![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çok güzelmiş Celal bey inşallah rengi değişmez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu kadarını belirtmek isterim ki, ortancalar iç mekanda çiçek açamazlar, istisnalar var belki ama sevgili Nevsune hanımın dediği gibi ortanca dış mekan bitkisidir. Gübreleme konusunda, ben onbeş günde bir sıvı gübre ve mavileşmesi için sirkeli su veriyorum. lalecan geçmişe dönük bir inceleme yaparsanız, daha çok bilgiye ulaşırsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Yağcı, "Gübreleme konusunda, ben onbeş günde bir sıvı gübre ve mavileşmesi için sirkeli su veriyorum. lalecan geçmişe dönük bir inceleme yaparsanız, daha çok bilgiye ulaşırsınız." demişsiniz; bir an tereddüt ettim. Yeniden kontrol edeyim dedim. Ortanca ile ilgili derlediğim yazılarda mavileşmesi için farklı bir reçete vardı ! Toprağa kireç atarsak ; Beyaz, Pembe Toprağa; Güvercin, Tavuk Gübresi atarsak; Pembe Toprağa; paslı demir, çivit, çay demi mürekkep veya dikerken parçalanmış gazete kağıdı koyarsak Mavi tonları Sulama suyuna sirke katarsak; koyu pembe ve kırmızı olur. SİRKE'nin kırmızıya doğru bir yolculuğu var sanıyorum. Sanıyorum diyorum çünkü bende bu yıl yeni deniyorum. Sonra süprizler ile karşılaşmıyalım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Omar, sirkeli su tarvsiyesi şöyle idi sanırım, ben oradan alıntı olarak yazmıştım, bir yanlışlık yapmış olabilirmiyim? ortancalara mavi yapmak için 10 lt(bir kova) suya yarım litre sirke veya bir avuç demir sülfat ,kırmızı olması içinde 10 lt(bir kova) suya 4-5 yemek kaşığı limon tuzu Sürpriz olursa da ne yapalım, kırmızı da güzel olur hani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Ben de çok beğenip dayanamayıp aldığım ortancama maviliğini korusun diye çiviti sulandırıp vermiştim. Aynı uygulamayı 15 gün sonra tekrar yaptım ama sanırım bu sefer fazla çivit koydum, tüm ortancalarım perişan oldu. Çiçekleri teker teker dökülmeye başladı. 8 top çiçekten şu an sadece 3 top kaldı. Bol bol sulama yaparak zor kurtardım. Renk için kullanılan maddelerin oranlarına dikkat etmeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım ve ortancaları çok seviyorum geçen yıl aldığım ortancam bu sene tek bir sürgün verdi ve onu da kaybettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım, benim de her okuduğum yerde kırmızı olması için sirke önerisi vardı. Sizin diğer verdiklerinizle sirke karışınca ortaya harika bir mor da çıkarmış, hepimiz de onu uygularmışız ![]() Celal bey, mavi ortancanız gerçekten çok güzel iyi ki kaçırmamışsınız. Gelecek yıla rengi değişse bile bu yıl, bu güzelliği yaşamış olacaksınız. Diğerlerinin arasında ben buradayım diye ön plana çıkmış. Fiyat yine çok makul, Ankara'da 30 liradan aşağı ortanca yok. Ayrıca bu kadar canlı ve güzel de değiller. Güle güle büyütün. Benimki de bionem sayesinde küllemeden kurtuluyor sanırım. Yukardaki mesajdan buyana geçen 5 günde gelişme iyiye gidiyor. Yeni yapraklar oldukça sağlıklı gelmeye başladı. Yalnız suyunu fazla mı kaçırdım ne, yapraklar açık yeşiller. Biraz suyunu azaltmalıyım galiba. ![]() Bu yıl çiçek göremem gibi geliyor bana. Neyse kurtulsun da bari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Benimki de bionem sayesinde küllemeden kurtuluyor sanırım. Yukardaki mesajdan buyana geçen 5 günde gelişme iyiye gidiyor. Yeni yapraklar oldukça sağlıklı gelmeye başladı. Yalnız suyunu fazla mı kaçırdım ne, yapraklar açık yeşiller. Biraz suyunu azaltmalıyım galiba. Eklenti 82876 Bu yıl çiçek göremem gibi geliyor bana. Neyse kurtulsun da bari.[/QUOTE] Sevgili Nevsune, kurtulmuş gerçekten de. Birazcık demir takviyesi iyi olur gibime geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ortanca konusunda yeni bilgiler geldi, ben denemedim ve hangi oranlarda kullanılacağını bilmiyorum, bu işte anlayanlar bize tarif ederler. Metilen Mavisi Potasyum Permangenat Anilin Blue Bunlar bitkinin çiçeğini mavileştirirmiş. Karmen kırmızısı Şeker boyası Bunlarla da kırmızı olurmuş. Aktarlarda, Petshoplarda, Akvaryumcularda bulunabilirmiş. Haydi iş başına, araştırın ne kadar doğru bir uygulama olduğunu hep birlikte öğrenelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2020
|
Merhaba mavi tonlu bir ortanca aldım.Evde bakımı nasıl oluyor? Bilgilendirir misiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Evde ne yaparsanız yapın, dışarıdaki verimi alamazsınız. En azından pencere önü veya balkonda olmalı. Dış mekan bitkisi evde yaşasa bile cılız, sönük, gösterişsiz olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Evet koyu yeşil, biraz toparlansın diye bekledim. Yarından sonra şeker gübresi vermeyi düşünüyordum. Önerinizle demir takviyesi de yapayım biraz. İkisinin birarada olması bir sakınca yaratmaz umarım. Bionem gerçekten çok etkili oldu küllemenin geçmesinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
*** arkadaşlar ortancamın bazı yapraklarında sararma var burda okuduğum kadarıyla fazla sulamadan dolayı ya da demir eksikliğinden dolayı sararma oluyormuş suyunu azalttım demir için toprağına paslı çivi koydum başka yapabileceğim birşey var mı acaba bana yardımcı olabilir misiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Demir eksikliği için saçı kıbrıs (demir sülfat) kullansanız paslı çividen daha faydalı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bu ortanca, Dikili'de, sahilde yaz, kış bir kahvenin önünde duruyor. Tüm öğleden sonra güneşini alıyor. Kahveci, içine sadece saçı kıbrıs atıyormuş. Her sene dikkatimi çeker. Tenekelerin içine dikilmiş. Bu sene tenekenin ebadı büyümüş. Bunlardan kahvenin önünde 5-6 tane daha var, hepsi de böyle gürbüz. Bize naz yapan ortancalar, tabiatla karşı karşıya kalınca nasıl da mücadeleyi öğreniyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Yalnız Celal Bey, ne kadar saçıkıbrıs ta atsanız fazla güneş alınca yaprak renkleri böyle oluyor. Bahçede tam gölgede dikili olanların yaprakları hem daha iri hem koyu yeşilken, yanlış yere diktiğim 2 kök ortancanın yaprakları gübre de demir de vermeme rağmen bu tondaydı. Güneşi fazla aldığında da yaprakları pörsüyüp, akşam üzeri yine diriliyordu. Yaz olmasına bakmadan, bel küreğiyle dipten alabildiğim kadar alıp tam gölgeye geçirdim geçen hafta. Bolca suluyorum, kendine gelmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Senin yazdığın aynı şey benim de başımda. Ben de önüne sıva filesinden gölgelik yaptım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bu arada kahvedeki ortanca paslanmış teneke içinde. Bence tam yerini bulmuş, saçı kıbrısa ne hacet ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
ortancanın rengini nasıl değiştirebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
bu da benim ortancam telefonla çektiğim için pek güzel çıkmadı ama yinede paylaşmak istedim ![]() acaba pembe açan ortancamla yandaki yaprakları hafif sarısı demir eksikliğinden olduğunu biliyorum ama pembe açan ortancamın yapraklarıda yuvarlak acaba cinsi mi farklı? Düzenleyen toprak12 : 09-06-2009 saat 21:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Celal beeeey
ARTIK BENİMDE ORTANCAlarım vaaar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
merhabalar bende iki cinsi ve toplamda uc adetvar ama bir tanesi bu sene farkli acti sanki uzerindekiler sadece tohummus gibi acti ve kurumaya basladi http://img195.imageshack.us/img195/815/dscn2666c.jpg reimde goruldugu gibi ... bu ortanca normalde alttaki resimde arkadaki acik pembe ortanca ile ayni renkte ama bu bu sene boyle acti neden oldugunu bilen varsa paylasirsa sevinirim http://img195.imageshack.us/img195/3464/dscn2667.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-05-2009
|
sevgili begonvil 14 kahve fincanı tanımı tabii ki turk kahvesi için kullandıklarımızdan zira diger kahveler kupayla hatta cola bardakları ile servis yapılıyor biliyorsunuz. sulamadan sonra 15- 20 günde bir aşagıya çıkmayacak şekilde verilmeli. ortancanın toprağının pH değerine göre renklendiğini daha önce yazmıştım pH değerlerine göre çiçek renkleri pH =7.0-7.5 pembe ve kırmızı pH=5.5-6.5 mavi oluyor. bu sene daha ortancalarım yeni çiçekleniyorlar geçen sene çektiğm resimleride bulamadım bulursam en kısa zamanda sizlerle paylaşaçağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|