlerde denediğim çimlendirmenin hüsranla bitmiş olmasının ardından birkaç hafta öce yine iç mekanda torf+perlit karışımında ve mini sera uygulaması ile melissa tohumlarımı çimlendirdim :p Fazla zorlamadan yaklaşık 10 günde çimlendiler. Şu anda 9 adet pet bardaklara şaşırtılmış minik melissam var, inşallah yetiştirmeyi başarabilirim.

arnavut biberi 23-03-2012 13:02

sn andora merak etmeyin çok kolay yetişiyor şimdilik ılık bir ortamda muhafaza edin henüz dış ortama almayın.
Bende bugün anaç melisamın saksısına 13-13-13 npk gübresi karıştırdım. çiçeklenmesini beklerken baya bi sabırsızlanıyorum :)

Andora 26-03-2012 15:48

Sn. arnavut biberi, içeride muhafaza etmek güçleştiği için kapalı balkona aldım minnoşları. Çünkü yeterince hava almadığı için toprakta bozulmalar, fidelerde mutsuzluk gözlemeye başlamıştım. Balkonu pek sevdiler ve bir kaç gün içinde daha hızlı gelişip serpildiler. Fırsat bulunca fotoğraflarını eklerim.Pazar günü diplerine organik toz kompost gübre + leonardit serpiştirdim, bakalım etkileri nasıl olacak :confused:

Andora 28-03-2012 10:46

2 Eklenti(ler)
İşte minnoş melissalar :p

bettyycim 28-03-2012 13:18

Melisa olduğuna eminmisiniz ?

Vildan Sönmez 28-03-2012 13:32

Katılıyorum, melissa değil, melissa yaprakları bu renk değil ve kenarları düz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 933273)
Melisa olduğuna eminmisiniz ?

Andora 29-03-2012 11:58

Melissa olmadığını söylemeyin, tohum paketi bu idi, en hevesli olduğum bitkilerden biri, valla değil ise çok üzülürüm...
Eklenti 253950

sakdag 29-03-2012 12:09

Sayın Andora, tohum bitki paketinizdeki doğru bitki melisa, ancak sizin tohumlarınızdan çıkan fideler daha çok otsu bir bitkiye benziyor. (kötü haber vemek istemezdim ama)
Çıkan bitkilerinizin ne olduğunu ben de çok merak ettim.

bettyycim 29-03-2012 12:24

Sayın Andora adresinizi özelime gönderin size melissa tohumu göndereyim ;)

Andora 29-03-2012 13:18

:DO halde hepberaber gelişimlerini izleyerek sonunda neye dönüşeceklerini görelim, benim için beklemesi zor ama eğlenceli bir süreç olacak, hem belki benim minnoşlar çirkin ördek yavrusundan kuğuya dönüşür ya da insanın aklını başından alacak muhteşem bir bitkiye :D

Sayın bettyycim adresimi hemen gönderiyorum, hızır gibi yetiştiniz, melissayı gerçekten çok istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı...

Andora 29-03-2012 14:05

Ayy, ben birde bu tohumları sevgili gülperi arkadaşımız melissa tohumu ararken onunla paylaştım, umarım sayfayı takip ediyordur :D

bettyycim 29-03-2012 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Andora (Mesaj 932561)
İşte minnoş melissalar :p

Bitkiniz sanırım Coleus ( Kolyoz, yaprak güzeli) :D

Andora 29-03-2012 14:59

Bu çiçeğin adı nedir bölümünde sordum sn. jineop ısırgan ya da ballıbaba dedi :D Coleus olsa razıyım ama coleus çimlendirmiştim, onların gelişimi pek böyle değildi :o

Kiraz 29-03-2012 17:04

Sayın Andora, melisa çalısı değil de çayı yapılabilen melisa bitkisine de benziyor, bir de ona bakın isterseniz. Eğer yapraklarını ezince eliniz limon gibi kokuyorsa melisa(oğulotu olma ihtimali çok yüksek).

Andora 30-03-2012 07:03

Haklısınız Sn. kiraz oğul otu olan melisaya da benziyor, sn. jineop 'un dediği gibi ballıbabaya da :o Dün akşam sahtekarları iyice inceledim, yaprak ve yaprak sapları üzerinde dikkatli bakıldığında görülen beyaz dikenimsi oluşumlar mevcut, bu bilgi tam olarak tür tesbit etmemize yarar mı acaba :confused:

serkan_istanbul 30-03-2012 08:21

ballıbabaya benziyolar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025