![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
11 kasım sabahından itibaren, zaman zaman, geceleri sıfırın altına düşen sıcaklıklar ve başlayan donlar, benimkinin tüm yaprak ve çiçeklerini döktü. Mecburen budadım. Koruma altına aldım. köklerinin zarar görmemesi için dibine kalınca bir, yanmış ahır gübresi yorganı örttüm. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bende hayran hayran izliyorum.Gerçekten çok güzel bir bitki Sn. Kaptanzst beyaz pembe karışıklı olan nasıl anlamadım aynı kökte hem pembe hem beyaz mı var acaba? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2007
|
Teşekkürler sayın İnandıklı. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da ilginç bir durum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
selam bay athena -asena evet bizde artik kisi avrupada gecirecegiz ****** bir hafta oldu döndük ama üzüldügüm bizik melek borazaninin üzerinde belkide 100,zün üzerinde cicegi vardi cicegimizi iceriye almamiz gerekiyordu maalesef cicekleri bitmeden budamak mecburiyetinde kaldik cicekleriyle budadik üzüldük ama dönmemiz gerekti bu yil bizi cok cok mutlu etti seneye türkiyeye gelirker Brugmansia Super Spot yani bu rengi getirecegim renk domates kirmizisi harika bir renk benimki sari renkti ama bazan kisiler bu ne kabakmi diye sordular insan üzülüyor ****** bu hicte kabak ciceginemi benziyor ama yapacak birsey yok türkiyede toplumun cogu kesimi cicege önem vermiyorlar ne cicegi olursa olsun onlar icin güzel bir cicekte olsa ottan farki yok seneye yine türkiyede bulusmak dilegimle saygilar.... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeye ektiğiniz çiçeğin sizin hoşunuza gitmesi önemli etraftaki kişilerin ne söylediği benim için pek önemli değil sizinde öyle olması gerekir. Bu sene sizinle görüşemedik ama inşallah seneye görüşürüz sağlıcakla kalın. Saygılar..... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
bu çiçekte tohum alma zamanı ne zamandır? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Bu çiçekden elinde tohumu olan varmı paylaşır mı bizimle Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Moderatör
|
Bu fotoğrafları görünce kıskandım. Benimkilerin hepsi dondu, o kadar sarıp sarmalamıştım oysaki. Şimdi sizinkileri hayran hayran seyreder oldum. Saksıya ekmek de pek istemiyorum, baş etmesi çok zor oluyor. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Saksıda başetmenin neden zor olduğunu biraz anlatır mısınız, balkonda önerir misiniz, saksı büyüklüğü ne olmalı, tohumdan ekince şaşırtılıyor mu, kışın korumak için ne önerirsiniz, çeliklerini paylaşmak isteyen var mı? Bu bitkiyi yetiştirenler ve bilenler yukarıdaki meraklı cümlelerime cevap yazabilirse benimle aynı sorulara sahip olanlar sevinir belki Şimdiden teşekkürler, kavuniçi ve beyaz rengi ne kadar da güzelmiş. Allah sahibine bağışlasın... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2007
|
Alıntı:
Kocaeli Gölcük civarında semt pazarında brugmansia satan biri var ilgilenenlere irtibat kurabilirim. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
meleklerin borazani
selam arkadaslar bu sene kimselerden ses cikmiyor ben avrupadan yaziyorum emekliyim yazi türkiyede geciriyorum en cok hoslandigim bahce ve cicekler birazda meleklerin borazani bu cicegin hastasiyim bu cicegin avrupada cok cok cesitleri var bu senede türkiyeye (4) renk daha getiriyorum gecen yil iki renk getirmistim bu yil cogaltacagim düsüncelerimi doga dostu arkadaslarla paylasayim dedim doga dostlarina saygilar................. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Goldene yani altin sarisi verebilirim gelir gelmez türkiyeye bayaga isim var bahce düzenlemesiyle ugrasacagim bu senede üc renk getiriyorum bu cicek burada bayaga pahalli üc renge __100 euroyu__asan bir para ödedim fazlada büyük diyil ama cok cok cabuk büyüyor biliyorsun saygilarimla........... |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Sayın Tarabyalı, Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Kışın ışık alan kapalı alan dediğiniz yer; evin büyük pencereli bir odası olur mu ki? Kapalı-camlı balkon sanırım daha uygun olur ama bizde yok. Bir tek bu düşündürdü beni yazdıklarınızı okuyunca, bitkiye yazık etmek istemem çünkü. Yıl sonunda çelik alırken haber verirseniz çok iyi olur, ben de o zamana kadar kışın evin içinde kalabilir mi sorusunun cevabını araştırıp bulmuş olurum herhalde ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bende kayıp ettim bu kiş. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
selam sayin (almira) bu cicek kisa dayanikli diyil bu cicegi sevenler bunu bilmeli bu yil kis tüm dünyada bayaga sert gecti ama cok arkadaslarimiz ciceklerini telef ettiler dikkat gerek saygilar......... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Tarabyalı bu çiçek kapalı balkonda yaşıyorlar ama iyi korumak gerek ayrıca sizde bu bitkinin kırmızı çiçeklisi varmı acaba? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
sayin (günebakan) belki yukarida okumussunuzdur biz türkiyeyi yazlik olarak kullanlniyoruz mayis 15+20,misi gibil türkiyede olmamiz gerek bizim en cok cok sevdigimiz kirmizi rengiydi ama kirmizi renk deyince yinede cok cesidi var biz sevdigimiz katmerli renginden 3 cesidini aldik saksilar icerisinde simdi gelirken yanimizda getirecegiz bu yil ilk defa cogaltacagiz bu yil size yardimci olamayiz siz istanbulda oturuyorsunuz sanirim,biz tarabyada oturuyoruz size cok cok yakiniz hanimda dogaya cok düskün cogu zamanimiz bahcemizlen ilgilenmekle geciyor kontak kurmak isterseniz kapimiz acik buyurun ciceklerin cesit ve reklerinide görebilirsiniz megil atarak düsüncelerinizi yazabilirsiniz size ancak bukadar yardimci olbiliriz......saygilar, |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Tarabyalı; haklısınız çiçek donlardan etkileniyor. Benim Mersin'de yaşıyor olmam sanırım büyük avantaj. Buna rağmen üç yıldır köyümüzde de yaşatabildim. Her yıl bitkinin dal aksağamı donuyor. Köklerden her bahar yeniden filizleniyor. Bende sarı, pembe ve katlı beyaz var.Sitede birçok arkadaşa da çelik gönderimi yaptım. Onların akıbeti ile ilgil bir bilgim yok. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de 2 tanesi yaşıyor Almira'cığım hatta birtanesi geçen sene çiçek açtı umarım bu sene de açar. Çok çok teşekkürler arkadaşım ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| zafer inandıklı |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|