![]() |
gece sefası
2 Eklenti(ler)
iki hafta önce aldığım kolonya çiçeği.Çok küçük ama hızlı büyüyor sanki...balkonun ve fotoğrafların acemiliğinden dolayı özürdiliyorum:)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Günebakan, o yapraklar artık ömrünü doldurmuş, ölmüşler. Yerlerini yeni gelenlere bırakma zamanları gelmiş. Ben yeni gelen yaprakları buradan görebiliyorum, herhalde sen de görmüşsündür. Artık fotosentez yapamayan o yaprakları elinle topla, bitkini temizle bence. Sevgiler, Nil
|
Teşekkür ederim Sevgili Nil bir sorun olmamasına sevindim hemen o yaprakları toplarım:) Sevgiler
|
3 Eklenti(ler)
Melissamın yaprakları ucundan kurumaya başladı.Bilgisi olan varmı?
Saygılar. Eklenti 214669 Eklenti 214670 Eklenti 214671 |
2 Eklenti(ler)
Bir önceki yıldan kalma dallar baharda bu hale geliyor maalesef,benim bitkimde de aynısı olmuştu.
Geçen yıl üç defa çiçeklendi melisam.kokusu öyle yoğun ki bahçenin en kuytu köşesine koymuştum. ilk resim geçen seneye ait,babaannem çelikten yetiştirip bana vermişti.Benim bahçemde bu bitki donuyor,o yüzden içeri alıyorum.bu yıl biraz daha büyümesini bekleyip bahçeninkuytu bir köşesine dikeceğim kısmetse.. bu hafta sonu bir kardeşi oldu,küçüğü de kayınvalidemden...o da çelikten yetiştirdi. |
Herkese selam.
Benim balkonumdaki güzelim melissamın yaprakları her gün sararıyor ve kopartıyorum.Saat 3 gibi güneşle tanışıyor ve akşam ezanına kadar güneş görüyor.Çok sıcak oluyor diye aşırı sulamış olabilirmiyim acaba.Azmı sulamışımdır.Yoksa güneşten yanıyor mu?Bir bilen var mı acaba? |
Çelik almak için en uygun zaman ne zaman ve nasıl bir teknik öneriyorsunuz? (hormona batırarak torfa gömme , direk bahçe toprağına dikmne vs...)
Bir de bu dönemler tohum oluşuma başlama zamanı . Şu sıralar bitkiler kısmen çiçekli kısmen de tohumları yeşil . Galiba daha erken tohumları toplamak için. Bu tohumlar ne zamana kadar saklanabiliniyor? Ve bu yeşil tohumlardan toplasak beklerken olgunlaşıyor mu yoksa mutlaka dalında beyaza dönmesini mi beklememiz lazım? |
Sayın nrş geçen sene bu zamanlarda melisadan bir kaç dal kırıp suya koydum, bir hafta gibi bir zamanda suya değen her yerinden kökler resmen fışkırdı. O yüzden köklendirme hormonu v.s. gerek olduğunu düşünmüyorum. Saygılar..
|
Katılıyorum. Kesinlikle hormona gerek yok. Çok kolay kökleniyor.
Hatta şunu söyleyebilirim, içeride bakılırsa kışın bile firesiz çoğaltmak mümkün. |
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler. Sağolun .
Bakalım ben de deneyeceğim inşallah köklenirler. |
melssa tohumu
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn.nrş, merhaba, çevrenizde yetişmiş melissa varsa, çiçeklerden sonra oluşan beyaz toplar, kuruyup kahverengiye döndüğünde tohum oluyor. Bu tohumları ister saksı, ister bahçeye ektiğinizde yeni fideler oluşur. Bahçemde böyle oluşmuş onlarca fidan var. Tohum temin edemezseniz ben size hem tohum(sonbahar-kış) hem de fide-fidan gönderirim merak etmeyin istemediğiniz kadar. Selam ve sevgiler. |
Alıntı:
|
Ben bu melisanın tıbbi olmadığını okumuştum. Üstelikte zehirli imiş.
|
Sayın 'gultar' nazik teklifiniz için çok teşekkürler. Zannedersem bu çevrede en azından tohum alabileceğim bir iki ağaç var. Ben en çok tohumların çimlenme açısından verimli olması adına olgunlaşma anını merak ediyordum . Sağolun.
|
3 Eklenti(ler)
Kokusunun bizi bayacağını bile bile yine de bahçedeki masanın yanına koymuştum saksıyı. Dün daha uzağa yerleştirdim. Rüzgar estikçe uzaktan kokusu daha güzel geliyor,yoksa bayılabilirsiniz :))
Bu yazı böyle geçirsin bakalım,kışa yine saksıyı içeri alacağım,seneye bahara kadar daha da kuvvetlensin,sonra direkt bahçeye geçecek,o da ben de "bir içeri bir dışarı" eziyetinden kurtulabiliriz artık.. |
Sevgili Ardabora, bence hiç geçirme bahçeye, donda ilk ölen bitkim Melissa olmuştu. (Japon gülüne bile bir şey olmamıştı) Bendeki Zafer Bey'in fidelerindendi, hızlı gelişsin diye geçen gün toprağa diktim ama kışa doğru saksıya geçirip içeriye alacağım.
Yazdığın gibi fazla yakına dikince özellikle durgun havalarda kokusu çok ağır geliyor, daha uzakça bir köşeden rüzgar estikçe gelen kokusuna ise doyum olmuyor. Gerçi bu durum bence tüm kokulu bitkiler için geçerli. Azı karar, fazlası zarar. :) |
Bakalım ben ne zaman koklayabileceğim. Geçen sene komşumun verdiği dal, bir senedir saksıda. Şimdi üzerinde tomurcuklar var ve uçlarını araladılar. Dün, eğilince hafif bir koku aldım, belki bu akşam biraz daha cömert olur. Şimdilik masamın yakınında, belki sonra uzaklaştırırım.
|
Kolonya çiçeğini İstanbul'da Bauhaus, Koçtaş gibi yapı marketlerde bulabilir miyiz arkadaşlar?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:) Umarım en kısa zamanda görürsünüz. Her zaman bekleriz.
|
Sn. lektem,
Bir-kaç fide gönderebilirim. başka isteyen olursa onlara da.... |
Alıntı:
bana da fide gönderebilirseniz çok sevinirim. Daha önce çelikten denedim. Başta filizlendi ama, sonra öldü. Adresimi de mesaj olarak ayrıca göndericem. Şimdiden çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
Çok memnun olurum doğrusu. :rolleyes: |
Alıntı:
|
Sayın gultar, kargomu aldım.Teşekkür ederim.
|
Sn gultar rica etsem banada bu melısanın tohumundan gonderebilirmısıniz mektupla.
**** elinde tohumu olan baska üyelerden de olabiliır.Rica etsem Teşekkurler.. |
Melisa ile ilgili bu gece edindiğim bir tecrübeyi aktarmak istiyorum:''Melisam şuan çiçekli ve evin içine salona aldım.Ancak 22.00 a kadar çiçekleri açılmasına rağmen hiç kokmadı.Ne zaman salonun ışıklar kapandı oda karanlık oldu işte ozaman bol bol koku yaymaya başladı''
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025